همه انسان‌ها از ابتدا تا انتهای تاریخ با قصه زندگی می‌کنند

به گزارش خبرگزاری کودک پرس، محمدرضا بابایی در آیین گشایش بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی که صبح روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ و با حضور مسئولان کشوری و استانی و مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد با تأکید بر اهمیت قصه‌گویی بیان کرد: «قصه‌گویی نعمت بزرگی است. همه ما با قصه بزرگ شده‌ایم و در کنار قصه‌ها زندگی کرده‌ایم. از ابتدا تا انتهای تاریخ بشر، انسان‌ها با قصه زندگی کرده‌اند.

او در عین حال تصریح کرد: حتی در عصر حاضر نیز هیچ‌کس را نمی‌توان از تأثیر قصه جدا کرد. قصه‌ها ظرافت‌ها و لطافت‌های بسیاری دارند و می‌توانند پیچیدگی‌ها و سختی‌ها را به شیوه‌ای ساده و قابل فهم بیان کنند.

استاندار یزد همچنین افزود: «گاهی بیان یک مطلب به شکل سخنرانی اثرگذاری لازم را ندارد، اما وقتی همان مطلب در قالب قصه بیان می‌شود، می‌تواند به دل مخاطب بنشیند. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ»، یعنی ما بهترین قصه‌ها را برای تو روایت می‌کنیم.

بابایی با بیان این‌که در قرآن بیش از ۲۰۰ قصه بیان شده است گفت: «آیات قرآن پیام‌های اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی را به مخاطب منتقل می‌کنند.»

او به آیات و داستان‌های سوره یوسف اشاره کرد و گفت: «در این سوره، نکات اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و بازرگانی گنجانده شده است. مثلاً وقتی فرزندان حضرت یعقوب برای خرید گندم و تجارت به مصر می‌روند، درس‌های بسیاری درباره بازرگانی و مدیریت ارائه می‌شود. این سوره یک مجموعه داستانی کامل است که پیام‌های مختلفی را به مخاطب منتقل می‌کند.

استاندار یزد در این آیین همچنین شکل‌گیری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را ایده‌ای بسیار جذاب عنوان کرد و با بیان خاطراتی از دوران کودکی خود گفت: به یاد دارم که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعلی استان یزد، قبلاً کتابخانه کودک بود. من و برادرم از فاصله ده کیلومتری، از محله اکبرآباد، پیاده به کتاب‌خانه می‌آمدیم و هفته‌ای دو بار کتاب امانت می‌گرفتیم. بعد از مطالعه، کتاب‌ها را بازمی‌گرداندیم. شاید شخصیت امروزی من و فعالیت‌هایم تحت تأثیر همان کتاب‌خانه شکل گرفته باشد. بی‌شک این مسیر روشن کانون با تلاش همکاران سخت‌کوش کانون هم‌چنان ادامه یافته است و دستاوردهای درخشانی دارد.»

او هم‌چنین به نقش کانون پرورش فکری در تربیت فرزندش اشاره کرد و گفت: «فرزند من که اکنون جراح است، در دوران مدرسه عضو کانون پرورش فکری بود و هنرهای بسیاری از این مجموعه آموخت از جمله یادگیری هنر خطاطی که اکنون در این حوزه بسیار موفق است و موفقیت‌های او از دستاوردهای کانون است.

بابایی در پایان از برگزاری بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی قدردانی کرد و گفت: «این جشنواره فرصت خوبی است تا کودکان و نوجوانان ما با قصه‌گویی آشنا شوند و رشد کنند. از همه دست‌اندرکاران این رویداد فرهنگی تشکر می‌کنم.»

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک‌های سامانه باشگاه قصه‌گویان ایران در آپارات به نشانی اینترنتی www.aparat.com/ghessagoyan.iran و از طریق شبکه شاد به نشانی https://shad.ir/kpf_live به صورت برخط(آنلاین) شاهد این رویداد باشند.

مرحله پایانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی و با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی‌ست» از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در تالار مرکزی شهر یزد برگزار می‌شود.

منبع