به گزارش کودک پرس ، طرح جمعآوری کودکان کار و خیابانی از دو هفته پیش در دستور کاری 11 سازمان و دستگاه قرار گرفته است که از اجرای طرح تا به امروز بالغ بر 300 کودک کار و خیابانی شناسایی و در نهایت در برخی از مراکز پیش بینی شده نهگداری شدند.
این در حالی است که طی روزهای گذشته انتقاداتی به این طرح مطرح شده و فاطمه دانشور رئیس سابق کمیته اجتماعی شورای شهر تهران نسبت به نحوه جمع آوری این کودکان انتقاد کرده است.
وی با اشاره به اقدام برخی از دستگاهها و سازمانها در خصوص جمعآوری کودکان کار و خیابانی بهصورت ضربتی، اظهار کرد: در این بخش باید به ظرفیتها و بسترهای لازم توجه شود و در نهایت اقدامات لازم را انجام داد.
وی تصریح کرد: متأسفانه برخی از دستگاهها اطلاعات خوبی از موضوع کودکان کار و خیابانی ندارند و به همین جهت برنامهریزی خوبی در این زمینه ندارند.
دانشور با بیان اینکه باید مسئله کودکان کار بهدرستی درک و شناخته شود، اضافه کرد: راهکار فعلی مدنظر از سوی سازمانهای متولی در حوزه کودکان کار و خیابانی منطقی و درست نیست.
رئیس سابق اجتماعی شورای شهر تهران راجع به راهکار ورود به حل مسئله کودکان کار و خیابانی افزود: راهکار فعلی در شرایط فعلی با توجه به ضعفهای ساختاری و زیربنای نهادهای متولی، راهکار اشتباهی است.
وی ابراز کرد: بهترین راهکار برای مسئله کودکان کار و خیابانی در شرایط فعلی ارائه خدمات کاهش آسیب با رویکرد کم کردن ساعت کار کودکان و ممنوع کردن کار برای یک عده از کودکانی که در معرض آسیبهای جدی هستند و بچههای کمسنوسالتر است.
دانشور ادامه داد: قبل از ورود به موضوع کودکان کار و خیابانی باید برنامه جامعه و کاملی در این بخش دیده شود.
وی افزود: در دوره چهارم شورای شهر تلاشهای بسیاری برای تهیه بانک اطلاعات کودکان کار و خیابانی شد و چون مدیران وقت اعتقادی به این موضع نداشتند در نهایت اجرایی نشد، لذا اقدامات همیشه هیجانی و مبتنی بر شتابزدگی بوده که هیچ موقع به نتیجه خوبی منتهی نشده است.
عضو سابق شورای شهر تهران گفت: در بخش کودکان کار باید دو کار مدنظر قرار بگیرد، یکی اقدامات ضروری و مداخلهای و دیگری اقدامات میانمدت و بلندمدت.
دانشور افزود: در نهایت پیشنهاد میشود طرح اشارهشده قبل از فاز اجرایی بررسی شود.
در پی جمعآوری تعداد از کودکان کار و خیابانی اتباع بیگانه، آنها به یکی از اردوگاههای ورامین (اردوگاه مسگرآباد) ارجاع داده شدند.
اردوگاه اشاره شده از لحاظ بهداشتی شرایط لازم برای نگهداری این کودکان را نداشته و مورد انتقاد مسئولان قرار گرفت.
در همین زمینه حبیبالله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن تأکید بر عدم شرایط نگهداری این کودکان در این اردوگاه، بیان کرد: پس از اطلاع از وضعیت کودکان دستور داده شد این اردوگاه خالی شود.
وی گفت: 8 نفر این کودکان که سنشان بین 7 تا 12 سال بود در یکی از مراکز بهریستی تهران ویژه کودکان ساماندهی و بقیه نیز در سایر مراکز بهزیستی نگهداری می شوند.
فرید بیان کرد: بر اساس آمار بیش از 73 درصد از کودکانی که طی دو هفته پیش در تهران جمع آوری شدند از اتباع بیگانه هستند که قرار است به اداره اتباع تحویل شوند و از خانوادههایشان برای عدم حضور فرزندانشان بر سر چهارراه ضمانت نامه گرفته خواهد شد.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه