«کاشت حلزون» از شایعات انفجار آن در هواپیما تا لذت شنیدن زندگی
روایتی دختری که بیست سال قبل با وجود شایعات متعددی درباره کاشت حلزون، تن به چنین جراحی میدهد و امروز خود از حامیان خانوادهها برای ارائه مشورت است بطوریکه مادر او میگوید: شاید کاشت حلزون سخت باشد ولی این کار با شنیدن صدای کودک از بین میرود.
به گزارش کودک پرس ، … بیست سال قبل مادری بعد از تولد کودک خود در تایباد متوجه میشود که این کودک ناشنوا است، سه ماه بعد از تولد کودک ناشنوا مادر یگانه در جریان اخبار متوجه میشود که تکنولوژی کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا در یکی از بیمارستانهای تهران راه اندازی شده و کودکان ناشنوا با این تکنولوژی شنوایی خود را به دست می آورند.
مادر یگانه میگوید: «برخی اوقات تا صبح در کنار این بچه مینشستم و میگفتم که خدایا من با این بچه چه کنم و آینده آن چه خواهد شد و زندگی ما تحت الشعاع ناشنوایی سایه قرار گرفته بود».
خانم ابوبکری بهترین خبر زندگی خود را از زبان “دکتر فرهادی” در تلویزیون شنید که وی در حال معرفی تکنولوژی کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا بود و هیچ وقت این زمان را از یاد نمیبرد، میگوید: «از فردای شنیدن این خبر عزم خودمان را جزم کردیم و سریعاً یگانه را به تهران آوردیم ولی به ما گفتند که سن این کودک برای کاشت حلزون کم است و باید بعد از مدتی برای کاشت حلزون مراجعه کنید».
در یک سالگی یگانه را برای انجام آزمایشات به بیمارستان امیر اعلم بردیم و در همان جا یک خانم که از ما آزمایش گرفت میگفت چرا میخواهی این بچه را عمل کاشت کنی این کار را نکن این خانم میگفت که کاشت حلزون مشکلاتی برای شما ایجاد میکند و این حرف من را بسیار نگران کرد و این موضوع را با همسرم در میان گذاشتم، همسرم بعد از شنیدن این سخنان گفت ما حتما این کار را انجام میدهیم چون راهی برای ما باقی نمانده است.
مادر سایه میگوید: «کاشت حلزون سختیهای زیادی برای والدین دارد اما سختی این کار با شنیدن کودک از بین میرود و شیرینی خوبی دارد».
در زمانی که سایه تحت عمل کاشت حلزون قرار گرفت سازمانهای مردم نهاد تخصصی در این حوزه نبودند که بخواهد به این بیماران خدمت رسانی کند، اما این روزها بنیاد خیریه شنوایی بخشی “شفا بخشش” در مورد حمایت از کودکان نیازمند به کاشت حلزون توسط تعدادی از متخصصان از جمله دکتر فرهادی و دکتر خورسندی – پزشک “یگانه ابوبکری” و همکاران و مساعدت دولت راه اندازی شده و از کودکان حمایت مالی و علمی میکند.
با یگانه ابوبکری گفت وگویی انجام گرفته که در این گفت وگو سعی شده که در مورد شایعاتی که در مورد کاشت حلزون در بین مردم وجود دارد شفاف سازی شود.
خانم ابوبکری چند سال دارید و در حاضر چه میکنید؟
یگانه ابوبکری هستم متولد سال 74 و در خراسان رضوی ساکن هستیم و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی شیمی دارویی در مشهد هستم و در سال 76 عمل کاشت حلزون را در تهران و با هدایت دکتر خورسندی انجام دادم.
از کاشت حلزون بیشتر برای ما بگویید؟
کاشت حلزون سبب نجات زندگی من شد و صدا تمام زندگی است و ما به عنوان افرادی که کاشت حلزون کردیم دارای دو دنیای متفاوت هستیم، من کسانی که ناشنوا هستم را بسیار خوب درک می کنم، اگر عمل کاشت حلزون انجام نداده بودم هیچ راه ارتباطی با مردم و جامعه نداشتم و الان مشخص نبود که چه سرنوشتی در انتظار من بود.
کاشت حلزون برای شما مشکلی هم ایجاد کرد؟
کاشت حلزون هیچ مشکلی ندارد و زندگی افراد ناشنوا را نجات میدهد و هیچ درد و ترسی ندارد و اگر بچه خودم هم ناشنوا بشود حتما عمل کاشت حلزون را برای وی انجام میدهم و اصلا هیچ دردی ندارد، تعبیر من از کاشت حلزون چیزی مانند قلب دوم من است.
