ممنوعیت خوراندن آرامبخش به کودکان سالم در مراکز نگهداری

به گزارش کودک پرس ،سعید بابایی، در این‌باره می‌گوید: هرگونه تجویز دارو چه در شیرخوارگاه، چه در خانه‌های نوباوگان (مرکز نگهداری کودکان ۴-۶ سال)، چه در خانه‌های کودکان ویژه ۷- ۱۲ سال و چه در خانه‌های نوجوانان (۱۳-۱۸ سال)، با مجوز روانپزشک صورت می‌گیرد. در شیرخوارگاه‌ها نیز پزشک مستقر است و علاوه بر چکاپ پزشک، تجویز داروهای روانی با مجوز روانپزشک صورت می‌گیرد.

وی افزود: بنابراین تجویز داروی روانشناسی بدون مجوز روانپزشک ممنوع است و در صورت مشاهده چنین مواردی، با آن برخورد خواهد شد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است داروهای آرامبخش با تجویز پزشک و آگاهانه به کودکان سالم داده شود و آیا تاکنون گزارشی درخصوص چنین تخلفاتی به دست سازمان رسیده است؟ اینطور توضیح داد: روانپزشکان قسم پزشکی خورده‌اند و برای مسائلی که نیاز به تجویز دارو باشد چنین اقدامی انجام می‌دهند. متاسفانه برخی از کودکانی که تحت سرپرستی قرار می گیرند به علت آسیبهای وارده قبلی نیازمند استفاده از خدمات روان شناس و تجویزهای روان پزشکی هستند که مسلما غیر از موارد حاد، آخرین راهکار تجویز دارویی است و همیشه تلاش می شود پیش از تجویز دارو از مسیر روان شناسانی که در خدمت این کودکان هستند، مسئله مورد بررسی و رفع قرار گیرد. پزشکان قطعا برای آرام کردن کودکان، تجویز دارو نمی‌کنند و در صورتی که این کار را انجام دهند صلاحیت حرفه‌ای خود را زیر سوال برده‌اند.

بابایی بیان کرد: در مورد ارائه دارو بدون مجوز مکتوب روانپزشک، در دو سال گذشته یک مورد گزارش به دست سازمان رسید که در تخلفات سازمان مطرح و متخلف برکنار شد.

وی همچنین از شهروندان خواست تا در صورتی که گزارشاتی از این موارد و مواردی مشابه که منجر به آزار رساندن به کودکان تحت سرپرستی می‌شود، اطلاع دارند، جهت بررسی از طریق شماره سامانه‌دیده‌بان (۱۴۸۲) و یا صدای فرزندان (۰۲۱-۶۶۷۲۷۲۶۳) به سازمان بهزیستی اطلاع دهند که در این راستا سازمان در صورت صحت، برخورد لازم را انجام خواهد داد.

بابایی خطاب به مردم این را هم گفت که بر اساس قانون حمایت از اطفال مصوب سال ۱۳۹۹ اگر کسی از موضوعات مرتبط با کودک آزاری یا مشابه آن با خبر باشد و مشخص شود به مراجع قانونی اطلاع رسانی نکرده است، بر اساس موازین قانونی مرتکب تخلف شده و برخورد قانونی با وی صورت خواهد پذیرفت.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور در ادامه در خصوص تعداد کودکان فاقد سرپرست موثر در مراکز نگهداری سازمان بهزیستی به ارائه آمار پرداخت و افزود: به طور کلی در حوزه شبه خانواده، حدود ۱۰ هزار کودک و نوجوان فاقد سرپرست موثر (کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست) در ۳۳ شیرخوارگاه و حدود ۶۵۰ مرکز شبه خانواده (خانه‌ها) نگهداری می‌شوند.