به گزارش کودک پرس ، احمد یوسف زاده از نویسندگان ادبیات پایداری است. درباره نوع نگاهش در کتاب «هفده سالگیام» توضیحاتی ارائه کرده است.
کتاب «هفده سالگیام» درباره چیست؟
ماجرای آزادهای است که در سن هفده سالگی اسیر میشود.
این کتاب به خاطرات چه کسی اختصاص دارد؟
«هفده سالگیام» خاطرات عجیب حسن تاجیک شیر است.
چطور با این فرد آشنا شدید؟
وی یکی از اقوامم است. حسن تاجیک شیر در سن ۱۷ سالگی اسیر شد و هشت سال به اسارت درآمد.
از مسائل مهمی که در اسارت این شخص به آن اشاره شده چیست؟
چون تیر در دوره جنگ به پای این فرد اصابت میکند و چند بار دچار شکستگی میشود، همواره در دوره اسارت هم درگیر با این مشکل بوده است.
این کتاب مستند است؟
بله، همه مطالب کتاب مستند است.
این کتاب برای چه قشری نوشته شده؟ آیا با توجه به عنوانی که دارد میتوان آن را صرفا کتابی برای نوجوانان دانست؟
نه، قلم من قلم پیچیدهای نیست و به همین دلیل هم در بین خوانندهها مخاطبان ۹ ساله هم وجود دارند. کتاب به گونهای نوشته شده که برای همه قابل درک است و از آنجا که کتاب تکنیک خاصی ندارد نسل نوجوان میتواند به عنوان مخاطب از آن بهره ببرد.
«هفده سالگیام» بر اساس واقعیتها نوشته شده و چون من در حیطه نویسندگی گزارش، داستان نوشتهام و شعر میگویم، توانستهام به گونهای این خاطرات را بنویسم که نسل نوجوان هم بتواند از «هفده سالگی» استفاده کند. کتاب برای مخاطب خاصی نوشته نشده است.
زیباترین خاطرهای که در این کتاب آمده چیست؟
عراقیها همیشه اسرا را کتک میزدند و این افراد برای اینکه کابل به سر و صورتشان اصابت نکند، به صورت غریزی از دستهایشان به عنوان محافظ صورت و سر استفاده میکردند. حسن تاجیک شیر به دلیل شکستگی چند باره پایش در چنین مواقعی مجبور بود که خودش را روی پاهایش خم کند بنابراین تمام ضربهها به سر و صورتش میخورده است. یکی از ویژگیهای دوره اسارت این بود که این فرد از آغاز تا پایان گرفتار پایش بوده است. پای این شخص پنج بار شکسته میشود و از پنج سال دوره اسارت، وی دو سال در بیمارستان بوده است.
آیا این کتاب صرفا به خاطرات دوره اسارت اختصاص دارد؟
نه، اتفاقاتی که برای حسن تاجیک شیر در جنگ افتاده هم بسیار جالب و خواندنی هستند و در کتاب هم آورده شدهاند. «هفده سالگیام» برای نوجوانان کتاب خوبی است.
عنوان براساس سن حسن تاجیک شیر انتخاب شد؟
بله، چون در هفده سالگی اسیر شده است، من این عنوان را برای کتاب انتخاب کردم. وی هفده سالگی بسیار عجیبی داشته است.
مواجهه با افرادی که در سنین پایین اسارت را تجربه کردهاند، چه مسئولیتی در خاطرهنگاری ایجاد میکند؟
حضور افراد سیزده ساله، هفده ساله و… نشان از مقاومت نوجوانان است که به ما این نکته را یادآوری میکند که باید بابی برای پرداخت به نوجوانانی که در جنگ شرکت داشتنند و در اسارت مقاومت کردهاند، گشوده شود.
این کتاب چه زمانی و از سوی چه انتشاراتی به چاپ رسید؟
«هفده سالگیام» همزمان با کتاب «آن بیست و سه نفر» توسط موسسه پیام آزادگان منتشر شد.
منبع: میزان
ارسال دیدگاه