به گزارش کودک پرس از خرداد سال گذشته با همکاری قوه قضائیه و نمایندگان ناجا از جمله نماینده حقوقی پلیسگاهی پیش نویس مقدماتی لایحه پلیس ویژه کودکان و نوجوانان تهیه و تنظیم شد و قرار بر آن بود که پس از اجرایی شدن قانون آیین دادرسی کیفری،پلیس با کمک قوه قضائیه به جرایم کودکان و نوجوانان رسیدگی کند. بر اساس ماده ۳۱ قانون، به منظور حسن اجرای وظایف ضابطان درباره کودکان و نوجوانان، پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در ناجا تشکیل و مشغول به کار میشود. با اختصاصی شدن مراجع رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان در قانون آیین دادرسی کیفری جدید، این امر مستلزم آن است که بازوی اجرایی این مراجع نیز آموزشهای لازم را دیده باشند. پس از اجرایی شدن قانون آیین دادرسی کیفری، پلیس با کمک قوه قضائیه به جرایم کودکان و نوجوانان رسیدگی میکند. درضمن از ویژگیهای لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان این است که از کارکنانی که در رشتههای حقوق، روانشناسی و علوم اجتماعی تحصیل کردهاند و تجارب کافی در این زمینه دارند، بهره برداری کاربردی و بهینه میشود.
ذبیح ا… خداییان درباره لایحه پلیس اطفال اظهار کرد: این پیش نویس در آینده ای نزدیک تقدیم رئیس قوه قضائیه خواهد شد و در صورت موافقت به دولت ارسال میشود. او در پاسخ به این سوال که «آیا میتوان به استفاده ازپلیس اطفال در محاکم در سال ۹۶ امیدوار بود یا نه؟» خاطرنشان کرد:پلیساطفال در قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی شده است و از آنجا که باید به تصویب مجلس هم برسد، لذا به این بستگی دارد که در مجلس چقدر طول میکشد. در ضمن او توضیحی درباره جزئیات و مفاد این لایحه ارائه نکرد.
معاون قوه قضائیه از در حال بررسی بودن اصلاح قانون حمایت خانواده خبرداد و گفت: کارهای تحقیقاتی و پژوهشی اصلاح قانون حمایت از خانواده در معاونت حقوقی دستگاه قضائی در حال بررسی است تا مشخص شود این قانون با چه مشکلاتی مواجه است و نواقص و خلأهای قانونی آن چیست. خداییان درباره لایحه اصلاح آیین دادرسی کیفری، گفت: این لایحه هنوز در معاونت حقوقی تکمیل نشده است و از آنجا که هنوز برای ارسال آن فرصت داریم اکنون در حال بررسی و تکمیل کردن آن هستیم.
او با بیان اینکه هنوز پیش نویس لایحه اصلاح در دستور کار معاونت حقوقی قرار دارد، افزود: در صورتی که این لایحه نیاز به اصلاح داشته باشد با کمک دستگاه قضائی، دولت و مجلس سعی میکنیم نواقص را برطرف کنیم. قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ در اول تیر سال ۹۴ اجرایی شد، اما پس از ۱۴ روز از اجرای آن، رئیسجمهوری قانون اصلاح قانون آیین دادرسی را در ۳۸ ماده ابلاغ کرد. اکنون اصلاح و بررسی بخشی از این آیین نامه در دستور کار معاونت حقوقی قوه قضائیه قرار دارد.
منبع: بورس نیوز
ارسال دیدگاه