به گزارش کودک پرس آب تنی در دریا، شنا در استخر، قایق سواری، شیرجه… کدام یک از این ورزش ها در موارد آسم مجاز هستند؟ موارد احتیاطی که باید مد نظر داشت، چیست؟
نکاتی دربارۀ ورزش های آبی که کودکان مبتلا به آسم در تعطیلات میتوانند، انجام دهند:
ورزش میتواند باعث بروز حملۀ آسمی شود
آسم التهاب مزمن نای است، و در بیشتر موارد علتی آلرژیکی دارد. این التهاب قطر نای را کاهش میدهد و مانع از عبور هوا میشود، در نتیجه چنین مشکلاتی بروز پیدا میکنند: تنفس همراه با خس خس، نفس تنگی، سرفه و…
آسم میتواند خود را به شکل حمله نشان دهد، که در این صورت نیازمند دخالت فوری است، حملۀ آسمی اغلب به شکل مشکل در تنفس و خس خس است. این حملۀ آسمی ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد.
یکی از دلایل بروز حملۀ آسمی، انجام فعالیت است.
این حمله ممکن است چند دقیقه بعد از توقف فعالیت جسمی ثابت یا شدید و یا 5 تا 10 دقیقه بعد از شروع یک ورزش استقامتی مانند «دو» بروز پیدا کند.
اما این موضوع دلیلی برای کنار گذاشتن ورزش نمیشود.
در تمام موارد، اگر کودک شما دچار حملۀ آسمی شود، باید توصیه های زیر را رعایت کنید:
متوقف کردن فعالیت و آرام کردنش.
کمک گرفتن از درمان مخصوص او.
در صورت نیاز، تجدید کردن درمان 10 تا 15 دقیقه بعد.
اگر این اقدام ها برای متوقف کردن حملۀ آسم کافی نبودند، باید فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
کودک مبتلا به آسم من میتواند بدون اینکه خطری در انتظارش باشد، به استخر برود؟
شنا یکی از ورزش های بسیار خوب برای بچه های کوچک مبتلا به آسم است زیرا رطوبت نای را باز میکند و باعث بهبود جریان هوا میشود، شنا یکی از کم خطرترین ورزش ها در ایجاد حملۀ آسمی به شمار میآید.
اما در استخر مشکلی وجود دارد و آن مشکل کُلُر است!
کلر که برای پاک کردن آب استخر مورد استفاده قرار میگیرد، در سطح آب “کلرامین” آزاد میکند (در تماس با بدن شناگران، عرق، ادرار، کرم های ضد آفتاب و …)، این گاز عامل تحریک خواهد بود.
در نتیجه، رفت و آمد به استخری که با کلر ضد عفونی شده، علائم بیماری آسم را تشدید میکند.
راه حل این است که استخری را انتخاب کنید که بدون کلر ضد عفونی شده باشد (مثلاً با اُزُن، بوروم و…).
در صورتی که استخر بدون کلر پیدا نکردید، فرزندتان باید:
قبل و بعد از شنا، دوش بگیرد و بدنش را بشوید.
کلاه شنا بر سر بگذارد.
قبل از ورود به استخر باید به توالت برود، بعد از ورود هم در صورت نیاز از آب خارج شود و به توالت برود، نه او و نه بچه های دیگر نباید در آب استخر ادرار کنند!
کدام ورزش ها در ساحل دریا برای کودکان مبتلا به آسم مناسب اند؟
در برخی موارد، پزشک دارویی را قبل از انجام هر گونه فعالیتی تجویز میکند. بنابراین به هیچ وجه نباید فراموش کند که آن را بخورد.
به شرطی که آسم فرزند شما به خوبی کنترل شده است، میتواند هر ورزش آبی را که خواست انجام دهد (به جز شیرجه که در ادامه دربارۀ آن صحبت خواهیم کرد): قایق سواری، اسکی روی آب، و…
این ورزش ها برای سلامتی فرزندتان و آسمش مفید خواهند بود، زیرا ظرفیت ریه هایش را افزایش میدهند، نفس کشیدنش بهتر میشود و در نهایت تنگی نفس و سرفه هایش را کم خواهند کرد.
دربارۀ آسم و شیرجه
شیرجه زدن برای مبتلایان به آسم مضر است. با این حال، در موارد آسم های خفیف و کنترل شده، پزشک میتواند اجازۀ این کار را صادر کند.
اما در این حالت هم، سه شرط دارد:
قبل از هر کاری باید برای فرزندتان از متخصص ریه یا پزشک ورزشی که از سوی فدراسیون شنا تأیید شده باشد، مجوز پزشکی و گواهی بی خطر بودن شیرجه را دریافت کنید.
و اما سه شرط عبارتند از:
شیرجه نزدن از بیش از 10 متر (به خاطر بالا نرفتن از پله های زیاد).
در دسترس داشتن درمان.
و دقت به این که دمای آب بیشتر از 20 درجۀ سانتیگراد باشد.
توجه! آبی که دمایش کمتر از 20 درجۀ سانتیگراد باشد ممکن است، اقباض نای و در نتیجه حملۀ آسمی را با خود به همراه داشته باشد.
منبع: مهدپرتال
ارسال دیدگاه