مدیریت خُلقیات نوجوانان توسط والدین عامل پیشگیری انحرافات جنسی

به گزارش کودک پرس ، حجت الاسلام ابوالقاسم شهباز، در شصت ودومین «پاتوق مادرانه» دارالقران اهل البیت(علیهم‌السلام) خمینی شهر با محوریت تربیت جنسی نوجوانان اظهار کرد: دوره نوجوانی به لحاظ تغییراتی مانند رشد هورمون ها، حس استقلال طلبی  که در نوجوان بروز می کند، بسیار دوران حساسی است. در این دوره برای تربیت جنسی هم شیوه های مستقیم وهم غیر مستقیم را بیان می کنیم.

کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با بیان اینکه توجه به فرزند و توجه به مسائل معنوی و پیوند دادن او با مکان های معنوی باعث می شود شاخصه های روانی نوجوان ارتقا پیدا کند، افزود: بنابراین با تمرکز و توجه بر این خصایص و روش ها  در تربیت جنسی نوجوان موفق تر عمل خواهیم

این مؤلف کتب تربیتی تصریح کرد: در خانه ای که تنش باشد ازمسائلی که ذهن را درگیر می کند، مسائل جنسی است وقتی در منزلی استرس باشد، نوجوان به خودش پناه می برد و از آسیب های آن خود مشغولی جنسی است که متاسفانه منشأ انحرافات جنسی است.

وی با اشاره به تغییرات جسمی دوران بلوغ وآگاهی دادن فرزندان  قبل از دوران بلوغ، توضیح داد: افرادی که بدون آگاهی وارد این دوران می شوند، دچار یک استرس وسر درگمی می شوند و زمینه های آسیب اجتماعی را فراهم می کند. لذا قبل از اینکه پدیده بلوغ اتفاق بیفتد باید ایشان را از این تغییرات آگاه کرد.

کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی ابراز کرد: اگر والدین بتوانند تغییرات خلقی فرزند نوجوان را تعدیل کنند و انرژیهای روانی اورا مدیریت نمایند بسیاری از خطرات جنسی را رفع کرده اند، چه بسا از دل افسردگی، وسواس فکری و سایر اختلالات روانی و انحرافات جنسی در می آید.

حجت الاسلام  شهباز عنوان کرد: برای پیشگیری از انحرافات جنسی باید انرژی آنها را تخلیه کرد، بردن به کلاس های ورزشی، استفاده از فضای شاد و مفرح باز و البته سالم و سپردن مسئولیت به دختران و پسران در تعدیل انرژی آنها بسیار مؤثر است.

کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با اشاره به روایتی با مضمون اینکه از رحمت خدا دور هستند مردانی که لباس زنان می پوشند و زنانی که خود را به شکل مردان آراسته می کنند بیان کرد: نوجوانان در این سن الگو پذیری دارند و شخصیت خود را هویت می بخشند، با پسران رفتار پسرانه و با دخترن رفتار دخترانه داشته باشیم و برای آنها نقش های متناسب با جنسیتشان تعریف کنیم.

وی اذعان کرد: به هر حال نوجوان دارای میل جنسی است و لذت جنسی را درک می کند و این والدین هستند که باید این میل را جهت دهی کنند و به نیاز آنها توجه مطلوب داشته باشند؛ بدین معنا که بشر دارای مقتضیات جنسی است و باید به نوجوان فهمانده شود که ما از نیازهای تو آگاهی داریم. چه بسا بی توجهی به این مسائل باعث روابط نامشروع و رفتارهای غیر اخلاقی می شود.

حجت الاسلام شهباز خاطرنشان کرد: باید برای نوجوان توضیح داد که کارکرد مسائل جنسی صرفا در چارچوب تشکیل خانواده و گزینش همسر و ایجاد نسل است؛ چه بسیار مردان و زنانی که از روی اگاهی نداشتن در برخورد با مسائل جنسی سرانجام زندگیشان به طلاق می انجامد؛ آگاهی بخشی بسیار مهم است، مهارتها را آموزش دهیم و پیامدهای انحراف را تشریح کنیم.

کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی یادآور شد: اینکه حریم خانواده ها و حرمتها حفظ شود بسیار مهم است. روابط خصوصی زن و شوهر باید از گوش و چشم فرزندان پنهان و مستور باشد. باید به فرزندان دختر و پسر خود بیاموزیم چشم خود را کنترل کنند و اینکه کنترل نگاه و حفظ پاکی از فضایل اخلاقی است و ارزش هر کسی به اندازه میزان پاکی اوست.

وی در پایان گفت: حفظ حجاب برای دختران حائز اهمیت است، بنابراین باید فرزندانمان را به لحاظ علمی اقناع کنیم و بفهمانیم سود رعایت کردن حجاب برای خود ایشان است؛ باید به فرزندانمان پر و بال بدهیم و سلامت روح و روان آنها را تامین کنیم.