اهتمام نهادهای فرهنگی به معرفت افزایی نسل جوان و نوجوان

نسل نوجوان و جوان در عمق معرفتی کاستی‌هایی دارد و این وظیفه نهادهای حوزه و نهادهای فرهنگی است که باید به معرفت افزایی نسل جوان در داخل و خارج بیشتر توجه داشته باشند.

به گزارش کودک پرس ، آیت الله علیرضا اعرافی ،مدیر حوزه‌های علمیه کشور ،پیش از ظهر یکشنبه در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت،گفت: از همه کسانی که در خدمت به آستان اهل بیت و ترویج شعائر دینی تلاش می‌کنند کمال قدردانی را داریم.

وی ادامه داد: این شورا و ستاد دهه کرامت که یک دهه از تشکیل آن می‌گذرد، نماد کار مشترک و هم افزا شده است و از این جهت به الکویی برای دیگران تبدیل گردیده است.

وی با بیان اینکه امام باقر(علیه‌السلام) و امام صادق(علیه‌السلام) نهضت بزرگ علمی را پایه ریزی کردند و این نهضت بزرگ یک میراث عظیمی را بر تشیع و امت اسلامی به ارمغان آورد، گفت: اینکه هم اکنون ۷۰ هزار اثر از این دو امام در اختیار داریم و بیش از نیمی از معارف خاندان پیامبر(صلی‌الله علیه و آله و سلم) توسط این دو امام پایه ریزی شده نشان دهنده حرکت بزرگ آن دو بزرگروار است.

 

آیت الله اعرافی توضیح داد: البته آن دو امام را تربیت کننده جریان اهل بیت(علیهم‌السلام) و سازندگان یک هویت علمی و فرهنگی برای مکتب اهل بیت(علیهم‌السلام) و هم پشتوانه بزرگ برای مسلمانان تفسیر می‌کنیم و این حرکت که از منظر علمی، معرفتی و فرهنگی در عصر این دو امام پایه ریزی شد و میراثی که خلق شد دوره گشایش فکر و معنویت را رقم زد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه این ستاد سعی کرده، در یک نقطه متمرکز نشود و سال به سال گام‌های جدیدی را بردارد، اضافه کرد: نگاه معطوف به واقعیت‌های اجتماعی نکته مهمی است که در حرکت‌های این ستاد دیده می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: در دو قالب می‌خواستند این جریان را محدود کنند اول در قالب خشونت و برخورد قهر آمیز در دروان امام کاظم(علیه‌السلام) و سپس در قالب الگویی مسالمت آمیز، پیچیده و پنهان و آنچه مأمون در برابر عصر شکوفایی از خود نشان داد، متفاوت از هارون رشید بود و این مدل از مهار کردن جریان روبه رشد و گسترده خاندان پیامبر الگوی جدید بوه است.

 

وی افزود: این دوره برای دشمنان خاندان پیامبر(صلی‌الله علیه و آله و سلم) سنگین تمام شد و بعد از این دو امام شرایط اجتماعی از آن حالت خود فاصله گرفت و حکومت بر زندگی مردم سیطره ظالمانه‌ای پیدا کرد.

وی با بیان اینکه استراتژی در این دوره هضم ولایت در خلافت و بهم ریختن همه معادلات و خطوط بوده است بیان کرد: عصر امام رضا(علیه‌السلام) تقابل امام با یک الگویی نو و بی سابقه و بی لاحقه بوده است.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه به نظر می‌آید زمان امام رضا(علیه‌السلام) یکی از دشوارترین و حساس‌ترین اصول و مقاطع تاریخ ائمه بود، افزود: استراتژی امام آن بود این هضم در ذهنیت جامعه جا نیفتد و از این فرصت برای یک گشایش جدیدی بهره بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه عصر درخشش‌های اجتماعی عصر امام باقر(علیه‌السلام) و امام صادق(علیه‌السلام) و عصر امام رضا(علیه‌السلام) که گسترش دامنه اندیشه اهل بیت(علیهم‌السلام) در عالم مخصوصاً ایران بوده است،افزود: درس‌هایی را می‌توان از عصر امام رضا(علیه‌السلام) آموخت، نخست اینکه امام با هنر بزرگ خود تلاش کرد تهدیدها را نه تنها خنثی بلکه به فرصت تبدیل کند.

مدیر جامعه المصطفی عنوان کرد: مواجهه با یک جنگ نرم و نقشه پیچیده و به ظاهر قشنگ و در واقع بسیار کشنده درس دیگری است که امروز امت اسلامی به این درس‌ها نیاز دارد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه بهره گیری امام از عنصر هجرت و مواجه امام رضا(علیه‌السلام) با جریان انحرافی درون شیعه از دیگر درس‌هایی است که می‌شود آموخت،افزود: ابعاد معرفتی را در کارهای خود تقویت دهید، چرا که نسل امروز نیاز دارد که معرفت بیشتری نسبت به جریان اسلامی و خاندان ائمه داشته باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه معتقدیم جامعه در کنار مسائل حزن و غم به به شادی سنجیده و حکیمانه هم نیاز دارد، افزود: جشن‌های دهه کرامت موجب شادی و نهادینه کردن شادی در جامه می‌شود که کار ستودنی است و بعد از جشن‌های نیمه شعبان شاهد جشن‌های دهه کرامت نیز هستیم.

 

وی با بیان اینکه آن رویکرد خدمت رسانی که در تولیت‌ها و بخش‌های مختلف به آن توجه شده جای سپاس دارد،ابراز کرد: جامعه مواجه هست با مجموعه‌ای از آسیب‌های اجتماعی که حل آن توسط مسجد، منبر و جریان‌های مردمی باید صورت بگیرد؛ نهادهای رسمی و دولتی همه ریل‌گذار یک حرکت بزرگ مردمی باشند.

 

وی تصریح کرد: نسل نوجوان و جوان ما به رغم وجود ظرفیت‌های معرفت زا، اما در عمق معرفتی کاستی‌هایی دارد و این وظیفه نهادهای حوزه و بعد نهادهای فرهنگی است که به آن توجه داشته باشند، لذا باید به معرفت افزایی نسل جوان در داخل و خارج بیشتر اهتمام ورزیم.

آیت الله اعرافی به اشاره به مباحث بین الملل، افزود: هنوز معتقدیم در زمینه بین الملل می‌شود کارهای بزرگی را انجام داد؛ امروز ۵۰ هزار نفر از ۱۳۰ کشور در جامعه المصطفی در حال تحصیل هستند و ۵۰ هزار نفر هم فارغ التحصیل شده‌اند که این سرمایه عظیم و دستاورد بزرگ انقلاب ما بوده است.

 

وی با تأکید بر اینکه باید در فعالیت‌های خود از دو ظرفیت حوزه و جامعه المصطفی استفاده شود،بیان کرد: در آستانه چهل سالگی انقلاب هستیم که با توجه به لطمه‌ای که گرگ‌های دنیا می‌خواهند به ایران بزنند باید در فعالیت‌ها و برنامه به این موضوع و تببین پایه‌های انقلاب بیشتر شود.

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان