به گزارش کودک پرس ، اولین نشست قصهگویی در بندرعباس باحضور جمالالدین اکرمی با عنوان «کارکردهای نمایش در قصهگویی» برگزارشد.
اکرمی نمایش را ابزاری برای یادگیری و وسعت بخشیدن به تجربههای کودکان دانست و گفت: هنگامی که کودکان با امکانات موجود خودشان قصهها را به صورت نمایش اجرا میکنند بیگمان به شناخت بهتری از پیرامون خود دست مییابند.
وی همراه کردن قصه با بازی و نمایش را برای کودکان کاری موثر دانست و تاکید کرد: هنگامی که قصه با بازی و نمایش همراه میشود بهتر در ذهن بچهها باقی میماند.
این نویسنده کودک ادبیات را مادر همهی هنرها دانست و افزود: نمیتوانیم قصه را از نمایش جدا کنیم،
زیرا وقتی برای کودک کتابخوانی یا بلندخوانی میکنیم با تغییر در صدا و یا حرکت دست مفاهیم را به کودک منتقل میکنیم و همین امر نشان میدهد که ادبیات و قصههای ما با نمایش عجین شدهاند.
اکرمی آموزش هنرهای نمایشی در کنار خلق قصهها را ابزار مهمی دانست و بیان کرد: کودکان با بهرهگیری ازاین شیوهها میتوانند دنیای پیرامون خود را بهتر بشناسند و درک کنند، قصهگویی با اجرای نمایشی راه را برای بیان احساسات، افکار و رویاهای کودکان و نوجوانان را هموار میسازد.
این تصویرگر کتاب کودک و نوجوان، نمایش را تنها ابزار بیان احساسات و افکار کوکان دانست و گفت: وقتی کودکان قصه را نمایش تلفیق میکنند به هنگام انجام فعالیت نمایشی هر چند برای مدتی کوتاه به فرد دیگری تبدیل میشود، نقش تازهای را ایفا میکند و راهحلهای متفاوت را میآزماید.
اکرمی افزود: با قصه، هر آموزشی امکانپذیر است زیرا درکمال ظرافت؛ باغ تفکرات کودکان و نوجوانان را به ثمر مینشاند و مهمترین مزیت قصهگویی ، آموختن مهارت گوش دادن به مخاطبان، افزایش قدرت تخیل، ایجاد توانایی فکری و کنجکاوی بین بچهها است.
این مترجم کتابهای کودک و نوجوان همچنین به نقش قصهگویی به عنوان یک واسطهی بسیار موثر اشاره کرد و گفت: پژوهشهای صورت گرفته نشان میدهد که کودکانی که در معرض قصهگویی قرار میگیرند،به طور معناداری بیشتر از کودکان دیگر، مهارتهای زندگی را فرا میگیرند و توان شرکت در کارگروهی، ابراز محبت و مهربانی را دارا میباشند.
این نویسنده کتاب کودک و نوجوان زبان قصه را زبانی جهانی دانست و گفت: با زبان قصهها میشود صلح، مهربانی و عشق را ترویج کرد.
اکرمی در پایان نقش مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در پاسداشت فعالیت قصهگویی موثر دانست و بیان کرد: قصهگویی در مراکز فرهنگی هنری و ترویج شیوهی قصهگویی کتابخانهای از اصلیترین نقطه تمرکز در این حرکت بزرگ جشنوارهی قصهگویی است.
جمالالدین اکرمی دارای مدرک کارشناسی کارتوگرافی و کارشناسی ارشد افتخاری ادبیات داستانی است. وی در زمینههای مختلفی مانند نگارش شعر، قصه، رمان، ترجمه و تصویرگری کتابهای کودکان کار کرده و مدرس نقاشی و هنر کودک، کانون پرورش، آموزش و پرورش، پژوهش در زمینه تصویرگری کتابهای کودکان و نوجوانان است.
اکرمی، تألیف سه کتاب در زمینه پژوهش تصویرگری کتاب کودک در ایران و جهان، تصویرگری بیش از هشت کتاب برای کودکان، تألیف هفت مجموعه شعر برای کودکان، 30 قصه برای کودکان، 8 رمان برای نوجوانان، تألیف 30 جلد کتاب آموزشی «پیش از دبستان» و 20 جلد کتاب «پیش از آمادگی» برای خردسالان و ترجمههای زیادی برای کودکان را در کارنامهاش دارد.
از جمله آثار وی میتوان به «ترانههای مهتاب»، «ترانههای جشن تولد»، «شاعری در باغ وحش»، «از کودکی تا ماه»، «فاخته تنها»، «گل دوستی»، «جشن تولد لیلا کوچولو»، «علی کوچولو گم شده بود»، «آهو کوچولو قایم شو»، «چشمانت را ببند والریانوس» اشاره کرد.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه