به گزارش کودک پرس ، کارشناسان میگویند سن بلوغ در نوجوانان حدود 2 سال کاهش یافته است؛ به طوری که سن بلوغ در ایران برای دختران به 11.5 و برای پسران به 13.5 سال رسیده است. شاید بتوان یکی از مهم ترین دلایل وقوع بلوغ زودرس در نوجوانان را دسترسی آزاد به اینترنت و محتوای نامناسب برای گروه سنی نوجوان دانست. شرایط اجتماعی و بیولوژیک و حتی اقلیمی نیز در این امر اثرگذار هستند.
تحقیقات نشان میدهد 60 درصد دختران ایرانی تا قبل از سن 18 سالگی دوستی با جنس مخالف را تجربه میکنند که این آمار بسیار جای تأمل دارد؛ اما مسئله جالب تر و تأمل برانگیز تر این است که حدود 40 درصد از این افراد دوستی خود را قبل از 14 سالگی و در دوره متوسطه اول یا همان راهنمایی آغاز کرده اند.
این آمار حاکی از آن هستند که سن شروع احساس نیاز جنسی در نوجوانان کاهش یافته و در مقابل، سن ازدواج روز به روز در اثر عوامل اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی در حال افزایش است. امروزه نوجوان ایرانی در سنین پایین به بلوغ میرسد و نیازهای جنسی او نمایان شده و به او فشار وارد میکند. از طرفی به دلیل وجود مشکلات اقتصادی و انتظارات بی جای خانوادهها برای شروع یک زندگی مشترک در سنین پایین، ازدواج آنان چندین سال به تعویق میافتد و باعث افزایش فشار روانی بر فرد میگردد. حال ما شاهد شکل گیری یک دوره نیاز جنسی هستیم که به صورت ناعادلانه ای سرکوب میشود و نوجوانان را با مشکلات روحی و عاطفی و اجتماعی رو به رو میکند.
بسیاری از روانشناسان معتقدند سرکوب نیازهای جنسی و عدم پاسخگویی درست به آنها باعث ایجاد مشکلات روحی برای فرد شده و حتی امکان تبدیل وی به یک بزهکار اجتماعی در آینده را فراهم میکند. در این دورهی طولانی که بین شروع نیاز تا زمان پاسخگویی به آن ایجاد میشود، فرد به دنبال راهی برای ارضای نیاز خود است. با توجه به عدم امکان ازدواج، نوجوان آسان ترین راه جایگزین را انتخاب میکند و آن، روابط نامتعارف و نامشروع جنسی است که به صورت پنهانی صورت میگیرد. فرد در این حالت به «ارضای نیاز در پَستو» شرطی میشود؛ آنگاه بازگشت او از این مسیر بسیار سختتر شده و با شیوع این اتفاق، به بحرانی جنسی جبران ناپذیر در جامعه منجر خواهد شد.
علاوه بر این، معضلات حقوقی و اجتماعی-فرهنگی فراوانی را برای شخص و جامعه ایجاد خواهد کرد.
اعداد و ارقام بالا نمایانگر یک گسل جنسی در جامعه هستند که زنگ خطر انحرافات گسترده جنسی در آینده ای نه چندان دور و تزلزل بنیان خانواده در ایران را به صدا در آورده است. اگر نیازهای جنسی افراد به سوی ازدواج که بهترین راه برای آرامش روحی فرد است، هدایت نشود و مسیر آن با قوانین و شرایط مختلف سد شود، بی شک راه انحرافات جنسی در جامعه را بیش از پیش میگشاید. محدود کردن ازدواج نوجوانان با عنوان کودک همسری و جلوگیری از ارضای صحیح نیاز جنسی آنان، یکی از این موانع است که موجب خسارت های اجتماعی مختلفی برای افراد خواهد شد.
منبع: رجانیوز
ارسال دیدگاه