در مورد پروتزهای کاشت مشکلی متوجه شما نیست؟
در مورد کاشت حلزون و پروتزهای آن برخی به من میگفتند که وقتی سوار هواپیما میشوی ممکن است که پروتز داخل سرت منفجر شود که به هیچ وجه اینطور نیست و یا در ایستهای بازرسی امکان رد شدن نداری، من از بچگی پروازهای متعددی با هواپیما داشتم و این موضوع که پروتزها در زمان سوار شدن به هواپیما و گیت بازرسی منفجر میشوند کاملا شایعه است و صحت ندارد و فقط برای احتیاط در زمان خروج از گیت بازرسی دستگاه خاموش شود بهتر است.
آیا کاشت حلزون محدودیتی هم دارد؟
کاشت حلزون هیچ محدودیتی ندارد و من با کاشت آن حتی با کاور ضد آب به استخر و شنا می روم و حتی 4 سال به صورت حرفه ای ورزش کردم و هیچ مشکلی برای من پیش نیامده است.
پیشنهاد شما برای متقاضیان کاشت حلزون چیست؟
به نظر من این افراد و والدین آنها نباید نگران باشند و وقتی که این تکنولوژی به جامعه آمده امکان استفاده از آن وجود دارد و جای نگرانی نیست و بهترین راه برای افراد ناشنوا کاشت حلزون است.
شایعات در مورد کاشت حلزون در جامعه چه مواردی است؟
یکی از موارد در مورد کاشت حلزون این است که متقاضیان کاشت حین جراحی جان خود را از دست میدهند که اصلاً اینگونه نیست و حتی از سال 93 که شخصاً در گروه حامیان کاشت حلزون در فضای مجازی حضور دارم اصلا به چنین موردی برخورد نکردم.
چگونه تجربیات خود را به دیگران منتقل می کنید؟
کانالی در یک پیامرسان دارم و در این فضای مجازی حدود 900 نفر مشارکت دارند و اطلاعات و تجربیات خودم را به این افراد اشتراک میگذارم.
چقدر برای کمک به کسانی که در این زمینه دنبال اطلاعات هستند کمک میکنید؟
برخی به من میگویند که باور نمیکنیم که شما عمل کاشت حلزون انجام داده باشید، من به این دوستان اعلام کردم که حاضرم با مدرک ثابت کنم که ناشنوا بودم و عمل کاشت حلزون انجام دادم حتی از سمعک خودم برای آنها تصویر ارسال میکردم تا باور کنند.
چند نفر از تجربه شما در کاشت حلزون استفاده کردند؟
تعداد زیادی از افرادی که عضو گروه حامیان کاشت بودند از من بابت راهنماییهای و اصراری که برای کاشت حلزون داشتم تشکر کردند و این افراد حدود 100 نفر از سراسر کشور هستند.
عوامل موفق در کاشت حلزون چیست؟
یکی از علل موفقیت تمام بچههای کاشت حلزونی اعتماد به نفسی است که یک پدر و مادر میتوانند به آنها بدهند و من خیلی از پدر و مادران کودکان ناشنوا را میبینم که ناامید هستند و این شرایط اصلاً خوب نیست.
از دکترتان خبری داشتید؟
دکتر خورسندی را بیست سال پیش دیدم و از وی بابت این هدیه که به من دادند تشکر میکنم
سازمانهای مردم نهاد در حوزه کاشت حلزون چه میزان میتوانند در کاهش ناشنوایی نقش ایفا کنند؟
سازمانهای مردم نهاد قطعاً در این زمینه بهترین مشاوران و عامل روحیه بخشی به والدینی هستند که از کاشت حلزون برای کودکان خود هراس و واهمه دارند، از تاسیس بنیاد بخشش که با وجود متخصانی مانند دکتر فرهادی، مرحوم نیری، دکتر خورسندی و دکتر اجل لوییان تاسیس شده بسیار خوشحال شدم.
این روزها بیست سال از زمان کاشت حلزون “یگانه ابوبکری” میگذرد؛ یگانه ابوبکری امروز یکی از موفقترین افراد است که توانسته در کنار شنوایی به موفقیتهای بزرگی در جامعه دست پیدا کند و برای کسانی که از کاشت حلزون برای کودکان ناشنوای خود ترس و واهمه دارند مشاوری امین باشد.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه