نگهداری ۵۰ کودک در یک زیر زمین!

به گزارش کودک پرس ، بروز انواع کودک‌آزاری در مهدکودک‌ها معضلی است که بارها و بارها کلیپ آن در فضای مجازی دست‌به‌دست شده است. آنچنان که بلافاصله افکار عمومی جریحه دار شده و مسئولان بلافاصله خواستار رسیدگی به آن شده‌اند، اما شاهد هستیم پس از مدتی که آب‌ها از آسیاب افتاد، این مساله به دست فراموشی سپرده شده و مسئولان دیگر سراغ آن را نمی‌گیرند تا اینکه دوباره رویداد تلخ دیگری رقم بخورد.

خلاصه کلام اینکه کنترل، نظارت و تعطیلی مهدکودک‌های غیرمجاز از مهم‌ترین وظایف سازمان بهزیستی است که گاهی اوقات نادیده گرفته می‌شود. این در حالی است که دوران کودکی بسیار حساس است و اگر کودکی در مهدکودک آسیب ببیند، به‌سختی می‌توان او را برای رفتن به مدرسه آماده کرد. بنابراین ضرورت دارد که نظارت بر عملکرد مهدکودک‌ها موشکافانه عملیاتی شود تا میزان تبعات احتمالی آن کاهش یابد. روز گذشته معاون امور اجتماعی بهزیستی تهران بیان کرد که مشاهده شده که برخی از مهدکودک‌های غیرمجاز ۴۰ تا ۵۰ کودک را در یک زیرزمین بدون نور نگهداری می‌‌کنند.

احمد خاکی در رابطه با فعالیت غیرمجاز ۹۰‌درصد از مهدکودک‌‌های تهران بیان کرد: آمار کل جمعیت زیر شش سال را در نظر گرفته‌ ایم و این مساله را مورد بررسی قرار دادیم که چه تعداد از این کودکان در مهدکودک‌ها حضور دارند. نتیجه بررسی‌‌ها نشان داد تنها ۴۵‌هزار و ۷۱۳ کودک زیر شش سال در مهدهای کودک مجاز بهزیستی حضور دارند که این تعداد تنها شامل ۱۰‌درصد از کودکان زیر شش سال حاضر در تهران است و این سوال به وجود می‌آید که باقی این کودکان در کدام مهدکودک‌ها هستند؟!

 

اتفاقات ناگوار در مهدکودک‌های غیرمجاز

او افزود: این تعداد نشان‌دهنده فعالیت غیرمجاز مهدهای کودک است که بدون رعایت قانون فعالیت می‌کنند. اغلب مشکلاتی که برای کودکان پیش می‌آید در همین مهدکودک‌ها اتفاق می‌افتد و بسیاری از مسائل نیز به‌دلیل غیرقانونی‌بودن فعالیت این مهدهای کودک گزارش نمی‌شود، اما مهدهای کودکی که مجوز بهزیستی یا آموزش و پرورش دارند، شناسنامه‌دار هستند و نظارت سختی بر آنها انجام می‌شود. او تاکید کرد که مهدکودک‌های مجوزدار دوربین مداربسته دارند و کلیه محتواهای آموزشی آنها تحت نظارت کارشناسان است و اگر کوچک‌ترین مشکلی ایجاد شود به‌دلیل نظارت سختگیرانه بهزیستی با آنها برخورد می‌شود. او افزود: در ۹۰‌درصد مهدکودک‌ها که فاقد مجوز هستند هر اتفاقی که رخ دهد کسی خبردار نمی‌شود، مگر اینکه اولیا شاکی شوند که آ‌ن هم به‌دلیل غیرقانونی‌بودن فعالیت آنها قابل پیگیری نیست.

معاون امور اجتماعی بهزیستی تصریح کرد: کودکان زیر شش سال سن حساسی دارند و والدین نباید فرزندان خود را به هر جایی بسپارند، چرا که ساعت‌های طولانی از پدر و مادر خود دور هستند. خاکی تاکید کرد که تمامی مهدکودک‌های مجوزدار مکلف هستند پروانه فعالیت و میزان دریافت شهریه را در ورودی درب مهدکودک‌ها نصب کنند. همچنین در زمان مراجعه والدین باید تفاهمنامه‌ای بین پدر و مادر و مدیر مهدکودک امضا شود. او افزود: این تفاهمنامه توسط بهزیستی تعریف شده است و در آن مشخص شده که پدر و مادر چه درخواستی دارند و مهدکودک باید چه فعالیت‌هایی را در رابطه با کودک تا پایان سال انجام دهد.

 

خاکی در ادامه گفت: مشاهده شده که برخی از این مهدکودک‌های غیرمجاز ۴۰ تا ۵۰ کودک را در یک زیرزمین بدون نور نگهداری می‌کنند که آشپزخانه و سرویس بهداشتی جدا ندارد و با توجه به اینکه بهترین سن آموزش در این مقطع است این کودکان ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند و کسی هم پاسخگوی آن نیست. خاکی تعداد مهدکودک‌های مجوزدار در استان تهران را ۸۰۳ مهدکودک و روستامهد اعلام کرد و گفت: حتی اگر فرزندی دارای والدین کم‌درآمد باشند، بهزیستی تا حدودی شهریه را تامین می‌کند حتی برای مهدهای حاشیه نشین یک وعده غذای گرم به بچه‌ها تعلق می‌گیرد.

 

او تاکید کرد: پدر و مادر با یک نگاه متوجه می‌شوند که مهدکودک استاندارد یا غیراستاندارد است. متاسفانه بسیاری از مهدهای کودک مجوزدار ورشکسته شده‌اند چون تعداد کودکان در این مراکز کم است و برای آنها ادامه فعالیت به صرفه نیست.

 

 

 

منبع: ایلنا