به گزارش کودک پرس ، “دویچهوله” در مطلبی تازه با اشاره به اینکه “صندوق نجات کودکان” به عنوان یک نهاد حفاظت از حقوق کودکان امسال ۱۰۰ ساله میشود، مروری بر شرایط نامناسب کودکان در کشورهای گرفتار جنگ یا فقر در سراسر دنیا داشته است.
طبق آخرین آمار یونیسف، نزدیک به چهار میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مدرسه محرومند که دلیل عمده آن جنگ و روند رو به رشد فقر است، موضوعی که عملا منجر به افزایش کودکان کار در این کشور شده است. در مناطق جنگی یا مدارس بسته هستند یا والدین به دلیل ناامنیِ راهها از فرستادن کودکان خود به مدارس سرباز میزنند.
یمن نیز از سال ۲۰۱۴ تاکنون درگیر جنگ داخلی است. فقر، گرسنگی و بیماری بیش از همه گریبان کودکان یمنی را گرفته است. در این مدت حدود ۵۰۰ هزار کودک به دلیل فقر غذایی جان خود را از دست دادهاند که افزایشی ۲۰۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۴ را نشان میدهد. یمن فقیرترین کشور خاورمیانه است و مردم با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار زندگی میکنند. پسران کودک به اجبار به خدمت سربازی گرفته میشوند و دختران مجبور به ازدواج زودهنگام هستند.
همچنین حدود پنج میلیون نفر در سودان جنوبی به دلیل جنگ داخلی از گرسنگی رنج میبرند. بیش از یک میلیون از این جمعیت را کودکان زیر پنج سال تشکیل میدهند که به دلیل سوؤتغذیه، خطر مرگ تهدیدشان میکند. علاوه بر آن کودکان بسیاری نیز مانند بچههای بیسرپرست و کودکان طلاق در خیابانها زندگی میکنند. بنابر گزارش یونیسف، حدود ۱۹ هزار کودک در سودان جنوبی به عنوان سربازان کودک مورد خشونتهای جسمی و روانی قرار میگیرند.
جمهوری آفریقای مرکزی نیز از سال ۲۰۱۳ تا کنون درگیر جنگ خونین داخلی است. جنگی که پیوسته و به ویژه زندگی کودکان را به تباهی میکشاند. درگیری و حملههای نظامی و آدمربایی جزو زندگی روزمره این کشور است. برای یافتن سرپناهی امن از هر چهار کودک یک کودک ناگزیر به فرار است. دهها هزار کودک به شدت از سوء تغذیه رنج میبرند و بسیاری از کودکان در معرض خطر بیماریهایی مانند مالاریا و ایدز هستند.
همچنین در جنوب کنگو دستکم ۶۰ درصد از گروههای مسلح را کودکان تشکیل میدهند. آنان مجبور به انجام کارهایی همچون آشپزی یا مداوای مجروحان هستنند. آنان به عنوان برده نیز مورد سوءاستفاده قرار میگیرند یا در خط مقدم جبهه از آنان به عنوان مانع استفاده میشود. طبق گزارش یونیسف، حدود ۴۰۰ هزار کودک در این کشور به سوءتغذیه حاد مبتلا هستند.
جنگ داخلی در سوریه از سال ۲۰۱۱ تا کنون ادامه دارد. هشت سال پس از آغاز درگیری بخش وسیعی از این کشور به ویرانهای بدل گشته است. خانههای مسکونی و مدارس از بین رفتهاند، برق و آب در همهجا در دسترس مردم نیست و مینها و بمبهای منفجر نشده در زیر آوار ساختمانها، بزرگترین خطر برای جان کودکان هستند.
در عراق نیز صدها هزار دختر و پسر نوجوان از پیامدهای درگیریهای سالهای اخیر در این کشور رنج میبرند و هنوز نیز سوء تغذیه، بیخانمانی و بیماریهای جسمی و روانی گریبانگیر آنهاست. بنابر گزارش یونیسف، برای ۷۵۰ هزار کودک در منطقه موصل، دسترسی به مراقبتهای پزشکی دشوار است و تنها ۱۰ درصد مراکز بهداشتی این منطقه قابل استفاده است.
همچنین اکثریت مردم نیجریه در فقر شدید زندگی میکنند. سوء تغذیه و بیماریها و محدود بودن امکانات تحصیلی و آموزشی به ویژه زندگی کودکان را متاثر کرده است. میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در نیجریه به شکل سرسامآوری بالاست. بسیاری از کودکان این کشور در خیابانها زندگی میکنند و از اینرو آنان همواره در معرض تهدید قاچاقچیان انسان، خشونتهای جنسی، آدمربایی یا تصادف با خودرو هستند.
سومالی یکی از فقیرترین کشورهای جهان است. نیمی از کودکان سومالیایی برای تامین هزینه زندگی خود و خانواده مجبور به کار هستند. در حال حاضر حدود ۳ هزار کودک که برخی از آنها فقط ۹ سال دارند، توسط شبه نظامیان به سربازی گرفته شدهاند. برخی از والدین از ترس آنکه کودکانشان به سربازی گرفته شوند، به جدایی از آنان تن میدهند و آنان را راهی اردوگاههای پناهجویان در مرزهای کشور میکنند.
بنابر گزارش دویچهوله، همچنین کشور مالی واقع در غرب آفریقا از بالاترین رشد جمعیت در جهان برخوردار است. به دلیل تداوم خشونت و بیثباتی، سوءتغذیه حاد کودکان در این کشور افزایش یافته است. در سراسر مالی حدود ۱۶۵ هزار کودک زیر پنج سال از سوءتغذیه شدید رنج میبرند. ازدواج کودکهمسری نیز یکی دیگر از مشکلات این کشور است.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه