به گزارش کودک پرس ،سرهنگ علی همهخانی معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد:یکی از نکاتی که در فصل تابستان باید به آن توجه جدی کرد و والدین اکثر اوقات به اشتباه در مورد آن عمل میکنند، حضور کودکان در وسیله نقلیه است. گاهی اوقات والدین فراموش میکنند که کودکان مانند ما نمیتوانند درجه حرارت داخل ماشینها را تحمل کنند، چراکه این حرارت گاهی برای ما هم غیر قابل تحمل و طاقت فرساست.
برخی مواقع برای خرید و یا هر کار دیگر، برای چند دقیقه میخواهیم خودرو را ترک کنیم و در حین رفتن درها را قفل کرده و با نگاهی محبتآمیز به کودکمان که دست هایش را روی شیشه خودرو گذاشته و با التماس به ما میفهماند که «مرا هم با خود ببر» از خودرو فاصله میگیریم، غافل از اینکه نه برای او راه تنفس گذاشتهایم و نه راه تبادل هوا را و به خیال خودمان جای او امن است.
همه ما میدانیم در صورت خاموش بودن ماشین و بالا بودن شیشههای آن، دمای هوا درون آن در روزهای گرم سال بشدت افزایش پیدا میکند و گاهی این دما براحتی به بیش از ۷۰ درجه سانتیگراد میرسد. بنابراین هرگز کودک خود را هر چند برای مدت زمان کوتاه، در چنین حالتی در درون وسیله نقلیه رها نکنید، چرا که متأسفانه کودکان آسیبهای جبرانناپذیری در این شرایط میبینند.
گرمازدگی و کمبود اکسیژن از مواردی است که سلامت کودک را در مواردی که در خودرو تنهاست تهدید میکند، البته کمبود اکسیژن به ندرت اتفاق میافتد و بیشتر خطر گرمازدگی کودکان وجود دارد.
بعضی از والدین تصور میکنند اگر کمی شیشه خودرو را پایین بیاورند هوا به گردش درمیآید و دیگر خطر گرمازدگی کودکشان را تهدید نمیکند؛ اما این تصور، اشتباه است، زیرا این اقدام فقط حدود پنج درجه با شرایط بالا بودن شیشه خودرو تفاوت دارد و کمک چندانی به کودک نمیکند. در این شرایط نیز احتمال گرمازدگی کودک وجود دارد.
زمانی که ماشین ساکن یا خاموش است، حتی اگر شیشه خودرو کمی پایین باشد، بخصوص در فصل تابستان بسرعت دمای خودرو زیر آفتاب افزایش پیدا میکند. این گرمازدگی طی زمان ممکن است، منجر به مرگ کودک شود. پس حتی اگر کودک داخل خودرو خوابیده است، نباید برای چند دقیقه هم از خودرو خارج شوید، اصلاً به فکر این هم نباشید که میتوان او را تنها گذاشت.
اگر شیشههای خودرو بسته باشد و دما به حدود ۳۰ درجه برسد، طی چند دقیقه اولیه از زمان تنها ماندن کودک در خودرو، دمای هوا میتواند به حدود دو برابر افزایش پیدا کند. این موضوع بشدت میتواند کودک را دچار گرمازدگی کند و آهنگ تنفسی و قلبی او را دچار مشکل سازد.
ارسال دیدگاه