به گزارش کودک پرس ، اینکه مادرش لحظه لحظه بزرگ شدنش را نبیند برایش قابل قبول نباشد اما متاسفانه اکنون مادران زیادی بخاطر آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، سرقت و هزاران مشکل دیگر اسیر میله های زندان هستند و روزهای با هم بودن کنار خانواده را در میان اتاق هایی محصور و کوچک در کنار دیگر بانوان زندانی سپری می کنند.
البته در میان این زنان محصور در اتاق هایی که هرگونه آزادی را از آنها گرفته است، بانوانی وجود دارند که جرائمی غیرعمد دارند، یا بخاطر مشکلات مالی و دادن چک به بدهکاران خود در زندان هستند و یا اینکه بخاطر برخی مشکلات مالی شوهرانشان، اسیر زندان شده اند.
این موضوع برای بسیاری از بانوان نگران کننده است چون وقتی زن در خانه نباشد هر نوع آسیبی را می تواند برای خانواده متصور شد که حتی می تواند کانون گرم خانواده را نیز دچار مشکلات جدی کند، اینکه فرزندش بخاطر حضور نداشتن مادر در خانواده معتاد شود، یا اینکه کل زندگی این فرد از هم بپاشد.
این موضوع بسیار نگران کننده در سال گذشته به عنوان دغدغه بسیاری از زنان شد تا اینکه شهیندخت مولاوردی معاون وقت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با همکاری ستاد دیه پویش ارمغان آزادی را برای زنان با جرائم غیرعمد به راه انداخت و این پویش که از زمان شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) تا روز ولادت آن حضرت ادامه داشت، مورد استقبال نیکوکاران شد و در نهایت منجر به برگزاری جشن گلریزان آزادی زنان گرفتار چنگال زندان شد.
این موضوع جرقه ای از امید ر ا در دل زنان زندانی انداخت به گونه ای که باعث شد 32 نفر از زنانی که به گونه ای جرائمی غیرعمد داشتند و برای اولین بار حبس را تجربه کرده بودند، با برگزاری این جشن گلریزان دوباره طعم شیرین آزادی و در کنار خانواده بودن را چشیدند.
مولاوردی که برای حوزه زنان و خانواده دغدغه های فراوانی داشت، خبر از استمرار این طرح بسیار زیبا با همکاری نیکوکاران و خیران را داد و در همان سال اول اجرا (سال 1395) بسیاری از بانوان هنرمند و برجسته شوری نیز به این پویش ارمغان آزادی پیوستند.
امسال نیز زمزمه هایی برای اجرای این طرح جهت آزادی زنانی که هیچگاه حتی تصور نمی کردند روزگاری رنگ و رخساره زندان و زندانیان را ببیند، از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای دومین سال شنیده شد که در هفته جاری به عنوان یکی از برنامه های اصولی این معاونت زمینه اجرایی پیدا کرده است طرحی که همه را به تکاپو انداخته است تا شاید بتوانند قبل از سال نو و روزهای عید باستانی نوروز، مادران را پای سفره هفت سین در کنار خانواده بنشانند.
اکنون حدود250 بانویی که زندگی خودشان را بخاطر مشکلات مالی به خطر انداخته اند، چشم انتظار آزادی و بودن لحظاتی شیرین در کنار خانواده هایشان هستند؛ که در هفته جاری معاونت زنان به صورت جدی پیگیر این موضوع است تا امسال نیز تعداد بیشتری از این بانوان را به آغوش خانواده بازگردانند.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به همین منظور کمپین ارمغان آزادی را با شعار «زندان جای مادران نیست» ا در هفته جاری برای دومین بار شروع کرده است مشارکت در این پویش را از روش های مختلف از جمله استفاده از کد دستوری *780*101# و شماره حساب های ستاد دیه کشور به نام بانک ملی ایران و به شماره حساب 0155550000004 و شماره کارت آن ستاد به شماره 6037991199517503 اعلام کرده است.
اطهره نژادی معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده درباره پویش ارمغان آزادی زنان زندانی به ایرنا می گوید: پویش ارمغان آزادی زنان با جرائم غیرعمد یک پویش مردمی برای آزادی زنان است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان یک تسهیلگر در این قضیه است و در تفاهم با ستاد دیه برای دومین سال قرار است این حرکت بشردوستانه را انجام دهند و امیدواریم در لحظه تحویل سال در پای سفره هفت سین کنار فرزندانشان باشند.
به گفته وی، این پویش از ایام فاطمیه تا میلاد حضرت زهرا (سلامالله علیها) است و براساس اطلاعاتی که از ستاد دیه و مراکز مرتبط به دست آمده است، حدود 250 زن زندانی جرائم غیرعمد در زندان های کشور هستند.
همچنین نژادی ادامه می دهد: عمدا بانوان درگیر جرائم غیرعمد در بحث مسایل مالی هستند یا ضامن چک بودند یا خودشان دچار این جرائم شدند البته در سال گذشته به استناد به گزارش مکتوب ستاد دیه با 600 میلیون تومان 32 زن زندانی آزاد شدند.
همچنین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری علاوه بر نقش تسهیلگری در برنامه های خود برای آزادی زنان زندانی، جهت ارتقای وضعیت زنان و حوزه خانواده دیدارهایی با مسئولان ارشد کشوری و مسئولان خارجی جهت تبادل تجربیات در برنامه کاری خود دارد که در هفته گذشته معصومه ابتکار با مک آلیستر رییس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا دیدار کرد.
ابتکار در این دیدار به آمار 90 درصدی باسوادی جمعیت کشور، دسترسی دختران به آموزش ابتدایی، دسترسی مساوی بانوان با امکانات بهداشتی، در حال بررسی بودن لایحه تامین امنیت زنان در قبال خشونت، افزایش انتصاب زنان در سطوح مختلف قضائی در دستگاه قضا، تلاش برای بهبود وضعیت زنان زندانی ، تخصیص 30 درصد از پست های مدیریتی به بانوان براساس تصویب هیات دولت، حضور فعال زنان در بخش ورزش، توجه به استقلال مالی بانوان و تفاوت نداشتن زن و مرد با هم و برخی دیگر از مسائل حوزه زنان مانند آسیب های اجتماعی اعتیاد و طلاق اشاره کرد.
همچنین از دیگر برنامه های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در هفته جاری که برای کمک به بهبود وضعیت و جایگاه بانوان است، برگزاری نشست تخصصی نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی زنان و دختران در روز هشتم اسفندماه سال جاری با هدف ترویج و ارتقای آگاهی نسبت به نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی زنان و دختران است.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تمام تلاش خود را برای ارتقای جایگاه زنان در بخش های مختلف مدیریتی، اقتصادی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به کار گرفته است و تاکنون نیز برنامه های مختلفی در این زمینه انجام داده است اما در هفته جاری مهمترین رویدادهای هفته درباره اجرای پویش ارمغان آزادی و دیدار با مک آلیستر رییس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا بود که امیدواریم در هفته های آینده شاهد تحولات گسترده در حوزه زنان و خانواده در کشور باشیم.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه