همه به صف برای باسوادی/ روایت کودکانی که به مدرسه بازمی‌گردند

به گزارش کودک پرس ،بر اساس آمارهای وزارت آموزش و پرورش، سمنان یکی از استان‌های دارای بالاترین سطح باسوادی در کشور محسوب می‌شود و خبرهای خوبی از رشد سوادآموزی حتی در مناطق محروم و دورافتاده به گوش می‌رسد.

اینجا همه به صف شده‌اند تا پوشش باسوادی را به مرز تکامل برسانند و طعم شیرین خواندن و نوشتن را برای بی‌سوادان و بازماندگان احتمالی از تحصیل به ارمغان آورند.

یکی از اقدامات ویژه در این حوزه، بستن راه‌هایی است که به زمینه‌ای برای بی‌سوادی افراد تبدیل می‌شود و امروز مسؤولان آموزش و پرورش استان سمنان روی این حوزه کار و برنامه‌ریزی می‌کنند.

در عین حال، تقویت انگیزه‌های آموزش‌دهندگان و فرهنگیان نیز از دیگر مؤلفه‌هایی است که به تقویت حوزه سوادآموزی در استان سمنان کمک می‌کند.

جا ماندن ۷۵۷ دانش‌آموز از تحصیل

محمد دستورانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در همین زمینه می‌گوید: اجرای دقیق سازوکارهای مفاد قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب اردیبهشت ۹۹ در انسداد مبادی بی‌سوادی و بازماندگان تحصیلی همراهی دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.

او افزود: در سال تحصیلی جاری در پایه اول، اسامی ۳۵۶ کودک بازمانده از تحصیل در استان سمنان ثبت شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ادامه داد: بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده در مجموع کل مقاطع تحصیلی، ۷۵۷ دانش‌آموز از تحصیل جا مانده‌اند.

دستورانی اضافه کرد: با وجود اینکه نرخ بازماندگی از تحصیل در استان سمنان پایین است؛ اما باید برای بازگرداندن دانش‌آموزان جامانده از تحصیل به امر آموزش و پرورش باید اقدام شود.

قانون اجرا شود

حبیب‌الله خجسته‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان هم گفت: آموزش و پرورش با همکاری ادارات و دستگاه‌های اجرایی مربوط برای جلوگیری از افت تحصیلی و جا ماندن دانش‌آموزان از تحصیل در سال تحصیلی آینده از هم‌اکنون اقدام کنند.

او خاطرنشان کرد: سازوکارهای اجرایی مفاد قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب اردیبهشت ۹۹ در انسداد مبادی بی‌سوادی و بازماندگان با جدیت دنبال شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان تصریح کرد: برای اجرای طرح آشتی با آموزش (آبا) باید از ظرفیت خیران استفاده شود. کرونا شرایط کمک‌های خیرخواهانه را تغییر داد و امیدواریم خیران علاوه بر ساخت مدارس، برای کمک به امر آموزش و پرورش هم پیش‌قدم شوند.

سازمان مدیریت کمک کند

تقدیر از فرهنگیان، معلمان و فعالان امر آموزش و پرورش نیز همواره یکی از مسائلی است که می‌تواند انگیزه‌ها را برای شناسایی بازماندگان از تحصیل، ارائه خدمات کیفی‌تر و رشد علمی دانش‌آموزان در استان سمنان افزایش دهد.

مسؤولان باید به این بخش توجه بیشتری داشته باشند و در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، این مسأله به فراموشی سپرده نشود.

دستورانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در این زمینه می‌گوید: تجلیل از معلمان در هفته گرامیداشت مقام معلم در سال آینده در دستور کار است و از هم‌اکنون به فکر انجام مقدمات اجرای باشکوه این آیین هستیم.

او گفت: برای برگزاری آیین گرامیداشت روز معلم، اعتباراتی نیاز است که امیدواریم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان در تخصیص اعتبار مدنظر کمک‌حال آموزش و پرورش استان باشد.

همه پای کار بیایند

خجسته‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان هم گفت: تقدیر از فرهنگیان و معلمان در هفته گرامیداشت مقام معلم با جدیت دنبال شود و برگزاری برنامه‌های گرامیداشت این ایام فرخنده متناسب با وضعیت شیوع کرونا ویروس در استان سمنان باشد.

او تصریح کرد: شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان در ارتباط با برگزاری و یا گرامیداشت باشکوه هفته معلم با جدیت پای کار بیایند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان اضافه کرد: اعتبارهای آیین گرامیداشت مقام معلم با کمک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان تأمین شود.

بسیج همگانی لازم است

به هر تقدیر، هم در بخش شناسایی و ارائه خدمات به بازماندگان از تحصیل در استان سمنان و هم در مسیر تقدیر از معلمان و سوادآموزانی که از جان خود برای آموزش دانش‌آموزان مایه می‌گذارند، نیازمند بسیج همگانی است.

همه باید به میدان بیایند و کمک کنند تا حلاوت سوادآموزی در کام دانش‌آموزان، معلمان و سوادآموزان استان سمنان هر روز بیشتر شود.