چشم حسادت تئاتر کودک و نوجوان به بودجه دو برابری سینما
جشنواره تئاتر کودک و نوجوان که برای یک هفته هر روز نمایشی را با صحنه، بازیگر و گریم به صورت زنده به صحنه میبرد دو برابر کمتر از سینمای کودک و نوجوان که کارش تولید فیلم است، بودجه دریافت میکند.
به گزارش کودک پرس ، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تنها با یک فصل فاصله با جشنواره فیلم کودک و نوجوان برگزار می شود؛ اولی در پایان پاییز به میزبانی همدان و دومی در آخرین ماه تابستان به میهمانی اصفهان.
با وجود اینکه رسالت این دو جشنواره یکی است اما دو نوع متفاوت از برنامه های کودک و نوجوان را در برمی گیرد که تئاتر شرایط سخت تری دارد و سینما مسیر راحت تری را طی می کند.
تئاتر به عنوان یک هنر اصیل و قدیمی که به صورت زنده و نفس با نفس مخاطب اجرا می شود برای هر اجرای خود به وسایل صحنه، بازیگر، لباس و حتی امکانات کامل یک سالن نیاز دارد تا بتواند نمایشی در شان تماشاگر به صحنه ببرد و برای حضور در جشنواره باید یک صحنه کامل را با خود به همدان ببرد.
این درحالیست که سینما پس از تولید فیلم، برای اکران آن نیازمند حضور بازیگر و دیگر عوامل فیلم و صحنه آرایی مجدد در اصفهان نیست.
با این وجود، اگر نگاهی گذرا به بودجه دو جشنواره کودک و نوجوان در دو شهر همدان و اصفهان داشته باشیم، تفاوت قابل توجهی می بینیم که با نشان از توجه کمتر به عرصه نمایش دارد.
سال گذشته مریم کاظمی دبیر جشنواره، میزان بودجه برای بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان را حدود هشت میلیارد ریال اعلام کرد و این در حالی است که چندی پیش سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان برگزار شد و رضاداد دبیر این جشنواره، بودجه دریافتی را 30 میلیارد ریال اعلام کرد.
در بخش کلان بودجه نیز سال گذشته سینما یک هزار میلیارد و 930 میلیون ریال و تئاتر 640 میلیارد ریال دریافت کرده اند که تفاوت این دو حوزه هنری را در میزان دریافت بودجه می توان دید.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد با بیان اینکه کمبود بودجه دریافتی تئاتر از معضلاتی است که در همه دوره ها وجود داشته است، گفت: چند سال پیش دولت، افزایشی سه برابری برای هنرهای نمایشی در نظر گرفت اما این میزان حتی امروز هم کافی نیست.
شهرام کرمی با بیان اینکه بودجه ها سالیانه به تناسب افزایش می یابد، اظهار داشت: این تقسیم بندی همیشه مرسوم بوده و دریافتی سینما و تئاتر به تناسب همین میزان افزایش پیدا می کنند.
کافی است دولت برای تنظیم بودجه گروه پژوهشی را برای سینما و تئاتر در نظر بگیرد تا نتیجه آن نشان دهد که تئاتر نیاز به دریافت بیشتری از بودجه را دارد تا در زمینه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز شاهد تغییرات باشیم.
تئاتر به عنوان یک هنر قدمی و تاثیرگذار برای رشد و توسعه خود نیاز به حمایت بیشتری از سوی دولت دارد.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه