به گزارش کودک پرس ، بعضی از رفتارهای کودکان که روی اعصاب والدین شان است، یکی از ویژگیهای باهوش بودن آنهاست. انجمن کودکان با استعداد و نابغه در دنیا، باهوش بودن کودکان را این گونه تعریف میکند: «کسانی که سطوح بالایی از توانایی و صلاحیت در یک یا چند حوزه را از خود نشان میدهند.» ارزیابی اینکه آیا کودک با این معیارها مطابقت دارد، بسیار پیچیدهتر از تکیه صرف بر نمرات یک آزمون خاص است. در ادامه مطلب به ۵ مورد از ویژگیهای کودکان باهوش اشاره میشود که به والدین کمک میکند تا برای شکوفایی فرزندشان، برنامه ریزی دقیق تری داشته باشند.
تشخیص زودهنگام الگوهای اولیه
نابغههای کوچک در سن خیلی کم شروع به تشخیص الگوهای تکرار میکنند، اما این تنها رنگها و الگوهای شکلی ساده نیستند که چشم آنها را میگیرد. کودکان نابغه نه تنها الگوها و اشکال را در بازیها و فعالیت ها، متوجه میشوند، بلکه میتوانند رفتارهای تکراری، فعالیتها و اعمال را در مقایسه با همسالان خود راحتتر ببینند. آنها همه چیز را متوجه میشوند، از اینکه چه اتوبوسی در زمان صرف صبحانه از نزدیک منزل آنها عبور کرده گرفته، تا چند عدد آجر درون ماشین اسباب بازی شان جا میشود. آنها در به یاد آوردن اطلاعات کلیدی و مهم، بسیار خوب هستند.
کنجکاوی درباره جهان
بچههای باهوش به دنیای اطراف خود علاقهمند هستند، اما نوابغ واقعی کنجکاوی سیریناپذیر برای فهمیدن این که وسایل مختلف چگونه کار میکنند؟ دارند. از پرس و جو درباره عادات غذا خوردن تمام پستانداران گرفته، تا پافشاری بر این که دقیقا بدانند تُستر چگونه کار میکند و …. بچههای با استعداد و نابغه ممکن است صبر و حوصله والدین خود را با سوالهای بیپایان درباره موضوعی خاص آزمایش کرده و بسنجند!
به دنبال همنشینی با افراد بزرگتر از خود
برای کودکان بااستعداد و نابغه، ممکن است ارتباط گرفتن با همسالانی که دارای علاقه مندیها و تواناییهای متفاوت هستند دشوار باشد. آنها اغلب در مهد کودک احساس خستگی میکنند، زیرا درس برای آنها بسیار آسان است پس به دنبال گفتگوهای مهیجتر با افراد بزرگتر از خود خواهند بود. شما میتوانید با آموزش مهارتهای اجتماعی و همدلی به فرزندتان کمک کنید تا با دوستان و اطرافیان خود در تمامی سنین دوست شوند. داشتن ارادهای پولادین و تمرکز بالا کودکان بااستعداد و نابغه، وقتی اراده به انجام کاری (چه وظیفه یا سرگرمی) میکنند، تا زمانی که در آن به تسلط کامل نرسند با عزمی راسخ به انجام آن کار ادامه میدهند. بچههای بااستعداد و نابغه به طور معمول حس شگفت انگیزی از تمرکز دارند. هنگامی که به آنها یک وظیفه محول میشود، تمایل دارند بدون آن که حواسش را پرت کنید تا تکمیل شدن روی آن کار کنند. تلویزیون، بازیهای ویدئویی و رسانههای اجتماعی، حواس آنها را پرت نمیکند و به این ترتیب آنها میتوانند وظیفه شان را با کارایی به پایان برسانند.
تمایل به مدیریت بچههای دیگر
بسیاری از بچههای با استعداد و نابغه به دلیل بلوغ و تواناییهای سازمان یافته طبیعی شان تبدیل به مدیر و رهبر دیگران میشوند. کودکان با استعداد و نابغه، معمولا میتوانند مسئولیت یافتن موثرترین راه حل را به عهده گیرند. آنها همچنین به صورت خودکار عملکرد خود را تنظیم میکنند و همیشه به دنبال راههایی برای بهبود هستند. به دلیل داشتن این توانایی، آنها معمولا میتوانند همسن و سالان خود را هدایت و رهبری کنند، زیرا آنها به درک خود از مسیر و نیز تجربه در گرفتن مسئولیت، اعتماد بیشتری دارند.
منبع: میزان
ارسال دیدگاه