پرونده گلیم و گبه توکل آباد

محمدحسین صادقی با اشاره به تشکیل چند فقره پرونده در خصوص کودک‌آزاری طی ماه‌‌های اخیر در دادسرای استان، اظهار داشت: اقدامات مجرمانه موصوف، تنها در بستر ابتلای والدین کودکان بزه دیده به اعتیاد شکل گرفته است.

به گزارش کودک پرس ،وضعیت پرونده گلیم وگبه، توقف عرضه مشروبات الکلی با جعل برند یک شرکت، جلوگیری از ایجاد مکانی مشابه توکل‌آباد، خطرناک بودن بازاریابی تلفنی، مقابله با نزاع و کودک‌آزاری از جمله موضوعاتی بود که دادستان کرمانشاه به تشریح آن پرداخت.

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه ادامه داد: مسؤولیت‌ناپذیری، بی‌تفاوتی عاطفی، گسست علقه‌ها و پیوندهای خویشاوندی از عوارض این بلیه خانمان‌سوز است.
صادقی تاکید کرد: شهروندان کرمانشاهی (بدون تجسس در زندگی همسایه‌ها) رفتارهای غیرمتعارف مستمر با کودکان را در صورت مشاهده یا وقوف یافتن بدان از طریق تلفن به مراکز اورژانس اجتماعی گزارش بدهند.


وی افزود: در اوایل اسفند ماه سال گذشته، وقوع یک نزاع گروهی در کوچه کفش کرمانشاه و قمه‌کشی نزاع‌کنندگان، بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشت و فضایی ناامن را از شهر کرمانشاه ترسیم کرد.


این مسؤول تصریح کرد: در این راستا دستگاه قضایی پس از این حادثه، پرونده‌ای برای این هنجارشکنان تشکیل داد و در پی ارسال کیفرخواست دادسرا در دادگاه بدوی، متهمان این حادثه به حداکثر مجازات قانونی محکومیت یافته‌اند، لیکن رای صادره هنوز قطعیت نیافته است.


وی از شناسایی و دستگیری ماموری قلابی در کرمانشاه خبر داد که با غصب عنوان مامور، در پارک غربی و پارک کوهستان از جوانان باج‌خواهی می‌کرد و گفت: افرادی که در این خصوص شکایتی دارند و یا با این شگرد، بزه دیده واقع شده‌اند، برای طرح شکایت و شناسایی متهم به شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه واقع در کوچه ثبت مراجعه کنند.


به گفته این مقام دستگاه قضایی استان کرمانشاه، اخیرا باندی در کرمانشاه شناسایی شده است که اعضای آن با استفاده از برچسب‌های شناخته شده مشروبات الکلی و دستگاه پلمب با مایعات دست‌ساز، اقدام به پر کردن بطری‌هایی با عنوان مشروب و توزیع آن می‌کردند که در حال حاضر آنالیز ترکیبات مایع برای بررسی کارشناسی در دست اقدام است.


وی افزود: علاوه بر این، گروه دیگری نیز که از برند یکی از شرکت‌های معروف تولید نوشابه برای عرضه مشروبات الکلی سوءاستفاده می‌کردند، شناسایی شده‌اند.


صادقی متذکر شد: لازم است شهروندان کرمانشاهی به حرمت شرعی شرب مسکر و نهی اکید شارع مقدس از نزدیک شدن به این ام‌الخبائث و رفتارهای غیرکنترلی که متعاقب آن ممکن است به جرم و جنایت ختم شود، بیندیشند و به موضوع مخاطرات جدی سلامت و تهدیدات آن توجه کنند.
وی به موضوع پرونده کلاه‌برداری میلیاردی موسوم به گلیم و گبه کرمانشاهان اشاره کرد و عنوان داشت: امیدواریم به‌زودی مقدمات محاکمه متهم این پرونده در دادگاه فراهم شود که علنی و یا غیرعلنی بودن دادگاه به تشخیص دادگاه خواهد بود.


