به گزارش کودک پرس یک روانشناس کودک معتقد است، قصه بهترین ابزار تربیتی برای تربیت صحیح کودکان است و میتواند نقش مهمی در تقویت قدرت ارتباطی فرد داشته باشد.
عظیم عظیمی در گفت و گو با ایسنا، منطقه کرمانشاه، با تأکید بر اهمیت قصهگویی در پرورش شخصیت، بیان کرد: زبان مهمترین وسیله ارتباطی است و یکی از ابزارهایی که میتواند نقش موثری در پرورش این وسیله ارتباطی داشته باشد، قصه است.
عظیمی گفت: تأثیر مثبت قصه بر رشد اخلاق و شخصیت کودک انکارناپذیر است.
وی با تأکید بر نقش قصه در بالا بردن قدرت بیان و روابط اجتماعی، بیان کرد: کودکان در سنین ابتدایی تولد تا زمان هفت سالگی در سنین ناپیروی به سر میبرند و شرایط به گونهای است که اگر مسائل را به آنها گوشزد کنیم، توان درک آن را ندارند.
عظیمی ادامه داد: قصه بهترین وسیله برای رسیدن به اهداف تربیتی است، چرا که کودک توان درک مسائل را ندارد و نمیتواند درک درستی از مسائل داشته باشد، این در حالیست که او به راحتی خود را به جای شخصیتهای مختلف قصه میگذارد و جایگاه آنها را به خوبی درک میکند.
این روانشناس کودک افزود: کودک توان درک جایگاه و موقعیت شخصیتهای قصه را دارد و در واقع خود را با شخصیتهای قصه تطبیق میدهد و سعی میکند شخصیت خود را به سمت ویژگیهای خوب شخصیتهای خوب قصه نزدیک کند.
عظیمی گفت: قصه خوب قصهای است که به اقتضای فهم و نیاز کودک باشد و شرایطی خسته کننده برای او بوجود نیاورد.
وی تأکید کرد: قصه باید کوتاه باشد و از قسمتهای مختلف تشکیل شده باشد و کودک را منتظر ادامه خود نگه دارد.
عظیمی جذاب بودن و دارا بودن بعد اخلاقی را از ویژگیهای قصه خوب برشمرد و گفت: بهترین قصهها قصههایی هستند که از زبان حیوانات بیان میشوند.
وی سپس به والدین توصیه کرد به هیچ وجه قصههایی را انتخاب نکنند که ترس، وحشت و خشونت در آنها وجود داشته باشد.
این روانشناس کودک گفت: کودک از سنین دو سالگی به بعد توان درک قصه را دارد و از همین سنین تمایل به شنیدن قصه دارد و لذا باید قصههایی برای او انتخاب شود که تمایل به شنیدن آنها داشته باشد.
منبع: مهدپرتال
ارسال دیدگاه