به گزارش کودک پرس پرس : دیابت بارداری زمانی اتفاق می افتد که هورمون های بارداری با قابلیت تنظیم قند خون بدن دچار تداخل می شوند. معمولا تشخیص این مشکل از روی علائم دشوار است چون به مشکلات شایع دوران بارداری بسیار نزدیک هستند. به همین دلیل است که آزمایش تشخیص دیابت بارداری بسیار مهم است.
در این آزمایش به خانم باردار یک مایع شیرین داده می شود تا ببینند بدنش چگونه با قند برخورد می کند. اما برخی نشانه ها هستند که اگر آنها را با هم تجربه کردید باید با پزشکتان تماس بگیرید.
یکی از این نشانه ها تاری دید است.
وقتی گلوکز خون بالا باشد، محتوای آب ساختار چشم تحت تاثیر قرار می گیرد و تمرکز کردن دشوار می شود. اگر قند همیشه بالا باشد یا پس از خوردن یک وعده نسبتا بزرگ با مشکلات مزمن دید مواجه می شوید، همین که قند خونتان تحت کنترل درآمد دیدتان نیز باید به حالت عادی بازگردد.
خستگی
به گزارش کودک پرس: به دلیل تغییرات هورمونی این کاملا طبیعی است که در طول بارداری احساس خستگی کنید. اما خستگی بیش از حد نیز می تواند یکی از نشانه های دیابت بارداری باشد. وقتی قند بالا باشد سلول ها و ارگان های بدن نمی توانند برای تولید انرژی، اکسیژن و مواد مغذی دریافت کنند. خستگی یکی از روش های بدن است که مجبور به استراحتمان کند.
افزایش تشنگی
احساس تشنگی در طول بارداری معمول است برای افزایش حجم خون و کمک به کلیه برای بیرون راندن مواد اضافی به آب نیاز دارید اما بر اساس گفته متخصصان، افزایش تشنگی یکی از دلایل اصلی دیابت از جمله دیابت بارداری است. وقتی قند خون بالا باشد بدن از سلول ها آب می کشد تا قند موجود در خون را رقیق کند.قند خون بالا روی کلیه ها نیز تاثیر دارد و از جذب دوباره آب توسط آنها جلوگیری می کند. مطمئن شوید به اندازه کافی آب می نوشید تا بدنتان دچار کم آبی نشود، در دوران بارداری روزانه 10 لیوان آب توصیه می شود. اگر بیشتر از این مقدار آب نوشیدید بهتر است با پزشکتان صحبت کنید.
افزایش ادرار
خانم های باردار زیاد به دستشویی مراجعه می کنند، دلیلش هم افزایش جریان خون است که باعث بالا رفتن تولید ادرار می شود.(فشار آوردن کودک روی مثانه نیز هست). اما خانم هایی که مشکل دیابت بارداری دارند دلایلشان برای رفتن به دستشویی بیشتر است. وقتی کلیه به خاطر قند بالا دچار مشکل شده، مجبور می شود سخت تر کار کند بنابراین ادرار بیشتری تولید می کند. همینطور که قند بالا می رود روی ادرار نیز تاثیر می گذارد و باعث به وجود آمدن چرخه ای معیوب می شود: ادرار بیشتر، کم آب شدن بدن، آب خوردن زیاد.
حالت تهوع و بالا آوردن
بر اساس تحقیقات، بیش از 74 درصد خانم ها به علت افزایش برخی از هورمون ها حالت تهوع و استفراغ را تجربه می کنند اما این می تواند نشانه ای از دیابت بارداری نیز باشد. قند در خون انباشته می شود و سلول ها به دلیل مواد سمی به نام کتون نمی توانند از آن به عنوان سوخت استفاده کنند.در نهایت، این حالت منجر به ایجاد تهوع و یا استفراغ در خانم باردار می شود. پس چگونه می توانیم بین تهوع و استفراغ معمولی و دیابتی فرق بگذاریم؟ اگر حالت تهوع و استفراغ بعد از سه ماهه ابتدایی بارداری ادامه پیدا کرد باید نگران شد.
کاهش وزن با وجود اشتهای زیاد
رابطه بین وزن و دیابت بارداری گول زننده است. بر اساس تحقیقات بیشتر خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا می شوند قبل از بارداری اضافه وزن داشته اند یا چاق بوده اند. قبل از بارداری باید در وزن سلامت باشید و در طول بارداری نیز نباید زیاد وزن اضافه کنید اما وزن کم کردن دیگر مورد قبول نیست و نباید اتفاق بیفتد. کاهش وزن در هر دوره ای از بارداری که باشید خطرناک است و باید آن را به پزشک خود اطلاع دهید.در دیابت وقتی سلول ها نمی توانند از قند به عنوان سوخت استفاده کنند، بدن این کمبود انرژی را به عنوان گرسنگی قلمداد می کند و اشتها را تحریک می نماید. این حالت، چرخه ای معیوب را می سازد: تمام غذایی که وارد بدن می شود نمی تواند به درستی مورد استفاده قرار بگیرد و توسط ادرار خارج می شود، همین منجر به کاهش وزن می شود. همچنین تحقیقات نشان داده خانم های دارای اضافه وزنی که به دلیل دیابت بارداری دچار کاهش وزن شده اند، هنگام وضع حمل نوزادشان از نظر جثه بزرگ است. این خانم ها بیشتر دچار زایمان پیش از موعد می شوند.
عفونت های مکرّر
تحقیقات نشان داده افراد مبتلا به دیابت، بیشتر در خطر عفونت قرار دارند. بارداری خود باعث می شود خانم ها بیشتر در خطر عفونت های واژینال و مسیر ادراری قرار بگیرند و اگر دیابت بارداری داشته باشید این خطر بیشتر افزایش پیدا می کند.
باکتری ها و قارچ ها از گلوکز تغذیه می کنند بنابراین هرچه قند موجود در خون بیشتر باشد رشد آنها نیز بیشتر خواهد شد. قند بالا همچنین باعث سوء عمل سیستم ایمنی بدن می شود و تاثیرش در مقابله با عفونت را کاهش می دهد. اگر عفونتتان ادامه دار بود حتما با پزشک برای مشخص شدن علت اصلی صحبت کنید.
خرناس کشیدن
حتی اگر قبلا هم خرناس نمی کشیدید، شرایط بدنی در طول بارداری به گونه ای است که مسیر تنفسی تنگ می شود و خانم باردار ممکن است در خواب خرناس بکشد. اما این مشکل نیز به دیابت بارداری مربوط می شود، خرناس یکی از نشانه های انسداد مسیر تنفسی است که منجر به کمبود اکسیژن هنگام خواب می شود.کمبود اکسیژن منجر به افزایش هورمون های استرس می شود که کار کنترل قند خون را برای بدن سخت تر می کند. با وجود اینکه نشانه هایی مانند خرناس در طول بارداری می تواند عادی باشد اما ممکن است علامت خاموشی از ابتلا به دیابت بارداری نیز باشد. به همین دلیل است که باید در طول بارداری همیشه روی سطح گلوکز خود نظارت داشته باشید و همچنین درباره تمام مشکلاتی که حس می کنید غیرطبیعی است با پزشک خود صحبت کنید.
منبع:اکاایران
ارسال دیدگاه