به گزارش کودک پرس ، دکتر سعید رحیمیپردنجانی درباره لجبازی کودکان اظهار کرد: لجبازی از جمله رفتارهای ناسازگاری است که معمولا از سن ۲.۵ سالگی شروع میشود و اگر رفتار صحیح با کودک انجام نشود در حدود ۶ سالگی به نافرمانی تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه لجبازی در کودکان شامل سرپیچی از دستورات دیگران، گریه کردن، فریاد کشیدن، گاز گرفتن، ناسزا گفتن، غذا نخوردن و … است، افزود: به طور طبیعی نمیتوانیم لجبازی را به عنوان یک اختلال در نظر بگیریم چراکه در بیشتر مواقع در زمانی که ارتباط اجتماعی فرزند با والدین در محیط خانه و مهدکودک افزایش مییابد به فرایند این ارتباط انتظاراتی نیز در کودک ایجاد شده که لازم است والدین و به ویژه مادر به صورت منطقی پاسخگو باشد.
این روانشناس کودک خاطر نشان کرد: سبک فرزند پروری والدین جهت مدیریت کردن کودکان لجباز بسیار حائز اهمیت است و والدینی که با کودک خود به صورت مستبدانه رفتار میکنند، او را به طور مداوم مورد امر و نهی خود قرار داده و تمایل دارند فرزندان آنها باحالت دستوری به خواستهها و توصیههای آنها گوش فرادهد این مسئله مورد توجه کودکان نبوده چراکه کودک در این مواقع ترجیح میدهد لجبازی و مقاومت کند.
رحیمیپردنجانی ادامه داد: والدین حتی نباید با فرزندان خود به صورت سهلگیرانه و اجتنابی نیز رفتار کنند زیرا هر دوی آن سبب بروز مشکلاتی در کودک میشود بنابراین توصیه ما مبنی بر این است که بهترین روش ارتباط موثر برای کودکان و در نظر گرفتن هویت مستقل برای آنها و همدلی کردن با کودک در قالب بازی، قصه و شعرخوانی است.
وی با تاکید بر اینکه جهت پیشگیری و حتی مقابله با پرخاشگری کودک ضرورت دارد که با آنها به صورت احترام و ارزش قائل شدن برای نظرات آنها رفتار کرد، گفت: همدلی کردن با کودک و احترام گذاشتن به خواستههای او سبب شده تا او نیز به نظرات والدین توجه کند اما مادر نیز در این زمینه باید صبر و شکیبایی داشته باشد چراکه گاهی یک سال این پروسه زمان میبرد تا کودک از لجبازی دست بردارد.
این روانشناس کودک یادآور شد: وادار و اصرار نکردن کودکان در غذا خوردن، توجه به تغذیه روانشناختی کودکان، ایجاد پذیرش و تعامل مثبت با کودک میتواند شدت لجبازی کودکان را کاهش و زمینه خلاقیت آنان را فراهم کند.
منبع: بهداشت نیوز
ارسال دیدگاه