به گزارش کودک پرس ،شاهرخی گفته «خوشبختانه طرح ما طرحی است که با مستندات قوی وارد میدان شده و مشخصات همه کودکان از طریق عنبیه آنها ثبت میشود. وقتی مشخصات این کودکان در سامانه ثبت شود اگر کودک دوباره در خیابان حاضر شود و توسط همکاران ما جذب شود براساس اطلاعاتی که از این کودک در سامانه وجود دارد، مشخص میشود که این کودک برای بار دوم است که جذب شده و به دلیل اینکه خانوادهها تعهد دادهاند که دیگر کودکان در سر چهارراه و معابر حاضر نشوند از طریق مراجع قضایی این موضوع را پیگریی خواهیم کرد. اگر این کودک از اتباع دیگر کشورها باشد رد مرز میشود، اما اگر از اتباع کشور خودمان باشد براساس آیین نامه دادگاه مدنی به آن رسیدگی میشود و پدر و مادر این کودک متخلف و مجرم محسوب میشوند». او گفته که تاکنون یکی از کودکان بر اساس این طرح از ایران اخراج شده است.
کودکان زباله گرد
مدیرکل بهزیستی استان تهران از اهالی تهران خواسته برای دستگیری کودکان وارد عمل شده و چنانچه کودکان کار را در خیابان مشاهده کردند به اداره بهزیستی خبر برسانند. شاهرخی همچنین از مردم خواسته بهجای کمک به کودکان کار، پولهای خود را به سازمان بهزیستی بدهند.
شاهرخی در مورد بکارگیری کودکان زبالهگرد توسط پیمانکاران شهرداری گفته «ما چنانچه کودکان زبالهگرد را مشاهده کنیم به شهرداری تهران گزارش میدهیم؛ شهرداری نیز در این زمینه ورود پیدا کرده و تا جایی که توانسته است، اقدامات لازم را در خصوص عدم به کارگیری کودکان برای زبالهگردی انجام داده است؛ اما گاهی اوقات پیمانکاران تحت نظر شهرداری از این موضوع تخلف میکنند و از کودکان برای زبالهگردی استفاده میکنند».ادعاهای این مقام مسئول در شرایطی مطرح میشود که فعالان حوزه کودکان کار میگویند شهرداری از کار کودکان خبر دارد، اما نسبت به بکارگیری کودکان توسط پیمانکارانش بیتفاوت است و مسئولیت آنرا به دوش پیمانکاران میاندازد، دستگیری کودکان کار بیفایده است و تنها ۱۰ درصد کودکان کار در خیابانها هستند و بسیاری از آنها در کارگاهها کار میکنند یا زباله گرد هستند.
ارسال دیدگاه