به گزارش کودک پرس ، ولی الله شجاع پوریان در این نشست با اشاره به اسناد بالادستی مصوبه شهرهای دوستدار کودک، گفت: کارگاه مشورتی شهرهای دوستدار کودک در اواخر سال2007 میلادی بهمنظور نهاییسازی برنامههای سال2008 میلادی سازمان یونیسف و ابتکارات حمایت از کودکان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به میزبانی شهرداری امان در کشور اردن برگزار شد و پس از انتخاب تهران به عنوان دبیرخانه پروژه «شهر دوستدار کودک» مصوبهای با این نام در سال 88 در شورای اسلامی شهر تهران تصویب و به شهرداری ابلاغ شد.
معاون اجتماعی وفرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اهمیت این مصوبه افزود: مصوبه شهر دوستدار کودک به عنوان یک برنامه حمایتی از کودکان به عنوان آسیبپذیرترین قشر در کلانشهرها خواستار حضور و فعالیت پررنگ کودکان در رویدادهای مختلف شهری بوده و دغدغههای کودکان را در کلانشهرها دنبال میکند و از این رو از اهمیت بسزایی برخوردار است که متاسفانه پس از تصویب آن در شورا مغفول مانده بود.
وی تصریح کرد: مصوبه شهر دوستدار کودک از دغدغههای اعضای شورای شهر به ویژه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا بوده و بر این اساس پیگیری کردیم تا این کمیته در اسرع وقت تشکیل و با تشکیل کارگروههای چهارگانه تخصصی- مشورتی و ابلاغ احکام آنها در نخستین جلسه، پیشنهادات و نظرات تخصصی اعضای گردآوری و عملیاتی شود.
شجاعپوریان با اعلام تشکیل دبیرخانه کمیته اجرایی شهر دوستدارکودک در اداره کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، افزود: مصوبه شهر دوستدار کودک ظرفیتی است که همه افراد، سازمانها یا گروههایی که به زندگی کودکان فکر میکنند میتوانند با انجام فعالیتهای منظم و رعایت رئوس این آئین نامه برنامههای خود را عملیاتی کنند.
وی کارگروه فرهنگی و اجتماعی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست و شهرسازی و معماری را چهارکارگروه این کمیته عنوان کرد و تصریح کرد: در نظر گرفتن منافع کودکان، تنظیم راهکارهای اجرایی و عملیاتی برای تحقق اهداف، ارائه تصمیمات آگاهانه و همسوشدن ایدههای تمامی افرادی که در هر حوزه از شهرداری تهران برای مناسب سازی زندگی کودکان در شهر فعالیت میکنند از جمله اهداف اصلی این کمیته به شمار می رود.
در این نشست مرتضی توکلی مدیرکل آموزش و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گزارشی از روند مصوبه شهر دوستدار کودک ارائه داد و اجرای این مصوبه را در راستای ایجاد ارزش افزوده سرمایه های اجتماعی و بکارگیری ظرفیت های مضاعف و هم افزایی سازمان ها و نهادهای مرتبط برای کودکان شهر تهران عنوان کرد.
زهرا صدراعظم نوری رییس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز بر ضرورت طراحی شهر بر اساس انسان محوری تاکید کرد و افزود: نوع ساخت و ساز و مبلمان شهری برای کودکان به عنوان قشر مهم و آینده ساز جامعه مناسب نیز که امیدوارم با رویکرد مدیریت شهری جدید اقدامات موثری در زمینه شهر دوستدار کودک اجرا شود تا کودکان تهرانی زندگی بهتر و شیرین تری داشته باشند.
الهام فخاری نایب رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز کارکردن در حوزه کودک را بسیار حساس عنوان کرد و گفت: شهر دوستدار کودک در سطح بین المللی دارای سه محور اصلی توسعه زندگی پیاده، فعالیت در فضای جمعی شدن و طبیعت گرایی برای کودکان است و در کشور ما نیز باید با این رویکرد اجرایی شود.
وی تصریح کرد: شهر دوستدار کودک با ایجاد مهد کودک های متفاوت میسر نمی شود بلکه شهری شدن فراهم سازی ایمن و مناسب برای زندگی سالم کودک و ایجاد فضای تعامل اجتماعی برای بالندگی کودکان است.
فریدون عموزاده خلیلی مشاور معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در حوزه کودک نیز طی اظهاراتی بهره مندی کودکان از فضاهای شهری، درنظر گرفتن کودک به عنوان یک شخصیت مستقل را از جمله رویکردهای ضروری برای اجرای مصوبه شهر دوستدار کودک برشمرد و گفت: باید شهری بسازیم که کودکان آن را دوست داشته باشند.
در ادامه، روسا و نمایندگان سازمان های زیباسازی، بوستان ها و فضای سبز و مدیریت پسماند، مرکز مدیریت محیط زیست، گزارشی از طرح های خود در زمینه اجرای مصوبه شهر دوستدار کودک ارائه دادند.
در پایان این نشست بر لزوم بازنگری در اقدامات و راهبردها، اتخاذ رویکرد اجتماع محور و زیست پذیری و به روز سازی کارگروه های مصوبه شهر دوستدار کودک تاکید شد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
ارسال دیدگاه