«پدر» مهمترین رکن تربیت فرزندان در خانواده
یک کارشناس حوزه خانواده با اشاره به نقش «پدر» در خانواده و بالاخص از منظر کودکان که همیشه پدرانشان را قویتر و قدرتمندتر از آنچه هستند تصور میکنند و آنان را تکیهگاهی برای خود میدانند گفت: تربیت فرزندان از مهمترین وظایف حوزه پدران است چرا که واگذاری کل این امر به مادر باعث میشود فرزندان در آینده با مشکلات جدی مواجه شوند.
به گزارش کودک پرس ، طاهره همیز، با بیان اینکه روایات و احادیث بسیاری درباره احترام به والدین در اسلام آمده، افزود: یکی از مهمترین ارکان تربیت فرزند، شناخت جایگاه پدر در خانواده است و به جهت اینکه پدران بتوانند علاوه بر تامین نیازهای اقتصادی، از نظر عاطفی هم نیاز روحی فرزندان را تامین کنند، باید از حضرت علی (علیهالسلام) الگو بگیرند تا بخش عبودیت را در تربیت فرزندان تکمیل کنند.
این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه پدر در خانواده دارای نقش ویژه و منحصر به فردی است، افزود: کودکان همیشه پدران را قویتر و قدرتمندتر از آنچه هستند تصور میکنند. از دیدگاه آنها همواره پدران تکیه گاهی هستند که همین تصور، وظایف تعیینکنندهای برعهده آنها میگذارد. تربیت فرزندان از مهمترین وظایف حوزه پدران است که در صورت کوتاهی در اجرای آن صدمات زیادی به بنیان خانواده وارد خواهد شد. واگذاری تربیت فرزندان به مادر باعث میشود بدون اینکه پدر فعالیتی در این زمینه داشته باشد، فرزندان در سالهای آینده با مشکلات و مسائل جدی مواجه شوند.
همیز معتقد است که پدران در شکلگیری هویت فرزندان موثر هستند، زیرا با افکار و رفتارشان به آنها جهت میدهند، لذا بهترین رابطهای که باید بین والدین و فرزندان شکل گیرد این است که فرزندان خادم آنها باشند، البته یکی از دلایلی که باعث شکلگیری این بستر خواهد بود این است که والدین نیز زمینه خدمترسانی فرزند به والدین را فراهم کنند.
بنابر اظهارات این کارشناس خانواده، نه تنها مادران در تربیت فرزندان نقش موثری دارند، بلکه پدران هم باید علاوه بر وظایف اقتصادی به عنوان محور خانواده در رشد و تعالی فرزندان بکوشند، لذا از وظایف اصلی پدر در خانواده آموزش “توحید” به فرزندان است.
وی با تاکید بر اینکه پدران ستون و محور خانواده هستند، گفت: باتوجه به اینکه پدر نیز همانند مادر خانواده نقش محوری و موثری در خانه دارد اما برخی از آنها همه بار زندگی را به مادر واگذار میکنند و خود تنها نانآور خانه هستند، همین موضوع باعث میشود جلوه قدرت و عظمت آنها در برابر فرزندان آسیب ببیند.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه در جامعه امروزی بسیاری از والدین گلهمندند که چرا فرزندان برای آنها ارزشی قائل نیستند؟ گفت: این مسئله به دلیل فاصله والدین از مهارتهای اجتماعی_ آموزشی فرزندان اتفاق افتاده، که باعث بروز اثرات منفی در فرزندان میشود، لذا در بخشهای آموزشی اساتید و کارشناسان باید به نقش موثر والدین در رشد و تعالی به فرزندان تاکید کنند.
به گفته همیز در جامعه امروزی رابطه بین فرزند و پدر خانواده بسیار کمرنگ شده است اما فرزندان باید تا زمانی که در خانه پدریشان زندگی میکنند پدرانشان را حمایتهای روحی، روانی کنند.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه