کل اخبار 33396
  • تاریخ : جمعه, ۲۵ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 15 - November - 2024
  • ساعت :

    قانونی که در برابر کودک آزاری هنوز مسکوت مانده

    محمد حسینی حقوقدان تعلل در تصویب لایحه حمایت از کودکان کار را بررسی همه جانبه در ابعاد آن عنوان کرد،قانون حمایت از کودکان ابعاد گسترده ای دارد که به نظر می رسد همه این ابعاد باید به درستی بررسی شود تا در آینده مشکلی به وجود نیاید.

    به گزارش کودک پرس ،این حقوقدان با اشاره به اینکه امکانات اجرایی برای این قانون باید مورد توجه قرار گیرد این موضوع را یکی از مهمترین دلایل وقفه طولانی در تصویب این لایحه عنوان کرد.

    وی در ادامه در مورد مسائلی که پیرامون این قانون وجود دارد نیز اشاره کرده و ادامه داد: باید این قانون به تصویب برسد تا بتوان در مورد آن نظر داد.

    وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از کودکان می تواند دست مراجع قضایی را در بسیاری از موارد باز بگذارد، افزود: متاسفانه در سال های اخیر با آمار بالای کودک آزاری روبرو بوده ایم و این قانون علاوه بر اینکه می تواند کمکی برای این گروه از کودکانی باشد که با مشکل روبرو هستند، می تواند با برخوردهای قهری و شدید با کودک آزاران جامعه را از نتیجه آن باخبر کند تا کمتر شاهد چنین حوادث و رخدادهایی در جامعه باشیم.

    در واقع خود قانون، نحوه اجرای آن و میزان توانایی افرادی که قرار است این قانون را به مرحله اجرا بگذارند می تواند در تحکیم این قانون تاثیر گذار باشد.

    حسینی مبنی بر اینکه چرا با وجود اینکه رسانه ها و فضای مجازی تبلیغات زیادی در خصوص نفی کودک آزاری انجام می دهند و کوچکترین حادثه ابعاد ملی به خودش می گیرد باز هم شاهد چنین کودک آزاری هایی هستیم گفت : متاسفانه در فرهنگ ما هنوز نگاه سنتی به کودک وجود دارد و برای کودک حق مستقلی قائل نیستند و این موضوعی است که در خانواده ها می توان آن را مشاهده کرد به همین دلیل است که برخی از والدین خود را در انجام تعرض ها و خشونت ها نسبت به کودک محق می دانند و حتی اگر کسی از آنها بخواهد که کمتر خشونت به کار ببرد او را به دخالت در امور داخلی زندگی خود متهم می کنند. این در حالی است که نگاه به کودک در دنیا تغییر کرده است و برای کودک حقوق مستقلی قائلند که دولت ها و حکومت ها موظف به اجرای آن هستند

    وی در ادامه تاکید می کند : مسائل اقتصادی و مستحکم نبودن بنیاد خانواده ها نیز نقش انکار ناپذیر در این زمینه ایفا می کنند .جدایی و طلاق پدرو مادر کودکان را به شدت در معرض آسیب قرار می دهد از سوی دیگر شرایط بد اقتصادی برخی از زنان مطلقه را وادار به ازدواج های ناصحیحی می کند که به شدت بچه ها را در معرض خطر قرار می دهد .

    این حقوقدان معتقد است مهمترین قدم در این خصوص آموزش دادن به بچه ها ست . بچه ها باید بسیاری از مسائل را بدانند و کوچکترین تعرض را به پدر و مادر اطلاع دهند . در این خصوص نباید کودکان از چیزی بترسند و از گفتن برخی از مسائل ابا کنند .به همین دلیل آنها باید بتوانند بدون ترس از توبیخ و یا تغییر نگاه والدین این موضوع را با مادر و یا پدر و یا هر کسی که به آن اعتماد دارند در میان بگذارند.

    منبع:خبرگزاری مهر

    ارسال دیدگاه

    برو بالا