مشخص شدن سریال کودکِ تلویزیون در عید نوروز

به گزارش کودک پرس ،«پهلوانان» عنوان مجموعه انیمیشنی از مرکز پویانمایی صبا است که سری جدید  آن برای پخش در نوروز 1401 تهیه وتولید می‌شود. سیاوش زرین‌آبادی نویسنده وکارگردان پویانمایی پهلوانان می‌گوید: در این اثر، شخصیت‌های آن به گونه ابرقهرمان شکل نگرفته‌اند و سعی شده آموزه‌های اخلاقی در لفافه و در بستر مضامین طنازانه روایت شود.

سیاوش زرین‌آبادی نویسنده و کارگردان مجموعه پویانمایی «پهلوانان» گفت: سری جدید انیمیشن پهلوانان به لحاظ محتوا و داستان، تفاوت چندانی با سری‌های قبل آن ندارد. در سری جدید این مجموعه سعی کردیم از همان فضا و شخصیت‌های مألوف و آشنا برای مخاطب استفاده کنیم. به طور کل پویانمایی «پهلوانان» در سری جدید خود  از نظر تکنیکی  و پردازش مدل‌ها تا حدودی ارتقاء پیدا کرده، به گونه‌ای که کاراکترهای آن  قابلیت حرکت و چرخش بهتر و بیشتری پیدا کرده‌اند.

وی افزود: از آنجا که خوشبختانه این انیمیشن موردپسند مخاطبان بسیاری قرار گرفته بنابراین می‌توان مدعی شد پهلوانان اثری پرمخاطب است چرا که تاکنون توانسته تماشاگران زیادی را با خود همراه کند. ما به عنوان گروه تولید انیمیشن پهلوانان، روزانه پیام‌های بسیاری  از داخل و خارج از کشور، مبنی بر تولید و پخش قسمت‌های جدید و بیشتری از این پویانمایی را دریافت می‌کنیم که امیدواریم بتوانیم گام‌های مؤثر و گسترده‌تری را در عرصه تولید این پویانمایی برداریم.

زرین‌آبادی در پاسخ به این سؤال که مرکز پویانمایی صبا به نوبه خود تاکنون چقدر توانسته تولیداتی ماندگاری در راستای  تقویت ارزش‌های ایرانی-اسلامی برای کودکان و نوجوانان داشته باشد ادامه داد: از آنجا که فیلم‌ها و مجموعه‌های انیمیشنی، جذابیت،گیرایی و پذیرش زیادی در میان مخاطبان به ویژه کودک و نوجوان دارند، از این رو مرکز پویانمایی صبا با تولیدات به روز خود که محتوای آنها برگرفته از فرهنگ، سنت‌های ملی و دینی است توانسته نقش مؤثر و بی‌بدیلی را در راستای حفظ و تقویت ارزش‌های ایرانی اسلامی در میان نسل امروز وحتی فردای این مرز و بوم داشته باشد.

وی با بیان این مطلب گفت: در روایت داستان‌های این مجموعه سعی شده نبرد جبهه خیر و شر در قالب شخصیت‌های ملموس و آشنا با مخاطبان ایرانی، یعنی پهلوانان و جوانمردان درنظر گرفته شود و همچنین این انیمیشن با  قرار دادن داروغه‌ ظالم، زورگو و مستبد درمیان  روایت‌های خود ضمن ایجاد تعلیق و پُرکشش کردن قصه‌ها درنظر دارد پیام‌های اخلاقی، معنوی و کاربردی بسیاری را به مخاطب منتقل کند.

کارگردان مجموعه «پهلوانان» اظهار داشت: در تولید انیمیشن «پهلوانان» همیشه سعی بر این بوده که شاگردان پوریا ویژگی‌های ابرقهرمانی و فوق انسانی نداشته باشند و به طور کامل شبیه آدم‌های معمولی با ضعف‌ها و قوت‌های  عادی و آمیخته با روزمرگی‌ها به تصویر کشیده شوند تا مخاطب به ویژه نوجوانان بهتر بتوانند با آنها همذات‌پنداری کنند.

زرین آبادی در ادامه بیان کرد: از آنجا که موضوع قصه‌های این انیمیشن  در بستر مسائل و چالش‌های اخلاقی و انسانی شکل گرفته بنابراین مضامین و ساختار روایی و محتوایی آن بدون زمان و مکان‌اند و به دوره‌ تاریخی خاصی تعلق ندارند. از این نظر مخاطب به راحتی می‌تواند با قصه‌ها، شخصیت‌ها و چالش‌های پهلوانان ارتباط برقرار کند.

براساس مستندات تاریخی، جوانمردان و فتیان ضمن قرار گرفتن در میان طبقه متوسط شهری، همگی اهل کار و کاسبی بوده‌اند و فتوت‌نامه‌های به یادگار مانده از مشاغل مختلف در روزگار گذشته در زمره دستاوردهای آنان به شمار می‌رود. از این رو در این انیمیشن تأکید خواهیم داشت که پهلوانان آدم‌های بی‌کار، سربار جامعه و زورگیر نبوده‌اند بلکه انسان‌هایی اهل کار و حرفه بوده و هرکدام در شغل مناسب و مورد علاقه خود به کار و خدمت به خلق مشغول بودند همچنین کاراکتر پوریا در “پهلوانان” شغل پدری یعنی آهنگری را پیشه کرده که تا حدودی با مستندات تاریخی در مورد این شخصیت وفق دارد.

او در پاسخ به این سؤال که سهم قهرمان و قهرمان‌پروری در این انیمیشن چقدر است و تا چه حد در آن تلاش شده تا قهرمانی در قالب عملکردهای  اخلاقی و رفتاری ترویج شود نه صرفاً زور بازو، افزود: ترویج و انتقال  آموزه‌های اخلاقی، معنوی و تربیتی به مخاطب مهمترین شاخصه پویانمایی پهلوانان است و در تولید آن سعی شده این پیام‌ها در لفافه‌ای از ماجرا، درگیری و طنز به صورت مناسب و جذاب بیان شوند. بنابراین درگیری فیزیکی و نمایش خشونت و صحنه‌های به اصطلاح اکشن و پربرخورد اصل این انیمیشن نیست و نبوده و  از این موارد تا حدی که پیشروی قصه به آن احتیاج داشته بهره گرفته شده است.

علیرضا گلپایگانی تهیه‌کنندگی این مجموعه را عهده‌دار است و سری جدید انیمیشن «پهلوانان» همچون سری‌پیشین خود با تکنیک دو بُعدی ساخته شده همزمان با  نوروز 1401 از شبکه‌های سیما روی آنتن می‌رود.