به گزارش کودک پرس ،مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان این مطلب درباره برنامههای کانون با توجه به دولتی بودن این نهاد به ایسنا گفت: در حوزه تولید اسباببازی، نکته مهم توجه به طراحی است. در تمام کشورها با توجه به مباحث فرهنگی، اجتماعی و آموزشی، روی این موضوع تحقیق و پژوهش میشود تا محصولی به تولید برسد که با فرهنگ مخاطب همخوانی و همذاتپنداری داشته باشد.
متأسفانه در ایران طراحی چندان تقویت نشده و بعضی از تولیدکنندگان، بدون توجه به قوانین کپیرایت، اندکی تغییر در محصولات ایجاد و آن را روانه بازار میکنند. افراد زیادی تنها به منافع اقتصادی خودشان فکر میکنند و با کپی محصولات خارجی و درج لوگوی همان شرکت، کسب سود میکنند. این رفتارها آسیب بسیار بدی به حوزه اسباببازی وارد میکند و نیازمند این است که نهادهای ذیربط برای کنترل و نظارت بر آن چارهای کنند.
او ادامه داد: بیش از ۸۰درصد محصولات و اسباببازیهای موجود در بازار از نمونههای خارجی کپیبرداری شده است. از میان خیلِ این نمونهها، برخی با تغییرات ۳۰درصدی توانستهاند از شورای نظارت بر اسباببازی مجوز بگیرند، اما همچنان بیشتر این اسباببازیها بدون مجوز از این شورا به بازار عرضه میشوند.
در همین راستا، اداره کل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همفکری برخی پژوهشگران، اقدام به طراحی رویداد ایده آزاد اسباببازی در سطوح کشوری و ملی کرد. تاکنون چهار دوره از این رویداد با هدف شناسایی و آموزش افراد بااستعداد و علاقهمند در حوزه طراحی اسباببازی، برنامهریزی و اجرا شده است.
رویداد ایده آزاد اسباببازی برای تمام گروههای سنی هم آزاد است و بیشتر کودکان هم در آن شرکت کردهاند. مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای درباره رویداد ایدهآزاد توضیح داد: کانون برای این پروژه از تمام امکانات خود در کشور استفاده میکند، چنانکه از مربیان مراکز فرهنگی و هنری کانون میخواهد روی شناسایی و کمک به اعضا برای شرکت در این رویداد اهتمام بورزند.
ارسال دیدگاه