کودک تبدار را پاشویه نکنید
پاشویه کردن کودک به دلیل کاهش دمای محیطی منجر به لرز در کودک میشود، بنابراین بهتر است والدین از روشهای مناسبتری برای کاهش تب کودک استفاده کنند.
به گزارش کودک پرس ، دکتر امیر حسابی ، متخصص اطفال با اشاره به اینکه تب در کودکان به ویژه در زیر پنج سال امکان تشنج را فراهم میکند، تاکید کرد: تا رساندن کودکان به پزشک و بررسی علت بالا رفتن دمای بدن، لازم است از یک روش مناسب به جز پاشویه، تب کودکان را متوقف کرد.
یک متخصص اطفال با اشاره به اینکه تب در کودکان به ویژه در زیر پنج سال امکان تشنج را فراهم میکند، تاکید کرد: تا رساندن کودکان به پزشک و بررسی علت بالا رفتن دمای بدن، لازم است از یک روش مناسب به جز پاشویه، تب کودکان را متوقف کرد.
دکتر امیر حسابی افزود: پاشویه کردن کودک به دلیل کاهش دمای محیطی منجر به لرز در کودک میشود، بنابراین بهتر است والدین از روشهای مناسبتری برای کاهش تب کودک استفاده کنند.
وی گفت: کم کردن حجم لباس و دادن مایعات فراوان به کودکان بهترین روش در پایین آوردن تب کودکان است، اما در مورد کودکانی که تب آنها بالای ۳۹ درجه باشد و کمتر از پنج سال نیز سن داشته باشند، برای جلوگیری از عارضه تشنج در آنها باید از استامینوفن کودکان استفاده شود.
این متخصص اطفال توضیح داد: اگرچه مصرف داروها باید با تجویز پزشک صورت گیرد، اما در چنین مواردی که کودک در معرض خطر باشد، تا رساندن پزشک میتوان از استامینوفنهایی که بدون نسخه پزشک هم میتوان آن را از داروخانه تهیه کرد، استفاده شود.
حسابی افزود: در این مواقع میتوان با خوراندن شربت یا قطره استامینوفن به کودک، درجه حرارات بالای کودک را کاهش داد، اما در صورتی که کودک حاضر به همکاری نباشد، میتوان از شیاف برای پایین آوردن تب موقتا استفاده کرد.
وی اظهار کرد: دوز مصرفی شربت یا قطره با توجه به وزن کودک تعیین میشود، به طور مثال در کودکانی که ۱۰ کیلوگرم وزن دارند و در سنین یک و نیم تا دو سالگی هستند باید نصف وزن کودک، یعنی به میزان پنج سی سی شربت داده شود، اما میزان مصرف قطره باید دو برابر وزن کودک، به تعداد ۲۰ قطره باشد.
این متخصص اطفال تاکید کرد: دادن داروهایی مانند استامینوفن کدئین، دیکلوفناک، بروفن به کودکان جایز نیست و تنها در مواقع ضروری از استامینوفن و داروهای دیگری که برای اطفال در نظر گرفته میشود، تا رساندن کودک به مراکز درمانی میتوان استفاده کرد و والدین در نظر داشته باشند که مقدار داروی مصرف شده را به اطلاع پزشک معالج نیز برسانند.
حسابی تصریح کرد: مصرف استامینوفن کدئین به دلیل مخدر موجود در آن، امکان اختلال در سطح هوشیاری کودک را فراهم میکند و به دلیل عوارض مصرف آن این دارو صرفا برای بزرگسالان بالای ۱۸ سال در نظر گرفته شده است، علاوه بر آن مصرف این دارو در شیرخواران زیر سه ماه به هیچ عنوان مجاز نیست.
منبع: سلامت آنلاین
ارسال دیدگاه