به گزارش کودک پرس ، محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع «بررسی تطبیق سیاستها و برنامههای آموزش و پرورش با رهنمودهای مقام معظم رهبری» درباره چالش نیروی انسانی در آموزش و پرورش اظهار کرد: در ابلاغ سیاستهای کلی ایجاد تحول در سال 92 به اعتلای منزلت اجتماعی معلمان و رفع مشکلات معیشتی آنها، بازمهندسی ساختار اداری در تمام سطوح، تربیت نیروی انسانی توانمند اشاره شده است.
وی افزود: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به ایجاد سازوکارهای لازم برای جذب و نگهداشت استعدادهای برتر به رشتههای تربیت معلم، ایجاد نظام ارزیابی صلاحیت معلمان، بازمهندسی سیاستها و باز تنظیم اصول حاکم بر برنامه درسی تربیت معلم با تأکید بر کارورزی و ارتقای سطح معلمات و ارتقای شیوههای جذب، تربیت و نگهداشت معلمان اشاره شده است.
زاهدی با بیان اینکه خلاف موارد فوق در دولت اتفاق افتاده است، گفت: در سال 91 دانشگاه فرهنگیان 25 هزار نیرو جذب کرد که متأسفانه از سال 92 روند نزولی داشت و سال بعد به 17 هزار نفر رسید تا سال گذشته ورودی به دانشگاه فرهنگیان به 3500 نفر رسید.
وی ادامه داد: ادعای وزارت آموزش و پرورش این است که در 6 سال آینده حداقل 300 هزار بازنشسته داریم. اگر قرار باشد دانشگاه فرهنگیان نیرو تربیت کند باید 50 هزار نفر در سال جذب و تربیت کند؛ حتی اگر اکنون سالی 50 هزار نفر بگیریم باز مشکل داریم زیرا دانشجویی که الان میگیریم چهارسال طول میکشد تا درسش به اتمام برسد؛ آیا با 3500 ورودی میتوانیم جوابگو باشیم؟ در قبال دانشگاه فرهنگیان و دادن ردیف استخدامی کوتاهی جدی شده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: متأسفانه آموزش و پرورش را در این چندسال سیاسی کرده و با دانشگاه فرهنگیان هم سیاسی برخورد کردیم، چرا باید چهارسال این دانشگاه با سرپرست اداره شود؟
وی با بیان اینکه در بودجه سال 94 بحث بسته حمایتی مبنی بر اینکه اداره مدارس دولتی مازاد را به بخش خصوصی واگذار کنیم مطرح شد که مجلس مخالفت کرد و گفت: متاسفانه این کار انجام شد و از دیوان محاسبات در نامهای خواستم به این تخلف بزرگ رسیدگی کنند. با بحث بسته حمایتی، دانشگاه فرهنگیان کمرنگ شد. ما در مجلس این موضوع را مطرح کردیم که از زبده های نیروهای پیش دبستانی امتحان بگیرند و استفاده شوند.
زاهدی افزود: جای تأسف دارد که در لایحه برنامه ششم توسعه یک بند راجع به آموزش و پرورش وجود داشت که آن هم واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی بود یعنی دانشگاه فرهنگیان ضعیف بشود و به تعطیلی برسد. چه اشکالی داشت دولت دانشگاه فرهنگیان را تقویت میکرد؟
وی با بیان اینکه برای تقویت دانشگاه فرهنگیان باید کادر علمی قوی برای آن داشته باشیم گفت چرا به دانشگاه فرهنگیان ردیف استخدامی نمیدهیم؟ چرا از دهها هزار دکترای آموزش و پرورش بر اساس رزومه علمی استفاده نمیکنیم و آنها را بهکار نمیگیریم؟ چرا درها بسته شده است؟ چرا باید هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان بسته عمل کند؟
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اداره سیاسی آموزش و پرورش و برخی دیگر از دستگاههای فرهنگی ظلمی است که کردهایم درباره طرح تعطیلات زمستانی دو هفتهای مدارس نیز عنوان کرد: مجلس برای تقویم زمانی مدارس قانون دارد و هرگونه تغییر باید مصوبه مجلس را بگیرد؛ دولت لایحه بدهد ما کار کارشناسی انجام میدهیم.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه