«مجمع مرغان» عطار با دختران نوجوان کار
گروهی از دختران نوجوان کار در قالب یک پروژه نمایشی، راوی سیمرغ عطار میشوند.
به گزارش کودک پرس ، این دختران که در فاصله سنی 10 تا 17 سال هستند، مدتی است در قالب گروهی تئاتری به نام «پرتو ستارگان» با مدیریت مریم شاهبداغی آموزش تئاتر میبینند و به تازگی اولین اجرای تمرینی خود را با حضور مخاطبان در جشنواره مونولوگ دانشگاه تهران به صحنه بردهاند.
شاهبداغی که بر اساس یک دغدغه شخصی این گروه را تشکیل داده، درباره شکلگیری این پروژه و مزایایی که برای این دختران دارد، توضیحاتی ارایه کرد.
او در آغاز درباره اهداف خود از تشکیل این گروه گفت: هدفم این بود که با آموزشها و تمرینهای تئاتری، مهارتهای زندگی را به این دختران آموزش بدهم؛ مهارتهایی نظیر رهایی، عزت نفس، توانایی ابراز وجود، بالا بردن اعتماد به نفس، پرورش خلاقیت و … بنابراین با همراهی تعدادی از دوستان تئاتری خود، شروع به آموزش این دختران کردیم.
شاهبداغی ادامه داد: برای انجام این پروژه فکر کردیم بر «سیمرغ» عطار کار کنیم چون هدف ما امیدبخشی به این نوجوانان است به همین دلیل داستان «مجمع مرغان» را انتخاب کردیم ؛ داستانی که در آن مرغان به نور و خدایی که میتوانند به آن وصل شوند، امید دارند و برای رسیدن به این هدف حرکت میکنند.
این دانشآموخته تئاتر اضافه کرد: ما این داستان را انتخاب کردیم اما از خود بچهها خواستیم تا هر یک پرندهای شوند و دغدغههای خود را بنویسند. به این معنا که خود آنان در فرایند شکلگیری داستانهایشان نقش مستقیمی داشتند و در قالب این پرندگان، به تخلیه روانی خود پرداختند.
او که این پروژه را با حضور 14 دختر نوجوان آماده اجرا میکند، افزود: ما بچههایی را انتخاب کردیم که اغلب کودک کار بودهاند و به لحاظ خانوادگی آسیب دیدهاند، برخی از آنان پدرانی معتاد دارند و مشکلاتی نظیر اینها. به هر حال شرایط این دختران به گونهای است که خانوادههایشان نتوانستهاند از آنان مراقبت کنند.
شاهبداغی که برای اجرای این پروژه از همکاری چند موسسه خیریه بهره برده است، ادامه داد: ما با موسسه رویش نهال که زیر نظر بهزیستی است، این کار را آغاز کردیم و از دوستانی کمک گرفتیم که هم دانشآموخته تئاتر بودند و در این زمینه تجربه داشتند و هم اطلاعات روانشناسی خوبی دارند. من نیز به عنوان سرپرست و ناظر گروه در کنار پروژه هستم تا از مسیر خود منحرف نشویم.
او در عین حال تاکید کرد: البته ما به گذشته بچهها نپرداختیم و خیلی وارد زندگی شخصی آنان نشدیم چون سر باز کردن زخمهای گذشته، نیازمند درمانهای اساسی است که ما توانش را نداریم ولی تلاش میکنیم آنان را از گذشته خالی و برای آینده آماده کنیم.
شاهبداغی درباره چشمانداز خود برای ادامه کار با این دختران نوجوان توضیح داد: دوستان تئاتری من پای کار هستند و با انرژی زیادی که از بچهها میگیریم، اطمینان داریم حتما افراد خیر دیگری با ما همراه خواهند شد تا در مراحل بعدی بتوانیم خود این دختران را برای آموزش گروههای بعدی به کار بگیریم.
او ادامه داد: برنامههای زیادی برای آینده داریم و شخصا امیدوارم مرکزی برای چنین کودکان و نوجوانانی تاسیس کنم تا با آموزش تئاتر، بتوانند مهارتهای زندگی خود را ارتقا بدهند و آینده بهتری داشته باشند.
این دانشآموخته تئاتر یادآوری کرد: هدف ما اجرای عمومی این نمایش به مدت یک هفته تا ده شب بود ولی در این فاصله متوجه شدیم دانشگاه هنر جشنواره مونولوگی دارد که بخشی از آن چند روز پیش برگزار شد و اولین اجراهای ما روزهای 24 و 25 بهمن ماه در پردیس باغ ملی دانشگاه هنر تهران انجام شد و برای اولین بار بچهها با حضور تماشاگران اجرا داشتند.
به گفته او، قرار است این پروژه نمایشی که اردیبهشت ماه در این جشنواره اجرا شود و بعد از آن نیز اجرای عمومی خواهد داشت.
شاهبداغی توضیح داد: این پروژه، تماشاگر محور است و نیازمند سالن مرسوم تئاتر نیست بلکه اینستالیشینی است که حالت نمایشگاهی دارد و مخاطب در جای جای نمایش در حال حرکت است.
او در پایان خبر داد که برای آمادهسازی و تکمیل این پروژه قرار است اصغر نوری ـ نویسنده و کارگردان و مترجم تئاتر ـ به این گروه بپیوندد تا از دل متنهای نوشته شده نوجوانان، متنی منسجم شکل بدهد.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه