به گزارش کودک پرس ، عصمت عباسی با اشاره به اینکه امروز چاقی دوران کودکی و نوجوانی به صورت یک مشکل سلامت همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است، گفت: چاقی در سنین کودکی میتواند منجر به چاقی در بزرگسالی شود، به طوری که 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج میبرند و با پیشگیری از چاقی در سنین کودکی و نوجوانی میتوان از چاقی بزرگسالی و پیامدهای ناشی از آن جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: پیامدهای اضافه وزن و چاقی در کودکان میتواند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، سکته، اختلال عضلات اسکلتی و کبد چرب باشد.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علومپزشکی زنجان اظهار کرد: علت اصلی اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی و نوجوانی، عدم تعادل انرژی بین کالری دریافتی و کالری مصرف شده است که به عواملی نظیر تغییر الگوی غذایی، بیتحرکی، بستگی دارد.
این مسئول افزود: الگوی غذایی کودکان و نوجوانان به سمت افزایش مصرف غذای پر انرژی و ناسالم که دارای چربی و قند بالا و ویتامین، مواد معدنی کم هستند تغییر یافته است، از جمله مصرف زیاد فستفودها، نوشابههای گازدار، مواد قندی و شیرین و مصرف کم و میوه و سبزی است.
عباسی افزود: با توجه به شهرنشینی و صنعتی شدن زندگی، میزان فعالیت بدنی کاهش یافته است. ساعات طولانی تماشای تلویزیون، بازیهای کامپیوتری، استفاده از کامپیوتر و تبلت موجب میشود که میزان تحرک کودکان و نوجوانان به میزان قابل توجهی کاهش یابد. مصرف انواع تنقلاب چرب و شور و شیرین در این مواقع، خطر اضافه وزن و چاقی را بیشتر میکند.
وی خاطرنشان کرد: سعی کنید مقدار روغن و شکر موجود در غذای مصرفی خانواده باید کاهش یابد.
همچنین خانوادهها باید تشویق به مصرف صبحانه شوند و میان وعدههای سالم میوه و سبزی برای مصرف فرزندان در مدرسه تهیه شود. به هیچ عنوان از شیرینی و شکلات، پیتزا و سایر فستفودها به عنوان پاداش و جایزه برای کودکان و نوجوانان استفاده نکنید، زیرا کودکان گمان میکنند این خوراکیها بهتر از سایر غذاها هستند.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه