به گزارش کودک پرس ، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به این سؤال که برنامه این معاونت در خصوص مقابله با کودک آزاری چیست؟ گفت: کودک آزاری به یک سری ریشههای اقتصادی و فرهنگی باز میگردد. خانوادهها قطعاً باید در این زمینه آموزش ببینند و مهارتهای لازم را داشته و خودمراقبتی انجام دهند.
وی بر نقش دستگاههای امدادی، مشاورهای و آموزشی در مقابله با کودک آزاری و خشونت تأکید کرد و گفت: آموزش و پرورش و بهزیستی نقشهای کلیدی در این زمینه را دارند. اما به نظر من در شرایط حاضر به مسئله قانون هم باید توجه کرد. اکنون قانون حمایت از کودکان و نوجوانان و قانون امنیت اجتماعی زنان در مراحل نهایی تصویب در مجلس قرار دارند و در هر دو قانون موضوع کودک آزاری و خشونت مطرح شده است که تصویب و اجرای آن نقش مهمی در کاهش این معضلات خواهدداشت.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده علاوه بر مسائل قانونی، مسئله آموزش و ترویج فرهنگ صحیح رفتار به ویژه توسط آموزش و پرورش در مدارس را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه میزان خشونت در جامعه ما بالا میرود، افزایش مهارتهای ارتباطی و آموزش حقوق اهمیت دارد. اگر مهارتهای ارتباطی را از دوران کودکی آموزش دهیم یعنی به بچهها آموزش دهیم که چگونه میتوانند اختلاف نظر را با گفتوگو حل و فصل کنند، وقتی به سن بالاتر میرسند به بچه و خانواده خودشان زور نمیگویند و اقدام به اعمال خشونت نمیکنند.
معاونت زنان و خانواده از اورژانس اجتماعی حمایت میکند
وی با تأکید بر جایگاه و نقش اورژانس اجتماعی(تماس از طریف شماره تلفن ۱۲۳) در مقابله با خشونت و کودک آزاری گفت: معاونت زنان و خانواده بر این اساس در این دوره از فعالیت خود، از اورژانس اجتماعی حمایت میکند. بچهها باید یاد بگیرند و بدانند که ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) وجود دارد و پناه آنها هست و خانوادهها، همسایهها، معلمان و … هم بدانند که چیزی اصلاً قرار نیست دیگر پنهان بماند و همه چیز علنی و اعلام خواهد شد و این برای ما قابل قبول نیست که چیزی پنهان بماند.
ابتکار در پاسخ به این سؤال که در جامعهای که اسلامی هست، با این همه سفارش در خصوص مدارا و البته مراقبت از کودکان چرا تا این حد خشونت و به ویژه خشونت علیه کودکان زیاد است؟ گفت: مسئله تصورات غلط، نگاههای غلط تربیتی، مشکلات اقتصادی و استیصال پدرها و مادرها در مسائل دیگر است که سر بچهها خالی میکنند و مهارت مواجهه صحیح با فرزندانشان را ندارند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مشکلات اخلاقی، رفتاری، روانی و … در جامعه هست و طیفی در جامعه افسردگی و ناراحتی روانی دارند که همه اینها میتواند تشدید کننده کودک آزاری باشد.
اطلاع رسانی در خصوص ۱۲۳ قدرت بازدارندگی دارد
ابتکار در پایان گفت: ما هم به مردم تأکید و اعلام کردهایم که ۱۲۳ را جدی بگیرند؛ امیدواریم رسانهها هم بیشتر اطلاع رسانی کنند. خود اطلاع رسانی در خصوص ۱۲۳ قدرت بازدارندگی دارد.
لازم به ذکر است شماره تلفن ۱۲۳ مربوط به اورژانس اجتماعی و زیر نظر سازمان بهزیستی است که افراد خشونت علیه کودکان، زنان، معلولان، سالمندان و … را می توانند با گرفتن این شماره تلفن اعلام کنند.
منبع: ایکنا
ارسال دیدگاه