به گزارش کودک پرس میزان طبیعی اضافه وزن در دوران حاملگی را در جدول زیر نشان داده ایم. در صورت کمتر یا بیشتر بودن تغییرات وزن شما نسبت به ارقام موجود در جدول، پزشک تغییر غذایی یا استفاده از مکمل های دارویی بیشتر را توصیه خواهد کرد.
سنین مختلف دوران بارداری |
میزان افزایش وزن طبیعی در هر دوره |
سه ماه ی اول بارداری |
3 تا 6 کیلوگرم |
شش ماهه ی آخر بارداری |
9 تا 12 کیلوگرم |
به طور کلی میزان طبیعی افزایش وزن در طی 9 ماهه ی باردای 12 تا 18 کیلو گرم می باشد. |
همان طور که قبلاً اشاره شد بعضی از عناصر موجود در طبیعت اهمیت و ارزش بیشتری جهت ساخت و ساز بدن جنین، رشد و نمو آن دارا می باشند. مسلماً آشنایی هر چه بیشتر شما با این گونه مواد، نوع کاربرد آنها و همچنین غذاهایی که حاوی این عناصر هستند به برنامه ریزی غذایی بهتر، سالمتر و مفید تر شما کمک خواهد کرد. جدول زیر به همین منظور طراحی گردیده است.
ارزش غذایی : چه چیز، چرا و چگونه ؟
مواد |
دلیل احتیاج به آن |
مواد غذایی محتوی آن |
پروتئین |
تمام بافت ها و نسوج بدن را می سازد و ترمیم می کند، مواد دفاعی را می سازد و تولید انرژی می کند. |
گوشت گاو، گوساله، گوسفند، ماهی، مرغ، تخم مرغ، شیر و حبوبات |
کربوهیدرات ها |
تولید انرژی برای مصرف سایر مواد غذایی و تأمین نیروی لازم جهت سوخت و ساز بدن |
حبوبات، سیب زمینی، میوه های تازه و خشک شیرین و شیرینی ها |
آهن |
به همراه پروتئین، هموگلوبین خون را می سازد |
جگر، انواع گوشت ها، زرده ی تخم مرغ، حبوبات و خشکبار |
ویتامین A |
باعث سلامتی مخاط ها، اعضاء داخلی بدن، رشد اعصاب چشم و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها است |
سبزی های زرد و سبز، جگر، مشتقات شیر، زرده ی تخم مرغ |
ویتامین |
اشتها آور، هضم کننده ی غذا و به مصرف رساننده ی کربوهیدرات ها است |
حبوبات، انواع گوشت ها و شیر |
ویتامین |
اشتها آور و هضم کننده ی غذاست و مورد نیاز سیستم عصبی، پوست بدن و نسوج چشم می باشد |
سبزی های تیره، شیر، حبوبات انواع گوشت ها |
ویتامین C |
سازنده ی خون، مورد نیاز دستگاه تنفس و سایر بافت ها بوده و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند |
انواع میوه ها و سبزی های تازه |
ویتامین D |
به مصرف رساننده ی کلسیم بدن جهت تشکیل بافت استخوانی و دندان ها |
لبنیات، تخم مرغ، روغن ماهی و نور مستقیم خورشید |
ویتامین E |
برای رشد طبیعی جنین و تکمیل دوران بارداری مورد نیاز است |
کاهو، سبوس گندم و خشکبار |
ویتامین K |
عامل انعقاد خون و سبب جلوگیری از خونریزی های شدید می باشد |
زرده ی تخم مرغ، جگر، کلم، اسفناج و گوجه فرنگی |
کلسیم |
سازنده ی استخوان ها و دندان هاست |
شیر و مشتقات آن و خشکبار |
چربی |
تولید انرژی لازم برای سوخت و ساز و اسید چرب |
گروه حیوانی و گیاهی، خامه و روغن ها |
نکته : غذاهایی که نباید مصرف شوند : لازم است که در طی دوران بارداریاز غذاهایی که سبب چاقی می شوند حتماً پرهیز کنید. مصرف شیرینی جات، نشاسته، مایونز، چربی ها، سیب زمینی سرخ کرده، برنج، ماکارونی، انواع نوشابه های گازدار و ادویه جات را به حداقل برسانید. نمک زیاد نیز سبب افزایش اوره ی خون و ایجاد تورم در اندم ها می گردد. پس از خوردن غذاهای شور، گوشت ها و تنقلات پر نمک اجتناب کنید.
منبع: مهدپرتال
ارسال دیدگاه