نوجوانان درمورد مصرف مواد مخدر دروغ می‌گویند

۵۲درصد از نوجوان‌هایی که در پرسشنامه‌های محرمانه عدم استعمال کوکائین را بیان داشته بودند درواقع کوکائین استفاده می‌کردند، چون نتایج آزمایش آن‌ها چنین می‌گفت.

به گزارش کودک پرس ، نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که نوجوان‌ها در مورد استعمال کوکائین و دیگر مواد غیرقانونی حقیقت را به گونه دیگری گزارش می‌دهند، حتی اگر بدانند که نتایج آزمایش آن‌ها حقیقت را آشکار خواهد ساخت. این تحقیق در شماره نوامبر ژورنال Pediatrics به چاپ رسید و بر اساس یافته‌های آن برای تخمین میزان مصرف مواد مخدر در میان نوجوان‌ها و بررسی نوجوان‌هایی که دارای نشانه‌های سوءمصرف مواد هستند باید از روش‌هایی استفاده کرد که قابل‌اعتمادتر از گزارش خود نوجوانان هستند.

ویرجینیا دلانی بلک، استاد طب اطفال در دانشگاه دولتی Wayne در دیترویت و نویسنده این تحقیق می‌گوید: «این عدم بیان حقیقت در مورد استعمال مواد مخدر مربوط به ماهیت انسانی فرد می‌شود.» او ادامه می‌دهد: «ما دوست نداریم چیزهایی را برای دیگران بیان داریم که خواهان عدم شنیده شدن آن‌ها هستیم، چون ممکن است که این چیزها ازنظر اجتماعی غیرقابل‌قبول باشند یا در صورت بیان آن‌ها ممکن است که مردم به نحو دیگری در مورد ما فکر کنند.»

در این تحقیق محقق‌ها با استفاده از یک پرسشنامه سوالاتی را از بیش از 400 نوجوان شهری پرخطر و والدین آن‌ها در مورد مصرف مواد مخدر پرسیدند و سپس نمونه‌های موی نوجوان‌ها را برای یافتن نشانه‌ای از استعمال کوکائین، تریاک یا ماریجوآنا مورد آزمایش قراردادند. نتایج این تحقیق نشان داد که میان پاسخ‌های نوجوان‌ها و والدین آن‌ها تفاوتی وجود داشت. اما اگرچه پرسشنامه‌ها محرمانه بودند و هم والدین و هم نوجوان‌ها می‌دانستند که یک آزمایش نیز پس از پرسشنامه وجود دارد، اما هم والدین و هم نوجوان‌ها استعمال مواد مخدر را کوچک شمردند.

آزمایش راه مناسب برای اطمینان از استعمال مواد مخدر در یک نوجوان مظنون به استعمال مواد مخدر
دلانی بلک می‌گوید: «اگر یک متخصص اطفال احساس کند که در نوجوان نشانه‌هایی از مصرف مواد وجود دارد، نمی‌تواند تنها به سخنان نوجوان اعتماد کند و بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نوجوان آزمایشی را انجام می‌دهد.» او ادامه می‌دهد: «من از این موضوع حمایت نمی‌کنم که والدین باید از فرزندان خود آزمایش بگیرند یا متخصص‌های اطفال باید بیماران خود را تحت آزمایش قرار دهند، اما اگر به یک روش قابل‌اعتماد نیاز دارید، آزمایش یکی از این روش‌ها است.»

دلانی بلک می‌گوید که آزمایش مویی که برای ماریجوآنا استفاده می‌شود به قابل‌اعتمادی آزمایش‌های موی مربوط به استعمال کوکائین یا تریاک نیست. باوجوداین، امکان اینکه نوجوان‌ها در مورد مصرف مواد مخدر قوی دروغ بگویند بیشتر است.
دلانی بلک می‌گوید: «مواد مخدر قوی همچون هروئین ازنظر اجتماعی کمتر قابل‌پذیرش هستند و مجازات قانونی نیز برای مصرف این مواد متفاوت هستند.»

 

جلوگیری از سوءمصرف مواد مخدر در میان نوجوان‌ها

سین کلارکین، رئیس اجرایی و مدیر استراتژی و مدیریت برنامه در سازمان غیرانتفاعی Drugfree در شهر نیویورک می‌گوید: «این تحقیق انجام‌گرفته یک تحقیق بسیار جالب است، چون این حقیقت را بیان می‌دارد که نمی‌توان به گزارش‌های خود نوجوانان در مورد مصرف مواد اعتماد کرد.» باوجوداین، آقای کلارکین می‌گوید که نمی‌توان یافته‌های این تحقیق را به دیگر جماعت نوجوان‌ها تعمیم داد. آقای کلارکین به وب سیایت WebMD می‌گوید: «اگر در تحقیقی از نوجوان‌هایی استفاده کنیم که از سرتاسر جهان هستند، احتمالا با میزان کمی از دروغ‌گویی در مورد مصرف مواد مواجه خواهیم شد.» به‌عبارت‌دیگر، آقای کلارکین معتقد است که یافته‌های این تحقیق را نمی‌توان به تمام نوجوان‌ها تعمیم داد و بیان داشت که گزارش تمام نوجوان‌ها در مورد مصرف مواد دروغ است ونمی توان به آن‌ها اعتماد کرد. باوجوداین، این را باید بیان داشت که تنها منبع کسب اطلاعات ما در مورد مصرف مواد نباید تنها خود نوجوان باشد، بلکه برای اطمینان بیشتر از سخنان او بهتر است که از یک آزمایش استفاده کرد.

کلارکین می‌گوید: «یافته‌های این تحقیق می‌تواند زنگ هشداری را برای والدین به صدا درآورد که باید بیشتر مراقب فرزندان خود باشند و اگر به استعمال مواد مخدر در فرزند خود مظنون شدند نباید تنها به سخنان فرزند خود اعتماد کنند، بلکه باید یک آزمایشی را نیز روی فرزند خود انجام دهند.» به‌طورکلی، والدین می‌توانند نقش مهمی را در جلوگیری از مصرف مواد مخدر در میان فرزندان خود ایفا کنند.

آقای کلارکین می‌گوید: «با فرزندان خود در مورد خطرات مصرف مواد مخدر صحبت کنید تا از درگیر شدن آن‌ها به مواد مخدر جلوگیری کنید و اگر متوجه شدید که فرزند شما در حال مصرف مواد مخدر است، فورا اقدامات لازم را انجام دهید.»

بر اساس این یافته‌های این تحقیق می‌توان این‌گونه نتیجه‌گیری کرد که نوجوان‌ها غالبا سعی دارند که مصرف مواد مخدر خود را مخفی نگه‌دارند. حتی بعضی از والدین نیز سعی می‌کنند که در صورت اطلاع از مصرف مواد مخدر توسط فرزند خود بنا به دلایلی چنین چیزی را پنهان نگه‌دارند. به همین دلیل، نمی‌توان به سخنان نوجوانان در مورد مصرف مواد مخدر زیاد اعتماد کرد، هرچند یافته‌های این تحقیق بیان نمی‌دارد که سخنان تمام نوجوان‌ها در مورد مصرف مواد مخدر دروغ است. به‌طورکلی، برای اینکه از مصرف مواد مخدر توسط نوجوان خود مطمئن شوید علاوه بر پرسیدن سوال از او بهتر است که آزمایشی را نیز روی او انجام دهید.

 

 

منبع: شفا آنلاین