محور اصلی جشنواره کتاب سال غنی پور ادبیات خلاق است

دبیر هفدهمین دوره جشنواره انتخاب کتاب‌‌سال شهید حبیب غنی‌پور با بیان اینکه دو هزار و ۶۳۷ کتاب در سه حوزه کودک، نوجوان و بزرگسال در این دوره بررسی شد، گفت: در بررسی آثار فقط به ادبیات خلاق توجه داریم و ترجمه در آن جایی ندارد.

به گزارش کودک پرس ، محمد ناصری در نشستی خبری این رویدا اظهار داشت: در این دوره از جشنواره انتخاب کتاب‌سال شهید حبیب غنی‌پور شاهد اتفاق شگفت ‌انگیزی نبوددیم.

وی با بیان اینکه این جشنواره شامل سه حوزه کودک، نوجوان و بزرگسال است، ادامه داد: ناصر نادری، محمدحسن حسینی و شهرام شفیعی داوران بخش کودک با 740 کتاب و حبیب یوسف‌زاده، خسرو باباخانی و مصطفی خرامان یکهزار و 403 اثر بخش نوجوان و همچنین ابراهیم زاهدی مطلق، احمد دهقان و گلعلی بابایی 494 رمان بزرگسال را ارزیابی کردند.

ناصری ادامه داد: در این دوره دو رتبه برگزیده کتاب ‌سال و تقدیری تجلیل می‌شوند و بنیاد ادبیات داستانی نیز در کنار جوایز این جشنواره به برگزیده دو میلیون و به تقدیری یک میلیون تومان اهدا می‌کند.

وی با بیان اینکه آیین اختتامیه فردا(دوشنبه) همزمان با سالروز شهادت شهید غنی پور بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد جوادالائمه(علیه‌السلام) واقع در خیابان سی متری جی برگزار می‌شود، درباره کیفیت آثار حوزه کودک این دوره از جشنواره توضیحاتی ارائه کرد.

دبیر جشنواره انتخاب کتاب‌‌ سال شهید حبیب غنی‌پور گفت: از بین یکهزار و 700 کتاب ارسالی به دبیرخانه در مرحله نخست 741 اثر تالیفی منتخب شدند و بقیه آثار به ‌دلیل اینکه ترجمه بودند، از دایره داوری خارج شدند.
به گفته وی، به‌نظر می‌رسد نویسندگان حوزه نوجوان با هم ارتباط ندارند بنابراین شاهد بازار داغ ترجمه هستیم. علاوه‌ بر این ادبیات نوجوان خالی از معنا شده است.

ناصری ضمن انتقاد از افزایش انتشار کتاب‌های ترجمه در حوزه کودک و نوجوان افزود: به‌نظر می‌رسد انتشار کتاب‌های ترجمه در این دو حوزه برای ناشران به‌دلیل هزینه، کمتر قابل توجه است، ترجمه نقش مهمی در تعاملات فرهنگی دارد اما عمده کتاب‌های ترجمه به فرهنگ مبدا وفادارند و مترجمان توجه چندانی به بومی‌سازی ندارند.
دبیر جشنواره انتخاب کتاب‌‌ سال شهید حبیب غنی‌پور گفت: این دسته از کتاب‌ها حامل پیام برای مخاطب نیستند بنابراین تاکید داریم که بسیاری از این آثار مروج خشونت هستند.
به گفته وی، جشنواره کتاب‌سال شهید حبیب غنی‌پور جایزه معنوی به حساب می‌آید و با تاکید بر مولفه‌های ژانر ادبی بی‌تردید به مولفه‌های اخلاق نیز اهمیت می‌دهد.

 

** خاستگاه جشنواره ادبی مسجد است

ناصری با بیان اینکه خاستگاه جشنواره ادبی شهید غنی پور مسجد است، گفت: از برنامه‌های جنبی آیین اختتامیه می توان به تجلیل از حمید ریاضی، روزنامه‌نگار، نویسنده و از اعضای شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه، سخنرانی مجید قیصری نویسنده و از برگزیدگان دوره‌های پیشین جشنواره درباره مسائل روز ادبیات اشاره کرد.
وی با بیان اینکه جایزه شهید حبیب غنی پور یک جایزه ادبی است که به همت امیرحسین فردی بنیان‌گذاری شده و از سال 1376 آغاز به کار کرده، ادامه داد: این جایزه توانسته در میان علاقه‌مندان به ادبیات جایگاه خوبی را طی سال‌های متمادی فعالیت خود کسب کند.

دبیر جشنواره کتاب سال شهید غنی پور با بیان اینکه شهید غنی پور در عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه به شهادت رسیده است، ادامه داد: وی سال 64-63 در بخش تحریریه مجله رشد فعالیت داشته است.