نخستین کتابخانه عمومی الکترونیکی استان خوزستان طراحی شد

منصور كوهی‌رستمی؛ ‌ضمن تشریح برنامه‌های تقویت و افزایش فضای کتابخانه‌ای استان خوزستان از ایجاد ۱۰۰ بخش ویژه کودک و نوجوان در کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد.

به گزارش کودک پرس ، منصور كوهی‌رستمی؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان  درباره فعالیت‌های این استان در حوزه کتاب‌خوانی بیان کرد: برای بررسی وضعیت کتاب‌خوانی دو شاخص کمی و کیفی وجود دارد. اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان برنامه‌های خود را براساس افق 1404 تنظیم کرده است.

وی با اشاره به آمار کتابخانه‌های عمومی استان افزود: در استان خوزستان 220 باب کتابخانه‌ عمومی شامل 170 کتابخانه نهادی و 50 باب کتابخانه مشارکتی فعال است. کتابخانه‌های عمومی استان 2 میلیون و 500 هزار جلد کتاب در اختیار اعضا قرار می‌دهد.

رستمی افزود: 150 هزار نفر، معادل 3 درصد از جمعیت استان کارت عضویت کتابخانه‌های عمومی را در اختیار دارند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان درباره زیر‌بنای کتابخانه‌های استان گفت: به ازای هر 100 خوزستانی یک متر و 90 سانتی‌متر فضای کتابخانه‌ای وجود دارد. براساس افق چشم‌انداز 1404 این فضا باید به چهار متر افزایش پیدا کند.

كوهی‌رستمی درباره نیرو‌ی انسانی فعال در کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان افزود: در کتابخانه‌های عمومی استان 490 نفر نیرو‌ی انسانی از‌جمله کتابدار و کارشناس ستادی فعالیت می‌کنند که 90 نفر آن‌ها دارای مدرک کارشناسی‌ارشد، بیش از 30 نفر دانشجوی کارشناسی‌ارشد مابقی کارشناسی هستند. فقط سه تا چهار نفر از کارمندان اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان با مدرک دیپلم به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی درباره برنامه‌های توسعه‌ای اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان بیان کرد: برای پیشبرد برنامه‌های کیفی اداره کل کتابخانه‌ عمومی استان به موضوع عدالت اجتماعی توجه شده است بنابراین تلاش داریم تا با افزایش فضای کتابخانه‌ای در مناطق کم‌برخوردار این هدف را محقق کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان ادامه داد: 12 پروژه در حال ساخت به‌ویژه در مناطق روستایی استان وجود دارد. پیش‌بینی می‌شود کمتر از یک ماه آینده نیمی از این طرح‌ها به بهره‌‌برداری برسد. با بهره‌برداری از این پروژه‌ها چهار هزار و 800 متر به فضای کتابخانه‌ای استان افزوده می‌شود.

كوهی‌رستمی با اشاره به اهمیت شادا‌ب‌سازی فضای کتابخانه‌ای گفت: طی 5 سال گذشته از مجموع 170 کتنابخانه استان 30 باب بهسازی شده است. برای بهسازی دیگر کتابخانه‌ها، در جلسات مشترک انجمن کتابخانه‌های عمومی استان و استانداری طی سه سال آینده 90 باب کتابخانه دیگر نیز بهسازی شوند. اولویت دیگر اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان توجه به کیفیت و محتوای فکری در ارائه خدمات به اعضاست. موضوعی که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ریاست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشو با‌ر‌ها تاکید شده است. برای این منظور دو راهبرد اصلی نخست توجه به بخش‌های کودک و نوجوان کتابخانه‌های عمومی است.

به گفته این مقام مسئول در اداره کل کتابخانه‌های عمومی کشور، طی چند سال گذشته 100 کتابخانه عمومی استان به بخش ویژه کودک و نوجوان تجهیز شده‌اند.علاوه براین نیروی متخصص برای کتابداری و قصه‌گویی برای کودکان و نوجوانان از سوی نهاد کل آموزش دیده‌اند.

وی با اشاره به ترویج کتابخوانی به‌عنوان دیگر اولویت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان افزود: یکی از اهداف، تبدیل کتابخانه‌ به مرکز فرهنگی و اجتماعی است. برگزاری نشست‌های کتابخوانی برای کودکان یکی از اقدامات برای تحقق این هدف است.

كوهی‌رستمی درباره فعالیت خیرین در امر کتابخانه‌‌سازی بیان کرد: انجمن خیرین کتابخانه‌ساز استان به ثبت رسیده و هیات امنای این انجمن نیز انتخاب شده‌اند در نظر داریم تا جشنواره خیرین کتابخانه‌ساز را برگزار کنیم. طرح ملی حضور در فضای مچازی نیز از دیگر برنامه‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان است. تصمیم داریم تا با همکاری استدانداری، نخستین‌بار کتابخانه عمومی الکترونیک و دیجیتال استان را طراحی کنیم.

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان، طراحی ابتدایی این ایده به دانشگاه تربیت مدرس سپرده شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان تیر‌ماه طرح مطالعاتی به فاز اجرا برسد. این طرح دو منظوره است و شامل ارائه خدمات الکترونیکی در کتابخانه مرکزی استان و گام بعد در سطح کشوری است. یکی از اهداف اصلی ارائه خدمات سنتی کتابخانه‌ای استان برای کشور‌‌های فارسی‌زبان است.

 

 

 

 

منبع: ایبنا