به گزارش کودک پرس کودکان نباید تا زمانی که یاد میگیرند آدامس را باید بجوند، نه اینکه آن را قورت بدهند، از آن استفاده کنند. در ادامه درباره ی مزایا و مضرات آدامس برای کودکان بیشتر صحبت میکنیم. با ما همراه باشید.اغلب مردم آدامس جویدن را یک جور غذای میان وعده تلقی میکنند.
برخی از طعم و مزه آنها لذت میبرند، برخی با جویدن آدامس راحت میشوند و احساس آرامش میکنند، حتی عدهای از طریق آدامس جویدن میخواهند کمتر هوس غذا خوردن کنند.
در این میان، کودکان نیز از قافله عقب نماندهاند و حتی در برخی مواقع تلاش میکنند از بزرگترها نیز پیشی بگیرند. آنها با عوارض جویدن آدامس و بعد قورت دادن آن آشنا نیستند.
بچهها از آدامس جویدن لذت میبرند. دهان انسان جایگاه مناسبی برای رشد باکتریهای مختلف است؛ مخصوصا باکتریهایی به نام «استرپتوکوکوس» که مسئول تخریب دندانها هستند.
آدامس جویدن باعث افزایش ترشح بزاق در دهان و در نتیجه خنثی شدن اسید بیشتر میشود. اما متاسفانه اغلب آدامسها بسیار شیرین هستند و حتی باعث بالا رفتن سطح اسیدها نیز میشوند.
طعم شیرین برخی از آدامسها مثل آدامسهای زایلیتول باعث برطرف شدن این مسئله میشود. بنابـرایــن گاهی آدامس جویدن در کودکان نه تنها مضر نیست بلکه مفید هم هست.
فقط باید به نوع آدامسی که به فرزندتان میدهید، نیز توجه کافی داشته باشید.
چیزی که در مورد آدامس جویدن خوب است، خاصیت از بین نرفتن و خراب نشدن آن است. شما بارها و بارها آدامس را میجوید، اما باز هم به همان شکل است.
بلعیدن و قورت دادن آدامس
تقریباً همه ما گاهی اوقات یک تکه آدامس را میبلعیم، این اتفاق در کودکان بیشتر از بزرگترها رخ میدهد اما پزشکان میگویند که جای نگرانی نیست.
حتما تا به حال شما نیز شنیدهاید که میگویند یک تکه آدامس تا 7 سال در معده میماند، اما این جمله اصلا صحت ندارد. معده ما توانایی تجزیه کردن یک تکه آدامس را ندارد ولی سیستم گوارشی به حرکت خود ادامه میدهد.
به عبارت دیگر، آدامس در دستگاه گوارش تجزیه نمیشود ولی حرکت میکند و از بدن دفع میگردد.
بلعیدن تکههای درشت آدامس در کودکان و یا حتی چند تکه کوچک آدامس در طول یک مدت زمان کم و کوتاه، باعث مسدود شدن دستگاه گوارشی در برخی موارد بسیار نادر میشود مخصوصاً اگر آدامس به همراه یک چیز غیر قابل تجزیه مثل یک سکه کوچک و یا حتی مقداری تخم آفتابگردان بلعیده شود.
کودکان نمیدانند که آدامس برای جویدن است نه بلعیدن. یک آدامس از شیرینکننده، طعمدهنده، رزین و مواد نگهدارنده تشکیل میشود. بدن ما میتواند طعم دهندهها را جذب کند اما نمیتواند «رزین آدامس» را تجزیه کند.
بنابراین کودکان نباید تا زمانی که یاد میگیرند آدامس را باید بجوند نه اینکه آن را قورت بدهند از آن استفاده کنند، تقریباً اغلب کودکان در 5 سالگی درک بیشتری از این مسئله دارند، بنابراین بهتر است به کودک خردسال خود تا این زمان آدامس ندهید.
تقریبا زیادهروی در مصرف هر چیزی مضر است.
آدامس جویدن به صورت افراطی مخصوصا آنهایی که قند و طعم دهندههای زیاد دارند، باعث تخریب دندانها میشود.
مزایای آدامس جویدن
باعث میشود کمتر به سراغ خوردن هله هوله و غذاهایی که ارزش غذایی خاصی ندارند، بروید حتی کمتر هوس خوردنشان را کنید.
باعث کاهش استرس میشود و به فرد احساس آرامش میدهد.
باعث تازه شدن طعم دهان و خوشبو شدن آن میشود، مخصوصاً در محیط خارج از خانه که امکان مسواک زدن هم نیست.
مضرات آدامس جویدن
در برخی مواقع باعث به وجود آمدن اختلال در مفصل فک میشود.
آدامس جویدن به صورت افراطی به دندانها آسیب میرساند. علت آن نیز وجود قند فراوان در آدامس است.
میتواند باعث بروز برخی مشکلات گوارشی شود. به عنوان مثال، آدامس جویدن باعث بلعیدن مقدار بیشتری هوا و بروز سندرم روده تحریکپذیر میشود.
برخی از متخصصان میگویند جویدن آدامس به نوعی یعنی سوزاندن کالری بیشتر و همین مسئله باعث کاهش تقریبی وزن میشود، اما به هرحال حفظ سلامت دندانها نیز اهمیت بسیاری دارد و نباید نادیده گرفته شود.
اغلب نوجوانان میگویند به هنگام آدامس جویدن در کلاس درس، تمرکز بیشتری دارند و البته بازدهی بیشتری نیز دارند.
آدامس جویدن و سردرد
کودکان و نوجوانان معمولا جویدن آدامس و بادکنک درست کردن با آن را دوست دارند.
اگر کودک شما آدامس میجود و از سردرد نیز شکایت دارد، باید بدانید که ممکن است علت سردرد او آدامس جویدن باشد.
تحقیقات نشان میدهند کودکان و نوجوانانی که 30 روز ماه را آدامس میجوند، از نوعی سردرد میگرنی و یا سردردهای تنشی رنج میبرند و وقتی که مصرف آدامس را ترک میکنند، حدود یک ماه بعد، برخی از آنها از سردرد رها میشوند و یا اینکه تعداد دفعات سردرد و شدت آن در آنها کاهش مییابد.
دانشمندان معتقدند که ممکن است ارتباط نزدیکی بین زیاد آدامس جویدن و سردرد وجود داشته باشد.
اغلب آدامسها حاوی شیرینیهای غیر طبیعی و مصنوعیاند
ممکن است اغلب خانوادهها به مواد تشکیل دهنده آدامسها توجه کافی نکنند، اما واقعیت این است که مواد تشکیل دهنده برخی از آنها خطرناک است.
همانطور که مواد سمی از طریق برخی محصولات مثل لوسیون از طریق پوست وارد جریان خون میشوند، مواد موجود در آدامس نیز به سرعت و مستقیم وارد بدن میشود.
یکی از این مواد خطرناک، شیرینکنندههای مصنوعی است. برخی از مردم سراغ آدامسهایی میروند که بدون قند هستند به خیال آنکه از انواع سالمتر آنها استفاده میکنند، اما حتی انواع بدون قند نیز حاوی شیرینکنندههای مصنوعی هستند.
یکی از شیرین کنندههای مصنوعی موجود در آدامس «آسپارتام» نام دارد که در داخل بدن تبدیل به مادهای سمی میشود و سبب بروز انواع سرطان، اضافه وزن، ناباروری و… میشود.
نکته
مصرف آدامس در کودکان ممکن است برخی ناراحتیها را نیز در پی داشته باشد، مثلا آدامس لای موها گیر کند، در چنین مواردی میتوانید از «روغن اکالیپتوس» استفاده کنید.
پس به جای قیچی کردن تکهای از موهای فرزند دلبندتان، با روغن اکالیپتوس آن را بردارید. یا اینکه یک تکه پارچه را داخل کیسهای گذاشته و بعد آن را داخل فریزر قرار دهید و بعد پارچه یخ شده را روی آن بخش مو بکشید.
اگر کودکتان آدامس را به لباس خود چسبانده است، لباس را داخل فریزر بگذارید خواهید دید که چقدر راحت جدا میشود.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه