به گزارش کودک پرس ، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.
هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار میگیرد و شایعترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.
وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیستها آرزوی کار کردن در محک را دارند.
آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایتهای لازم در طول بیماری کودک نیز انجام میشود.
وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.
وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکلهای درمانی کامل شود.
احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینههای درمانی در محک را تامین میکنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستانهای خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.
دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار میشود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت میکنند و امتیاز باز آموزی دارد.
وی ادامه داد:یکی از نیازهای همیشگی رسیدن به درمانهای روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومورهای مغزی دارد.
وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته میشود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.
دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان میکنیم و سرطان خون و لنفوم شایعترین سرطان در بین کودکان است.
وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان میشوند
میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومورهای مغزی اولین علت مرگ در سرطانهای کودکان است.
وی ادامه داد:تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.
قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومورهای مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.
وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساستر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.
این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روشهای درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل میشود.
وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطانها کودکان را شامل میشود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی میشود.
ارسال دیدگاه