۸۰ درصد کودک آزاری ها توسط والدین انجام میشود
همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از اینکه ۸۰ درصد کودک آزاری ها توسط والدین انجام می شود، گفت: متاسفانه برخی مسئولان به موضوع کودک آزاری به عنوان موضوعی درجه دو و کم اهمیت نگاه می کنند.
به گزارش کودک پرس ، همایون هاشمی با انتقاد از اینکه کودک آزاری یکی از آسیب های جدی کشور است، گفت: کودک آزاری در قانون به مفهوم هرگونه فعل یا ترک فعلی که باعث آزار روحی و جسمی و ایجاد آثار ماندگار در وجود یک طفل شود است و طبق تعالیم دینی و قوانین بالادستی این موضوع جرم تلقی می شود.
دامنه کودک آزاری وسیع است و لطمات و آسیب های زیادی را در آینده متوجه کودک و کشور می کند
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دامنه کودک آزاری وسیع است و لطمات و آسیب های زیادی را در آینده متوجه کودک و کشور می کند، تصریح کرد: بنابراین می طلبد با منطق پیشگیری و آموزش به موضوع کودک آزاری به صورت جدی پرداخته شود.
آمارهای ارائه شده از سوی بهزیستی در مورد کودک آزاری نگران کننده است
وی با بیان اینکه آمارهای ارائه شده از سوی بهزیستی در مورد کودک آزاری نگران کننده است، تصریح کرد: متاسفانه 80 درصد کودک آزاری ها توسط والدین انجام می شود و این موضوع نشانه بی توجه به آموزش های یکپارچه و پیشگیری است.
آموزش و فرهنگ سازی مهمترین راهکار پیشگیری از کودک آزاری
این نماینده مردم در مجلس دهم، آموزش و فرهنگ سازی را مهمترین راهکار پیشگیری از کودک آزاری دانست و گفت: رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید با تولید برنامه های مناسب و تاثیرگذار فرهنگ سازی مناسبی را در این رابطه داشته باشند تا مردم در جریان این موضوع قرار گیرند که کودک آزاری به هر نحوی جرم تلقی می شود.
قوه قضائیه باید به وظیفه ذاتی خود در قبال کودک آزاری عمل کند
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس دهم، با بیان اینکه قوه قضائیه باید به وظیفه ذاتی خود در قبال کودک آزاری عمل کند، افزود: باید بر عملکرد مراکز نگهداری از کودکان بی سرپرست، بدسرپرست و معلولان نظارت ها تشدید شود زیرا در حال حاضر برخی معلولان علاوه بر وجود معلولیت کودک هستند و قدرت دفاع از حقوق خود را ندارند بنابراین باید در این رابطه مداخلات بیشتر شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در این رابطه سازمان بهزیستی اقدامات مناسبی را انجام داده که جای تقدیر دارد البته این اقدامات کافی نیست و باید به نحوی در این مسیر گام برداشت که خلاء های موجود باعث نشود برخی به خود اجازه دهند معلولان و کودکان را مورد آزار و اذیت قرار دهند.
وی با بیان اینکه دولت در حوزه رفاه و خدمات اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی خلاء قانونی ندارد، گفت: برای مقابله با کودک آزاری خلاء قانونی نداریم و می توان مداخلات لازم را با توجه به قوانین موجود انجام و با متخلفان به صورت جدی برخورد کرد.
برای پیشگیری و مقابله با کودک آزاری برنامه یکپارچه و استراتژی منظم وجود ندارد
هاشمی با انتقاد از اینکه برای پیشگیری و مقابله با کودک آزاری برنامه یکپارچه و استراتژی منظم وجود ندارد، افزود: باید برنامه ریزی و استراتژی مناسبی برای این امر وجود داشته باشد تا بر اساس آن چشم انداز مناسب اجرایی تعریف شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: باید میزان و چگونگی کودک آزاری از سوی والدین، مدارس، فامیل و سایر افراد مشخص و برنامه ریزی های مناسب برای پیشگیری از آنها انجام شود.
دیدگاه اجتماعی برخی مسئولان پایین است و به موضوع کودک آزاری به عنوان موضوع درجه دوم و بی اهمیت نگاه می کنند
هاشمی با انتقاد از اینکه دیدگاه اجتماعی برخی مسئولان پایین است و به موضوع کودک آزاری به عنوان موضوع درجه دوم و بی اهمیت نگاه می کنند، تصریح کرد: این در حالی است که رسیدگی به مباحث اجتماعی جزو اولویت های مهم سایر کشورها به شمار می رود.
توجه به مباحثی مانند امنیت روانی، غذایی و سلامت باید با امنیت کشور برابری کند
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس دهم، با بیان اینکه توجه به مباحثی مانند امنیت روانی، غذایی و سلامت باید با امنیت کشور برابری کند، تصریح کرد: بی توجهی به این مباحث می تواند زمینه ساز بروز بسیاری از آسیب های جدی کشور به ویژه مشکلات امنیتی باشد.
تاکید بر لزوم سلب سرپرستی کودک از والدین بی صلاحیت
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم سلب سرپرستی کودک از والدین بی صلاحیت، ادامه داد: اگر بهزیستی یا مددکار اجتماعی تشخیص بدسرپرستی کودک را تایید کند می توانند شکایت خود را به مراجع قضایی ارجاع و دستگاه قضا با بررسی موضوع از والدین سلب حضانت می کند بنابراین والدین متهم به کودک آزاری باید تحت پیگیری قانونی قرار گیرند.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
ارسال دیدگاه