گلایه کارگردان سینما از بی‌توجهی به سینمای کودک در غیرجشنواره‌‌ها

به گزارش کودک پرس ، فریدون نجفی، کارگردان سینما درباره کار جدید «یار دا» به نکاتی اشاره و بیان کرد: با توجه به موفقیت فیلم سینمایی «اسکی باز» در جشنواره سال قبل فیلم کودک و نوجوان از طرف مسئولان سازمان سینمایی قول داده شد تا از فیلم بعدی ام به عنوان بهترین کارگردان جشنواره در ساخت و اکران حمایت به عمل آید، اما این گفته‌ها تنها به همان زمان نمایشگاه خلاصه شد، چون در عمل نه تنها کمک ندیدیم، بلکه پیش پای این کار (یار دا) سنگ نیز انداخته شد. این فیلم سینمایی قرار بود بعد از ساخت به نسخه سینمایی تبدیل شود تا به تبع آن فرصت در جشنواره کودک یا فجر را داشته باشد، اما با عدم همراهی مسئولان سینمایی، ما فیلم را به تلویزیون دادیم تا آن‌ها اقدام به پخش فیلم کنند.

 

وی افزود: بعد از ساخت فیلم یار دا تصمیم داشتم فیلمی با نام «دختر ناخدا» را جلوی دوربین برم که در آن به بخشی از دفاع مقدس پرداخته شده بود که تا به امروز درباره آن سخن رانده نشده است، اما متاسفانه نتوانستم حامی مالی برای فیلم پیدا کنم. فیلمنامه این کار را من به بنیاد سینمایی فارابی ارجاع دادم، اما آنگونه که به من اطلاع رسانی کردند شورای این بنیاد با سناریو من موافقت نکرد. دلیل این عدم موافقت نیز برای من آشکار نشد، همانگونه که برایم آشکار نیست، شورای دریافت پروانه ساخت در بنیاد سینمایی فارابی بر چه مبنای انتخاب می‌شوند.

نجفی ادامه داد: برای این‌که به رفتار‌های متناقض برخی مسولان سینمایی و تلویزیونی اشاره‌ای داشته باشم به فیلم قبلی خود اشاره می‌کنم. من فیلمنامه اسکی‌باز را به شورای کودک فارابی دادم فیلمنامه رد شد، همچنین سناریوی این کار از سوی شورای پروانه ساخت نیز جواب منفی دریافت کرد. من این فیلم را به صورت ویدیویی ساختم و جالب است این فیلم در جشنواره فیلم کودک به عنوان بهترین فیلم جشنواره انتخاب می‌شود. این فیلم توانست در معتبرترین جشنواره کودک هفت پروانه زرین دریافت کند، در‌حالیکه پیشتر فیلمنامه آن رد صلاحیت شده بود؟!

 

این فیلمساز ادامه داد: برخورد‌های سلیقه‌ای که با فیلم‌های کودک از سوی شورا‌های مختلف صورت می‌گیرد باعث می‌شود که من از این گونه فاصله بگیرم، چون وقتی می‌بینیم این ژانر سینمایی حامی و پشتیبانی ندارد، چگونه در آن فعالیت کنم. این وضعیت نیز برای من دردآور است، چراکه من این گونه سینمایی را دوست دارم، اما شرایط مرا به سمت چنین اتفاقی سوق داده است.

وی متذکر شد: کم لطفی‌هایی که نسبت به فیلمسازانی نظیر من می‌شود در حالیست که کارهایم در جشنواره‌های مختلف جوایز متعددی را کسب کرده است. این نکته را بیان کردم تا بگویم حمایت‌ها از فیلم‌های سینمایی شکلی کاملاً غیر حرفه‌ای دارد. در حقیقت عده‌ای تنها به دلیل داشتن رابطه بهترین امکانات در اختیارشان قرار می‌گیرد، اما فیلمسازانی که در این زمینه مستعد هستند، بیکار می‌مانند!

 

نجفی در انتها تاکید کرد: اتفاقی که برای سینمای کودک رخ می‌دهد تنها نابودی یک ژانر نیست، بلکه به نوعی تسلیم در مقابل جنگ نرمی است که هالیوود در مقابل ما در پیش گرفته است، چون آن‌ها با تولید کار‌های متعدد ذهن کودکان ما را به سمت خود معطوف کرده‌اند. برای همین در آینده با جذب مخاطبی که به واسطه کارهایشان انجام می‌دهند برای سینمای ملی نباید انتظار روز‌های خوبی را داشت.