دوره آموزشی “تکنیک های آرام سازی در شرایط بحرانی” ویژه کارکنان و مربیان شیرخوارگاه و خانه کودکان و نوجوانان حضرت زهرا(س) روز سه شنبه در این مرکز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری کودک پرس ایلام، “مریم کریمی” روانشناس و سرپرست مددکاری دفتر کودکان اداره کل بهزیستی ایلام در این دوره به نقش حساس و تاثیرگذار مربیان و کارکنان این مرکز در تقویت سلامت روان کودکان در شرایط بحرانی اشاره کرد و تاکید کرد: بزرگسالان در شرایط بحرانی به دلیل الگو بودن در سازگاری کودکان و نوجوانان نقش بسزایی دارند.
وی به منظور پیشگیری از ایجاد تروما در کودکان، پیشنهاد داد در مورد کودکانی که فاقد هرگونه اطلاعاتی از جنگ هستند( کودکان زیر دو سال و ۲ تا ۵ سال) نهایت دقت صورت گیرد که مربیان عزیز آغوشی پذیرا و امن برای این کودکان فراهم کنند. این روانشناس بالینی رعایت موارد زیر از سوی کارکنان و مربیان به منظور آرام سازی و پیشگیری از ترومای کودکان و نوجوانان را الزامی دانست: *محدودیت در ارائه اخبار و اطلاعات مربوط به بحران به کودکان و نوجوانان به ویژه در ساعات پایانی روز که زمینه تخیل کودکان قوی تر است
*تنظیم هیجان کودکانی که اطلاعاتی را کسب کرده و دچار اضطراب و نگرانی شده اند با رعایت شرایط سنی آنها
*درگیر کردن کودکان و نوجوانان در فعالیتهای های روتین روزمره
*ایجاد فضایی امن برای کودکان و نوجوانان به منظور بازگو کردن احساسات و نگرانیهای خود
*در صورت مرخصی رفتن نیروها، نیرو عدم حضور خود را قبل از ترک کار برای کودکان شرح داده تا زمینه اضطراب برای کودکان ایجاد نگردد.
*استفاده از تکنیک های آرامسازی به منظور تخلیه هیجانی کودکان و نوجوانان( تنفس شکمی، ریلکسیشن، شمارش معکوس اعداد، پانتومیم، قصه گویی، داستان سازی، نقاشی، بازی های گروهی، نرمش گروهی و… )
*تقویت تفکر نقادانه در نوجوانان
*تقویت شبکه ارتباطی کودکان و نوجوانان با خانواده ها به منظور ایجاد شرایطی امن برای آنان
*ایجاد برنامه غذایی سالم و تنظیم خواب کودکان
*آموزش تکنیک های تنظیم هیجانات به کودکان و نوجوانان
*با توجه به تعطیلی مراکز ورزشی و آموزشی، فعالیت های جایگزین در مرکز برای کودکان و نوجوانان فراهم شود
کریمی در ادامه با توجه به گروه سنی کودکان، تکنیک هایی برای آرامسازی کودکان زیر سن مدرسه ( ۳ تا ۶ سالگی)، دوران ابتدایی( ۷ تا ۱۲ سال) و دوران نوجوانی ارائه داد.
ارسال دیدگاه