به گفته دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه، مال‌باختگان توجه کنند ثبت‌نام در سیستم ثنا برای ابلاغ اوراق قضایی به‌صورت الکترونیکی با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه کارت ملی و شماره تلفن همراه است و این افراد منتظر اطلاعیه دادسرا برای دعوت از مال‌باختگان به منظور مراجعه تدریجی با زمان‌بندی مشخص به دادسرا برای ثبت شکایت و تعیین وکیل معاضدتی باشند.


مدعی‌العموم کرمانشاه افزود: متعاقب تشکیل پرونده برای متهم پرونده گلیم و گبه، پرونده‌های دیگری با موضوع مشابه، اما در قواره کوچک تر از حیث تعداد مال‌باختگان و دامنه اقدامات مجرمانه تشکیل شد و نسبت به متهمان در آن پرونده‌ها نیز برخورد قضایی مقتضی صورت پذیرفته است، از جمله این پرونده‌ها مربوط به شخصی است که با وعده پرداخت سودهای غیرمتعارف مبادرت به جذب 200 میلیارد ریال از مردم کرده که در حاضر در بازداشت به‌سر می‌برد.


وی با اشاره به اینکه کسی که وعده سودهایی که تحقق آن در شرایط عادی امکان‌پذیر نیست را می‌دهد حتی برای مدت محدود نیز به قصد جلب اعتماد به تعهدات داده شده نیز عمل می‌کند و شائبه جدی غیرقانونی بودن فعالیت دارد، اضافه کرد: انتظار می‌رود مردم به این هشدارها و اخباری که در این خصوص در سراسر کشور منتشر می‌شود، بی‌توجه نباشند.


وی گفت: ضروری است مردم زمینه‌های مطمئن برای سرمایه‌گذاری را جستجو کنند و دست‌رنج زحمات خود را با تبلیغات اغواکننده بدون تضمین در اختیار کسی قرار ندهند و دستگاه‌های نظارتی مسؤول نیز وضعیت فعلی را از این حیث با دقت بیشتری رصد و کنترل کرده و زمینه‌های شکل‌گیری این قبیل رفتارها را از بین ببرند.


دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه به شگردهای جدید کلاه‌برداری از جمله بازیابی ای تلفنی اشاره کرد و ضمن توصیه‌هایی به شهروندان، ادامه داد: عنصر فریب، تقلب و کلاه‌برداری در این دسته از اقدامات شایع است که از فروش سیم کارت با ادعای تعرفه دولتی، نصف بودن هزینه مکالمه، بالا بودن سرعت اینترنت و خدمات ویژه تا فروش اقلام و خدمات دیگر، وجه شاخص این اقدامات تبلیغاتی اغواکننده است که در پی ورود ضرر و تحقق خواسته افراد سودجو؛ شناسایی مرتکب، تعقیب و مطالبه حقوق از دست رفته به سهولت امکان‌پذیر نیست.


صادقی به موضوع آسیب‌های اجتماعی در استان کرمانشاه پرداخت و گفت: زخم‌های ناشی از آسیب‌های اجتماعی عمیق‌تر از آن چیزی که تصور می‌شود. کنترل و مدیریت آن برای جلوگیری از عمق یا دامنه یافتن بیشتر همتی جهادی می‌طلبد، تلاش باید کرد تا از نضج‌یابی مکان‌هایی که بی‌پروا و آشکارا مبادرت به عرضه اقلام ممنوعه می‌کنند و از ایجاد محله‌هایی که رفتارهای غیرقانونی در آن عادی می‌نماید و قبیح دانسته نمی‌شود و بیم شکل‌گیری توکل‌آباد دیگری در آن‌جا می‌رود، باید جلوگیری کرد، زیرا دردهای عیان در عرصه آسیب‌های اجتماعی را با نجواهای درگوشی نمی‌توان پنهان کرد.

 

 

 

 

منبع: فارس