کدام کودکان بیشتر در معرض کودکآزاری قرار دارند؟/ با بلوغ جنسی زودرس در خانوادهها مواجهیم
رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: اغلب کودکان والدین معتاد، فرزندان طلاق، والدین بیمار، کودکان عقب مانده ذهنی و معلول بیشتر نیاز به مراقبت دارند چراکه بیش از سایر کودکان در معرض آسیب قرار دارند.
به گزارش کودک پرس ، رضا جعفری در رابطه با پدیده کودکآزاری در جامعه گفت: ما در جامعه مدرن بسیاری از کارکردها را از خانواده گرفتهایم، وظایف آموزش و پرورش و سازمان اوقات فراغت را واگذار کردهایم و باعث شدهایم که خانواده کارکرد خود را نداشته باشد.
وی ادامه داد: بسیاری از خانوادهها کودکان خود را به مدرسه میفرستند در حالی که نظام آموزش ما اکنون فقط نخبهپروری میکند در این قضیه افراط شده و باید برای توسعه انسان سالم و اینکه جامعه شهروندانی مفید و خوب داشته باشد تلاش شود در حالی که از این موضوع غفلت شده و سرمایه خانوادهها به این سمت میرود.
قهر ناخواسته در خانوادهها و فقدان عاطفه در کودکان
جعفری با اشاره به اینکه نهادهای تخصصی وظیفه خود را انجام نمیدهند، گفت: برگزاری کلاسهای تربیتی، تضمینی، زبان و غیره فقط بار مسئولیت خانوادهها را سنگین کرده است و خانوادهها دیگر وقتی برای تأمین عاطفه و انجام تفریحات سالم ندارند و برای تأمین هزینههای این کلاسها چند شیفته کار میکنند و این آسیبرسان است.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: دیگر والدین حوصله و زمانی برای گذراندن با کودکانشان ندارند و میبینیم که میزان گفتوگو هم در خانوادهها پایین آمده و گویی ناخواسته قهرند.
عدم آموزش سوادجنسی به نوجوانان
وی با اشاره به اینکه سواد جنسی هم به کودکان آموزش داده نمیشود، گفت: کودکان و نوجوانان درکی از بلوغ خود ندارند و والدین هم نمیدانند در این دوران چه رفتاری داشته باشند یا علمش را ندارند یا کتمان میکنند در نتیجه فرزندان مجبور میشوند از فضای مجازی این مسائل را جستوجو کنند.
با بلوغ جنسی زودرس مواجهیم
جعفری تصریح کرد: از طرفی دسترسی به سایتها را هم راحت کردهایم در حالی که کودکان در هر سنی نباید به یکسری مطالب و محتواها دسترسی داشته باشند و اکنون با بلوغ جنسی زودرس مواجهیم که با بلوغ جسمی و اجتماعی همخوان نیست. این در حالی است که در تمام دنیا برای استفاده کودکان از فضای اینترنتی مرزهایی تعریف شده است.
کودکانی که بیشتر در معرض آسیب هستند
وی گفت: اغلب کودکان والدین معتاد، فرزندان طلاق، والدینی که بیماریهای مزمن روانی دارند، کودکان عقب مانده ذهنی و … در معرض آسیبهای بیشتری هستند. به ویژه کودکان معلول متوجه این مسئله نیستند که چه اتفاقی در موردشان در حال وقوع است و به همین دلیل باید نسبت به آنها توجه بیشتری نشان داد.
انجام تستهای شخصیتی برای مربیان
رئیس اورژانس اجتماعی کشور با تأکید بر اینکه باید حواسمان به فضای آموزشی و مربیان هم باشد، گفت: بهتر است تستهای شخصیتی و روانی از افرادی که به عنوان مربی و معلم با کودکان و نوجوانان در ارتباطند گرفته شود تا صلاحیت آنها ارزیابی شود چرا که خانوادهها به این مؤسسات اعتماد میکنند و مشخص نیست که این نهاد متولی به لحاظ حرفهای آمادگی دارد یا خیر.
وی گفت: والدین به دلیل مشغله شغلی و ذهنی متوجه تغییر رفتار فرزندان خود نیستند در حالی که باید نگاه عمیقتری داشته باشند در حادثه اخیر آزار جنسی به دانشآموزان یک شب اتفاق نیفتاده است بلکه والدین باید متوجه تغییر رفتار فرزندان خود مانند ناسازگاری، بروز اضطراب و افسردگی یا افت تحصیلی باشند. این ضعف به ما برمیگردد که حساس نبودهایم.
تاثیر وضعیت معیشتی بر آسیب کودکان/خانوادههای مرفه غفلت بیشتری دارند
جعفری در مورد اینکه چه میزان معیشت مالی خانوادهها در بحث کودکآزاری مؤثر است، گفت: خانوادهها اکنون مجبورند چند شغله شوند در نتیجه غفلت میکنند هر چند به طور قطع نمیتوان گفت که کودکآزاری در خانوادههای فقیر بیشتر بروز میکند بلکه در خانوادههای مرفه هم کودکآزاری از نوع بیتوجهی را داریم، خانوادهها درگیر مشغله و همنشینیهای خود هستند و کاهش روابط صمیمانه و عاطفی را میبینیم.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور با اشاره به اینکه همه نگاهها نباید متوجه آموزش و پرورش باشد، گفت: باید به نهاد خانواده و دیگر سازمانهای متولی هم توجه کنیم چرا که همه ما نسبت به این موضوعات مسئولیت اجتماعی داریم.
وی گفت: در جامعه سنتی وجدان اخلاقی وجود داشت، در نسل گذشته مادران به دختران توصیههای اخلاقی میکردند و فضای خصوصی والدین حفظ میشد اما اکنون کودکان زودتر به بلوغ جنسی میرسند و زمانی که نگاههای عاطفی در خانواده تأمین نمیشود در جای دیگری آن را جستوجو میکنند.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه