والدین باید بر بازیهای رایانهای کودک خود نظارت کنند
یک روانشناس گفت: حذف کردن فضای مجازی و بازیهای رایانهای از زندگی کودکان امکان پذیر نیست؛ بنابراین والدین باید نظارت بیشتری بر کودکان خود داشته باشند.
به گزارش کودک پرس ، سمیه بابایی روان شناس و روان درمانگر اظهار کرد: فضای مجازی و رایانه ای در زندگی امروزه قابل حذف نیست، بنابر این این فکر را نکنید هنگامیکه از تغییرات آن صحبت می کنیم، به این معنا است که باید از زندگی کودکان حذف شود. نکته مهم نظارت و کنترل در استفاده از این ابزارهاست.
این روانشناس در ادامه بیان کرد: ما باید به عنوان پدر و مادر نظارت داشته باشیم که چطور می توانیم به نحوی استفاده از این ابزارها را کنترل کنیم تا آثار مخرب کمتری به همراه داشته باشد.
وی تشریح کرد: زمانی بازی های رایانه ای برای کودکان آثار مخرب به همراه دارد که حاوی عناصر و مولفه های آسیب زا باشد؛ یعنی اینکه محتوای آن بازی برای سن کودک مناسب نباشد.
بابایی با تاکید بر ضرورت نظارت والدین بر محتوای بازی های رایانه ای افزود: والدین باید محتوای بازی های رایانه ای را بشناسند؛ اولین چیزی که می تواند کودکان را در برابر آثار مخرب بازی ها ایمن کند، این است که خود والدین نظارت کنند و محتوای آنها را تشخیص دهند و همراه کودک باشند.
این روانشناس عنوان کرد: اگر محتوای بازی نامناسب و حاوی محتوایی چون پرخاشگری خیلی شدید یا عناصر نامناسب جنسی و یا مشوق رفتارهای مخرب باشد، مطمئنا آثار مخرب بر روان کودک خواهد داشت.
بابایی گفت: دومین نکته که حائز اهمیت است، میزان استفاده از این ابزارهاست؛ یعنی اینکه زمانی که کودک متناسب با سنش از یک حدی بیشتر بازی کند، مسلما بر سلامت جسمی و روانی او تاثیر می گذارد. کودکی که مدام بنشیند، ستون فقراتش آسیب می بیند و دچار چاقی می شود و یا چشم هایش آسیب می بیند.
این روانشناس با اشاره به تاثیر روانی بازی های رایانه افزود: وقتی کودکی تمام فکر و انرژی اش وقف یک بازی می شود، از تکالیفی که باید انجام دهد و یادبگیرد باز می ماند؛ به عنوان مثال دیگر برای صرف یادگیری رفتارهای اجتماعی انرژی صرف نمی کند.
وی تصریح کرد: بنابراین والدین باید برای استفاده از بازی های رایانه ای حد و مرز بگذارند و بنا به شرایط قانون بگذارند؛ این چیزی است که میتواند کودکان را در برابر آثار مخرب بازی های رایانه ای ایمن کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال دیدگاه