۲۲ هزار کودک در خراسان جنوبی بر علیه فلج اطفال واکسینه می‌شوند

به گزارش کودک پرس ، سید محسن زهرایی صبح دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: برنامه واکسیناسیون کودکان از سال ۱۳۴۶ در کشور وجود داشته ولی به صورت یک برنامه منسجم که همه کودکان شهری و روستایی را تحت پوشش قرار دهد، نبوده است.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، بیان کرد: بعد از انقلاب و از سال ۱۳۶۳ برنامه توسعه واکسیناسیون کودکان شکل گرفت و به صورت منسجم و مستمر اجرا شد که نتیجه آن در سال اول واکسیناسیون ۳۵ تا ۳۷ درصد جامعه هدف بود.

زهرایی ادامه داد: در یک فاصله ۸ تا ۹ ساله و در سال ۷۲ حدود ۹۵ درصد جمعیت هدف توانستند واکسناسیون دریافت کنند که بسیار ارزشمند است.

مشاهده موارد فلج اطفال در افغانستان و پاکستان

وی افزود: در کشور عراق و افغانستان به واسطه فراهم نبودن زیرساخت‌های بهداشتی منسجم هنوز شاهد بیماری‌هایی چون فلج اطفال هستیم و که از طریق مراودات بین‌المللی امکان انتقال به دیگر کشورها نیز وجود دارد.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۲۹ مورد فلج اطفال در سال گذشته در دو کشور عراق و افغانستان مشاهده شده است، گفت: با توجه به هم مرز بودن با این کشورها طرح واکسناسیون برای وزارت بهداشت از جمله اولویت‌ها است.

آخرین مورد فلج اطفال در ایران مربوط به ۱۸ سال قبل است

زهرایی با اشاره به اینکه ۱۸ سال است که حتی یک مورد فلج اطفال در کشور گزارش نشده است، اظهار کرد: در مورد سرخک نیز در تلاش هستیم که تأییدیه سازمان بهداشت جهانی در حذف این بیماری از ایران را به دست آوردیم.

وی با اشاره به طرح تکمیلی فلج اطفال که از چهارم اسفندماه آغاز شده است، بیان کرد: در این طرح می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که همه کودکان زیر پنج سال واکسن فلج اطفال دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در این طرح حدود ۲۵۰ هزار کودک در مناطق پرخطر تحت پوشش داده می شوند، ادامه داد: در خراسان جنوبی ۲۲ هزار کودک هدف این طرح قرار دارند.

زهرایی گفت: طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در خراسان‌جنوبی در شهرهای نهبندان، درمیان، زیرکوه و سربیشه به صورت مراجعه خانه به خانه صورت می‌گیرد.

برای پیشگیری از ۱۰ بیماری واکسن می زنیم

وی با اشاره به اینکه در ایران برای پیشگیری از ۱۰ بیماری واکسن می‌زنیم، یادآور شد: تلاش بر این است که دو واکسن رتاویروس و پنومنکک نیز به مجموعه واکسن‌ها افزوده شود.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه عمده واکسن‌ها در ایران تولید می‌شود، گفت: با توجه به در اولویت بودن واکسیناسیون در وزارت بهداشت همه تلاش خود را برای تأمین واکسن مورد نیاز به کار بسته و در این زمینه مشکلی نداریم.

منبع: مهر