معرفی برندگان چهارمین مسابقه کتابخوانی پویا

به گزارش کودک پرس ،به نقل از روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، چهارمین دوره مسابقه کتابخوانی پویا با محوریت مجموعه داستانی «قصه‌های شیرین و دلنشین» توسط مرکز رسانه‌ای شیرازه با همکاری شبکه پویا و نهال برگزار و با انجام قرعه‌کشی نهایی برندگان این دوره از رویداد مذکور معرفی شدند.

کتاب «قصه‌های شیرین و دلنشین» ۲۷ داستان از مجموعه کلیله و دمنه است که توسط انتشارات ذکر ترجمه و روانه بازار نشر شده است.

حمیدرضا سیدناصری مدیر انتشارات ذکر، در معرفی این‌اثر گفت: این کتاب به زبان سانسکریت، عربی، پهلوی و فارسی هم ترجمه شده و با نام «کلیله و دمنه» منتشر شده است. اما ما این کتاب را از زبان انگلیسی به فارسی ترجمه کردیم. این کتاب ۲۷ قصه شیرین و دلنشین دارد که شامل پیام‌های اخلاقی خوبی برای بچه‌ها است. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم برای آن پویشی برگزار کنیم تا بیشتر و بهتر معرفی شود.

وی افزود: مهم‌ترین ویژگی این کتاب، جذابیت ادبیات داستانی برای خانواده‌ها است. عموماً برای خانواده‌ها یک سری کتاب آموزشی و علمی وجود دارد که برای بالارفتن اطلاعات عمومی فرزندانشان از آن‌ها استفاده می‌کنند. گروهی از کتاب‌ها هستند که خانواده‌ها دوست دارند فرزندانشان مطالعه کنند؛‌ قصه‌ها، داستان‌ها و افسانه‌ها در این دسته قرار می‌گیرند که خودشان جذابیت دارند. «کلیله و دمنه» به هر جایی که وارد شده است، قصه‌های بومی آن منطقه را هم با خود همراه کرده است. چون عناصر حیوانی در داستان هایش وجود دارد، کودکان با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار می‌کند. بچه‌ها تخیل دارند و در تخیلات خودشان با این حیوانات ارتباط برقرار می‌کنند.

مدیر انتشارات ذکر با بیان اینکه خوبی پویش کتابخوانی این است که خانواده‌ها با خود کتاب ارتباط مستقیمی پیدا می‌کنند، گفت: یک وقت است خانواده‌ها برای خرید کتاب به نمایشگاه کتاب یا کتاب‌فروشی مراجعه می‌کنند؛ اما زمانی که در خانه نشسته‌اند و یک تیزر کتاب قصه برای کودکان از رسانه پخش می شود، ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند. این کتاب ۲۷ قصه کوتاه دارد. اگر برای پیش‌دبستانی‌ها تهیه می‌کردند، باید خود والدین کتاب را برای آن‌ها می‌خواندند. اگر برای دبستانی‌ها تهیه می‌کردند، بچه‌ها خودشان می‌توانستند بخوانند و به‌راحتی با کتاب ارتباط برقرار کنند؛ اما چون قصه‌ها خیلی جذاب بود و پیام‌های اخلاقی خوبی داشت، خیلی خوب ارتباط برقرار کردند. نشانه‌اش هم این است که علی‌رغم اینکه مسابقه تمام شده، هنوز کتاب را سفارش می‌دهند. این نشان‌دهنده این است که کتاب جای خودش را پیدا کرده است.

سیدناصری گفت: استقبال چیزی فراتر از انتظار ما و به حدی بود که چند روز معطل می‌شدیم تا چاپ جدید کتاب برسد و بتوانیم سفارش‌های مخاطبان را به موقع برسانیم. در حال حاضر اوضاع به شکلی است که در سبد خانوار عملاً کتاب وجود ندارد. اگر مشکلات مرتفع شود، استقبال مردم از کتاب بیشتر می‌شود. اما به طور کلی ما در زمینه ادبیات داستانی، یک فرهنگ ایرانی‌اسلامی غنی داریم. منابع روایی بسیار خوبی داریم. ناشران هم به بازنویسی آثار کهن رغبت بیشتری نشان می‌دهند. ما چون عضو کپی‌رایت نیستیم، می‌توانیم به راحتی آثار کلاسیک سراسر جهان را ترجمه کرده و منتشر کنیم.

امین زینلی، دبیر مسابقات کتابخوانی پویا، درباره چهارمین دوره این مسابقه که مختص کودکان است، گفت:طبق توافقاتی که با شورای عالی کتاب داشتیم، قرار بر این شد که تعدادی از کتاب‌های خوب حوزه کودک در شبکه کودک، به شکل مسابقات کتابخوانی معرفی شود. بنابراین در چهارمین دوره از این پویش با همکاری انتشارات ذکر، کتاب «قصه‌های شیرین و دلنشین» انتخاب شد. درباره استقبال از این اثر باید بگویم که براساس اعلام ناشر، در این مدت بیش از ۲۰ هزار نسخه از کتاب فروش رفته است.

دبیر مسابقات کتابخوانی پویا مهم‌ترین ویژگی این کتاب را جنس «ادبیات کهن» آن دانست و گفت: با توجه به اینکه این کتاب ادبیاتی کهن و جذاب و آموزنده برای کودکان دارد، جذاب است. از طرفی، مقام معظم رهبری هم بارها تأکید کردند که بچه‌ها ادبیات کهن و داستان‌های قدیمی را مطالعه کنند. این کتاب هم به چند زبان زنده دنیا ترجمه شده و در چند نوبت به زبان فارسی ترجمه شده است.

زینلی گفت: در ایام برگزاری این‌پویش ۲۴هزار نسخه از کتاب فروخته شده و حدود ۹هزار نفر هم در این مسابقه شرکت کرده‌اند. در این پویش به ۴۳ نفر جایزه داده شد. نفر اول «ترانه خناری امری» برنده جایزه یک میلیون تومانی شد. «هلیا پایی» و «محمد ندایی» برندگان جایزه ۵۰۰ هزار تومانی بودند و باقی برگزیدگان جایزه ۲۰۰ هزار تومانی را به خود اختصاص دادند که اسامی آن‌ها به این شرح است:

ارسان قزاغی، علی آقایی‌فر، ستایش رییسی، شهرزاد جاویدزاد، مهرسا فروهر، النا بهشتی، محمدمصطفی مطوری، محمدیاسین منتظری، ماهور پیراسته، محمدهادی زارع، النا نظری، امیرعلی عباسی، ایلیا مقصودقمی، فاطمه یکدل‌پور، مهدی عامری، حمیدرضا مولاولی، زهرا رنجبران، مازیار یزدان‌پور، فاطمه یکتانجفی، محمد فاطومی، فرهام اسکندری، امیرحافظ نصراللهی، امیرحسین سلیمی، یسنا اسدی، مهنا نوبهار، مهدی سلمان‌زاده، مهیا باقرنژاد، محمدمبین سطانی، مهدی رزانی، حنانه شاهسوندی، علی محمدی، معصومه محمدی‌نجف‌آبادی، لیلی شریفی‌خیرآبادی، مطهره رازیانی، انسه بیات، امیرحسین سردار، علی صبور، زینب گودرزی‌اردکانی، امیرحسین جعفری، علی صادقی‌نیا.