کارگاه آموزشی جام باشگاه کتابخوانی در قم آغاز شد

به گزارش کودک پرس ، در این کارگاه 2 روزه 27 تَن از مربیان و تسهیلگران شرکت کننده در این طرح از کانون های فرهنگی هنری مساجد، جمکران، پایگاه بسیج بانوان، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بهزیستی حضور دارند.

امسال این کارگاه های آموزشی در سطح مراکز استان ها برگزار می شود و شرکت کنندگان پس از آموزش های لازم، مطالب مطرح شده در این کارگاه را به زیرمجموعه های خود انتقال می دهند تا گروه های مختلف بتوانند تیم های خود را برای حضور در این جام مهیا سازند.

** مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در حاشیه برگزاری این کارگاه گفت: سال گذشته در این طرح، از 100 مربی و تسهیلگر شرکت کننده، 20 تن موفق شدند که باشگاه خود را ثبت و در مرحله استانی شرکت کنند.

حجت الاسلام علی اسماعیلی با بیان این که سال گذشته این طرح در کشور برگزار شد و قم برای نخستین بار در این طرح شرکت کرد، افزود: هر چه بتوانیم کتابخوان بیشتری در کشور تربیت و از دوران کودکی علاقه کتابخوانی را در فرزندان خود ایجاد کنیم، جامعه ما در آینده جامعه فرهیخته تری خواهد بود.

وی با اشاره به این که بسیاری از مشکلات به خاطر ناآگاهی افراد است، گفت: گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه یک ضرورت می باشد و نیاز داریم که به اطلاعات افراد جامعه افزوده شود.

** فرصت شرکت در جام کتابخوانی پایان شهریورماه امسال است 
رئیس اداره فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در حاشیه برگزاری، گفت: پس از پایان این کارگاه، مربیان تا آخر شهریورماه امسال فرصت دارند که زیرمجموعه های خود را برای حضور در این جام آموزش دهند.
زینب عوض پور خاطرنشان کرد: آیین اختتامیه این جام در مرحله استانی در دی ماه امسال و آیین اختتامیه آن در مرحله کشوری در بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

وی گفت: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می توانند به پایگاه اطلاع رسانی «شبکه ترویج کتابخوانی ایران» (جام باشگاه‌ های کتابخوانی کودک و نوجوان) به نشانی اینترنتی http://bookpromotion.ir مراجعه کنند.

وی؛ کمک به افزایش سرانه مطالعه میان کودکان و نوجوانان، تقویت فرهنگ گفت وگو و تقویت استدلال و مهارت در بحث و قدرت تحلیل و تفکر انتقادی در کودکان و نوجوانان، آشنایی کودکان با محیط های مرتبط با کتاب همچون کتابفروشی، کتابخانه و تبدیل فضاهای عمومی موجود به فضاهایی مناسب برای مطالعه فردی و گروهی، گسترش فرهنگ همکاری و مشارکت در انجام یک کار گروهی، پیشرفت تحصیلی از راه برنامه ای سرگرم کننده میان کودکان و نوجوانان، کمک به تاسیس و تقویت کتابخانه های کوچک کلاسی، مهدکودکی، کانونی، آپارتمانی، محله ای و مسجدی، ارتباط بین اهل قلم و کودکان و نوجوانان و کمک به گسترش تبلیغ و معرفی کتاب را ازجمله هدف های این طرح برشمرد.
عوض پور، در رابطه با معرفی و نحوه برگزاری جام باشگاه ‌های کتابخوانی ایران گفت: این جام عنوان طرحی برای راه‌ اندازی و فعال کردن باشگاه‌ های کتابخوانی کودک و نوجوان در سراسر کشور است.

وی درخصوص این طرح گفت: باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، گروه های کتابخوانی هستند که با حضور دستِ کم 12 کودک یا نوجوان برای مبادله کتاب و خواندن کتاب های مبادله شده و دیگر کتاب ها و زیر نظر یک مربی بزرگسال تشکیل می شوند و پس از ثبت در دبیرخانه مرکزی جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان فعالیت می کنند.
رئیس اداره فرنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم اعلام کرد: گروه های سنی شرکت کننده در 3 گروه؛ پیش از دبستان، سه سال اول دبستان و سه سال آخر دبستان تقسیم بندی می شوند.

وی گفت: مربیانی امکان تاسیس باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان را دارند که آموزش های لازم را دیده باشند و گواهی برای آنها صادر شده باشد و مربیان تنها به عنوان تسهیلگر و حامی در کنار کودکان و نوجوانان هستند و نقش راهنما را دارند.

وی افزود: این باشگاه ها می توانند در کتابخانه ها، مدرسه ها، مراکز کانون، فرهنگسراها، مجتمع های مسکونی، مساجد، پایگاه های مقاومت بسیج، کانون های اصلاح و تربیت، مراکز بهزیستی، اجتماعات خانوادگی، روستاها و هر جایی که کودکان و نوجوانان گرد هم می آیند، تشکیل شوند.

 

 

 

 

منبع: ایرنا