به گزارش کودک پرس ، نمایش «خرگوشک و رودخانه» نوشته سیدحسین فداییحسین به کارگردانی مشترک زهرا طباطبایی و مرضیه اشرفیان از اصفهان در بخش مسابقه (تئاتر خردسال) بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به صحنه میرود.
زهرا طباطبایی یکی از کارگردانان این نمایش توضیح داد: نمایشنامه «خرگوشک و رودخانه» قصه سه بچه خرگوش است که با هم مسیر مدرسه را طی میکنند و همیشه کوچکترین آنها میترسد. دو خرگوش بزرگتر سعی میکنند که مشکل دوستشان را حل کنند و ترفندهای مختلف به کار میبرند تا ترس خرگوشک از بین برود. این نکته نهفته در نمایشنامه برایم جالب بود که دوستان خرگوش درصدد کمک به او هستند. چون همیشه بزرگترها میخواهند راهنمای بچهها باشند و مستقیم به آنها امر و نهی کنند.
او با بیان این که مواجه خرگوشک با ترسش و برطرف کردن آن برای بچهها نوعی حالت یادگیری و آموزش دارد که چگونه با ترس روبرو شوند، افزود: ترس بچهها خیلی مدنظرم بود که چرا از تاریکی و تنهایی میترسند و آیا میشود راهحلی پیدا کرد آنها دلهرههای خود را کنار بگذارند.
طباطبایی تکنیک اجرایی نمایش را تاپتیبل و تلفیقی از بازیگر و عروسک دانست و گفت: طراحی صحنه، انتخاب عروسک و متریال ساخت آنها با توجه به زیرلایههای معنایی و مفهومی اثر یعنی بحث ترس و تخیل شکل گرفته و همه اینها به سمتی میرود که تخیل و تصورات بچهها بارورتر شود. تماشاگر ابتدا با یک اتاق مواجه میشود سپس بازیگر خردسال تخیل و تصورات خود را بازگو میکند که در صحنه واقعیت پیدا میکند.
مهدی فدائی و نیایش سروش بازیگران نمایشاند.
فاطمه رئوفی طراحی و ساخت عروسک را به عهده داشته است و مرضیه اشرفیان و نیلوفر حجازی طراحی صحنه هستند. همچنین سعید رضوانی، حمید رضا خسروانی و نیلوفر حجازی ساخت دکور را انجام دادهاند و موسیقی نمایش کاری از عرفان عیدیوند است.
نمایشنامه «خرگوشک و رودخانه» نوشته سیدحسین فداییحسین است که توسط زهرا طباطبایی و مرضیه اشرفیان به طور مشترک کارگردانی شده است.
نمایشی که بدون حضور کودکان قابلیت اجرا ندارد
نمایش «لباسهای رنگارنگ» به نویسندگی و کارگردانی نگار نادری از لاهیجان در بخش مسابقه (تئاتر خردسال) بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به صحنه میرود.
نگار نادری توضیح داد: نمایش «لباسهای رنگارنگ» ضمن آموزش فصول مختلف و چگونگی پیدایش فصلها، به کودکان یاد میدهد قدرت انتخاب داشته باشند و به استقلال رفتاری برسند.
او با بیان این که در نمایش با مشورت و مشارکت خردسالان، آنها را به درک عملی از آموزش لباس پوشیدن و چگونگی انتخاب لباس در هر فصل آشنا میکنیم، افزود: این نمایش بدون حضور کودکان قابلیت اجرا ندارد. در بخشهایی از کار بازیگران خود کودکان هستند. نیمی از نمایش عکسالعمل کودکان به وضعیت شخصیت (زری کوچولو) است. نمایش دو نوازنده ویولن و گیتار دارد که در صحنه همراه با نواختن به گونهای دانای کل نمایش هم هستند.
نادری با تاکید بر این که مخاطب نمایش «لباسهای رنگارنگ» گروه سنی الف است، گفت: باید از آموزش مستقیم با گروه سنی پیش از دبستان پرهیز شود چون او را خسته میکند. ابتدا تصمیم داشتم آگاهی در نمایش توسط مادر به فرزند انتقال یابد اما بعد موسیقی را جایگزین کردم. یعنی هر کجا که زریکوچولو نمایش، برایش سوال پیش میآید موسیقی با شعر ساده و کودکانه به عنوان مربی و معلم ورود کرده و کودک را به تفکر وا میدارد.
در این نمایش دختری به نام زری کوچولو کلی لباسهای رنگارنگ دارد اما هنوز نمیداند کدام لباس برای چه فصلی مناسب است. حتی تمایل دارد کفشهای پاشنه بلند مادرش را بپوشد. او در این نمایش یاد میگیرد در هر فصل چه لباسهایی را بپوشد و لباسهای مناسب سن او کدامها هستند.
اکرم مهدوی بازیگر نقش زری کوچولو است. نیلوفر صفارنیا نوازنده گیتار و صنم پوربابایی نوازنده ویولن، اجرای ترانههای کودکانه را نیز به عهده دارند.
طراحی صحنه و لباس توسط نگار نادری انجام شده است و ساخت دکور را محمود صفارنیا و سحر علیجاننیا به عهده دارند.
بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری مریم کاظمی از ۲۹ آبان تا ۴ آذر با میزبانی استان همدان برگزار میشود.
منبع: ایلنا
ارسال دیدگاه