نکاتی درباره اسهال و استفراغ کودکان
بزرگترین وظیفه والدین آن است که بیاموزند چگونه علائم کمآبی کودک خود را در زمان اسهال و استفراغ ارزیابی کنند.
به گزارش کودک پرس ، یک فوق تخصص بیماری عفونی اطفال گفت: بزرگترین وظیفه والدین آن است که بیاموزند چگونه علائم کمآبی کودک خود را در زمان اسهال و استفراغ ارزیابی کنند.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر علیرضا ناطقیان ، درباره عفونت روده در کودکان در فصل تابستان گفت: در فصل گرما معمولا یکی از معضلاتی که کودکان و خصوصا شیرخواران را دچار مشکل میکند وقوع انواع مختلفی از بیماری اسهال و استفراغ یا گاستروآنتریت است.
وی با بیان اینکه در بیشتر موارد ابتلا به این بیماری ناشی از عدم رعایت بهداشت و بخصوص ناشی از عفونتهای ویروسی است، ادامه داد: عواملی که زمینهساز ابتلا به این بیماری میشوند شامل استفاده از پستونک وسرشیشههایی که خوب شسته و ضدعفونی نمیشوند، عدم شستو شوی دستها در زمان دادن غذای کودک و رفتارهای غیر بهداشتی کودکان بهخصوص در خارج از منزل است.
این فوق تخصص بیماری عفونی اطفال با اشاره به اینکه بیماری اسهال و استفراغ عمدتا با دل درد، حالت تهوع و اغلب بیحالی و کماشتهایی شروع شده و درد شکم غالبا وجود دارد، اظهار کرد: در کودکان کوچکتر ممکن است احساس نفق وپرگازی روده وجود داشته باشد. همچنین اسهال به شکلهای مختلف روی میدهد و میتواند اسهال به صورت آبکی با حجم زیاد و یا کمی شلتر از حد طبیعی و با دفعات زیاد باشد.
وی با تاکید براینکه ممکن است گاهی در موارد عفونتهای باکتریال روده، کودک دچار اسهال خونی شود، خاطرنشان کرد:بزرگترین خطر در بیماری اسهال و استفراغ، کمآبی بدن و به هم خوردن تعادل قند خون و املاح بدن است به گونهای که ممکن است بدن دچار آسیب کلیوی، افت فشارخون یا کاهش قند شده و خطرات ناشی از کمآبی بسیار شدید شود.
ناطقیان با بیان اینکه بزرگترین وظیفه والدین آن است که بیاموزند چگونه علائم کمآبی کودک خود را در زمان اسهال و استفراغ ارزیابی کنند، متذکر شد: اگر والدین متوجه علائم کمآبی درکودک خود مانند گود رفتن چشمها، گود رفتن ملاج قدامی، خشکی شدید دهان، خشک شدن اشک چشم، چروک افتادن پوست، کاهش حجم ادرار، بیحالی و بیرمقی شدید کودک شدند از درمانهای خانگی اجتناب و سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در مواردی که اسهال خفیف است میتوان با تغذیه صحیح شامل حذف مواد قندی و چربی از رژیم غذایی کودک، استفاده از پورهجات مناسب و مایعات کافی از جمله سرم خوراکی مشکل وی را برطرف کرد.
وی اضافه کرد: اگر شیرخواری شیری غیر از شیر مادر مصرف میکند، باید حتما درباره اینکه آیا طی بیماری گاستروآنتریت نیاز به تغییر شیر وی وجود دارد یا نه از پزشک معالج سوال شود.
این متخصص عفونی اطفال یادآور شد: درصورتیکه اسهال بیمار ،خونی یا ادامهدار باشد و چنانچه استفراغ کودک با اقدامات ساده کنترل نشود مراجعه والدین به پزشک الزامی است.
منبع: شفا آنلاین
ارسال دیدگاه