چگونه فرزند دانش‌آموزمان را عادت به سحرخیزی دهیم؟

یک روان‌شناس کودک و نوجوان گفت: برای اجتناب از شکل‌گیری جنگ روانی در فضای منزل، پیش از آغاز ماه مهر تنظیم خواب فرزندتان را مد نظر قرار دهید.

به گزارش کودک پرس ، سید شهرام علیزاده روان شناس کودک و نوجوان اظهار کرد: خواب کافی و مناسب تأثیر قابل ملاحظه ای در کاهش اضطراب، افزایش تمرکز و بهبود فراگیری دارد.

وی با بیان اینکه اوج ترشح هورمون رشد از ساعت 22 تا 23 شب است، عنوان کرد: باید به خواب فرزندتان در این ساعت توجه ویژه ای داشته باشید؛ به موقع خوابیدن امری دشوار است و تعطیلات تابستانی این امر را دشوار تر می کند.

علیزاده تشریح کرد: پس از سه ماه بی نظمی، دانش آموز بایستی سحرخیزی مجدد را تجربه کند. کودکان و حتی نوجوانان روزانه به 9 ساعت خواب نیاز دارند.

وی با بیان اینکه نتایج بررسی ها نشان می دهد کودکانی که به میزان کافی می خوابند عملکرد بهتری در مدرسه دارند، افزود: کودکانی که کمبود خواب دارند، همیشه حالت خواب آلودگی دارند و اغلب بیش از حد فعال و بی قرارند.

 

این روان شناس کودک و نوجوان ادامه داد: برای اجتناب از شکل گیری جنگ روانی در فضای منزل، پیش از آغاز ماه مهر تنظیم خواب فرزندتان را مد نظر قرار دهید و سعی کنید ساعت خواب او را هر روز 15 دقیقه عقب ببرید؛ این کار باعث می شود ماه مهر برای او به کابوس مبدل نشود.

وی کلاس اولی ها را به شدت در معرض خطر اجتناب از مدرسه دانست و مطرح کرد: برای اینکه فرزندتان یک خواب کامل داشته باشد، استفاده او از دستگاه های الکترونیکی را محدود کنید و محیطی تاریک و بی سر و صدا را برای خوابش در نظر بگیرید.

 

علیزاده با اشاره به اینکه در بسیاری از خانه ها رسانه تعیین کننده وقت خواب و بیداری است و بسیاری از سفره ها مقابل رسانه ها پهن می‌شوند، تصریح کرد: رسانه گرمای عاطفی روابط را به شدت کم کرده است، چرا که ذهن بسیاری از بچه ها به قدری گرم رسانه شده که از واقعیت های اطراف و حتی نیازهای حقیقی خود غافل شده اند و چرخه خواب کودک به هم ریخته است. در این شرایط سعی کنید در مقابل خواهش فرزندتان برای تماشای تلویزیون در ساعات پایانی شب مقاومت کنید.

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان